itävalta lippu

Matkavinkkejä Itävaltaan Matkustamiseen

Itävalta on 8,5 miljoonan asukkaan maa Euroopan keskustassa. Sen naapurimaat ovat pohjoisessa Slovakia, Saksa ja Tšekki, idässä Unkari, etelässä Slovenia sekä lännessä Liechtenstein, Sveitsi ja Italia. Maan virallinen kieli on Saksa. Se on yksi suosituimmista turistikohteista mantereella. Vaikuttavien alppimaisemien, monumentaalisen arkkitehtuurin ja rikkaan kulttuuriperinnön ansiosta maa valloitti monien matkailijoiden sydämet. Tämä artikkeli kattaa joitain Itävallan kiinnostavia paikkoja.

Keski-Euroopassa sijaitseva Itävalta juhlii maailman parhaita musiikkifestivaaleja, kuten Salzburgin festivaali, Wienin Haydn-festivaali ja kansainvälinen kamarimusiikkifestivaali. Wien on Itävallan pääkaupunki sekä Euroopan musiikillinen pääkaupunki. Musiikki ja taide ovat Itävallassa täydessä valossa vuosisatojen vaikeuksien ja innovaatioiden jälkeen.

itävaltaan matkustaminen

Hevostanssit ovat myös osa näitä festivaaleja. Koska talvella sataa lunta niin lumiset Alpit on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka varsinkin, jos haluat kokeilla laskettelua Itävallassa. Itävallassa kesä on maltillinen. Sateita on odotettavissa ympäri vuoden. Hätätapauksissa voit soittaa numeroon 120 tai 123.

Itävallan nähtävyydet

itävallan nähtävyydet

Romanttiset linnat saavat sinut hämmästymään. Schloss Durnstein tarjoaa upeat näkymät Tonavan rannalle. Itävalta on myös laskettelijoiden paratiisi, joten poikkea ainakin kuuluisissa laskettelukeskuksissa, kuten Solden ja St Anton. Taksinkuljettajille tulee maksaa 10 % juomaraha, kuten täällä on tapana.

Wien
wien

Itävallan matka ei ole täydellinen, jos et vieraile Wienissä. Entinen Habsburgien valtakunnan kotipaikka huokuu edelleen miellyttävää keisarillista nostalgiaa ja se on täynnä barokkirakennuksia ja mahtavia palatseja. Näkyvimmät ovat Hofburgin palatsikompleksi, Stephansdom ja Schönbrunnin palatsi. Voit myös tuntea menneisyyden tuoksun taide- ja historiamuseon jättimäisen taiteen kokoelmissa.

hofburg

Kun Habsburg-tunnelma viipyy edelleen ilmassa, raikas henkäys nykyarkkitehtuurin läpi pyyhkäisee kaupungin läpi luoden silmää miellyttävän sekoituksen vanhaa ja uutta. Esimerkkinä on Museum’s Quartier, ylellinen keisarillinen palatsi, joka muutettiin moderniksi monikäyttöiseksi kompleksiksi vuonna 2001.

schonbrunn

Nykyään siinä on modernin taiteen näyttelyitä, kulttuurikohteita, putiikkeja, ravintoloita ja baareja. Vaikka Wien näyttää olevan suunniteltu kulttuurin ja historian ystäville, sillä on myös paljon tarjottavaa yöelämän etsijöille.

Keski-Itävalta
wachau

Kun suuntaat Wienistä länteen, Wachaun alue lumoaa katseesi. Aluetta hallitsevat linnat ja viinitarhat, jotka sijaitsevat jyrkillä rinteillä pienten ja viehättävien kylien yläpuolella. Reitin päässä on 1700-luvun barokkiluostari Melkissä, suuren kahvikakun muotoinen pyhiinvaelluskeskus, joka on kruunattu kukkulalle kaupungin yläpuolella. Lännessä on useita kaupunkeja, jotka ovat vierailun arvoisia.

melk

Linz on erityisen kuuluisa Ars Electronica -museostaan, jossa on esillä taide- ja teknologianäyttelyitä. Tonavan laakson eteläpuolella maa kohoaa Steiermarkin kukkuloille ja sen pääkaupunki Graz, Itävallan toiseksi suurin kaupunki. Grazissa on rikas historiallinen perintö ja joukko modernia arkkitehtuuria, kuten ultramoderni Kunsthaus ja Murinselin kelluva silta.

graz

Tonavan alueen luoteispuolella maa nousee Salzkammergutiin, alueelle, jossa alppimaisemat alkavat vallita.

salzburg

Sieltä pääset helposti Salzburgiin, kaupunkiin, joka ilmentää itävaltalaista aitoutta ja luonnetta koristeellisen arkkitehtuurin, raikkaan vuoristoilman ja kulttuuriperinnön kautta. Salzburgista löydät talon, jossa Wolfgang Amadeus Mozart syntyi ja vietti lapsuutensa. Täältä löydät säveltäjän musiikkiesineitä ja henkilökohtaisia esineitä.

Länsi-Itävalta
tiroli

Länsi-Itävaltaa hallitsevat Alpit. Tirolin vuoristoprovinssilla on paljon tarjottavaa seikkailun ja kauneuden etsijöille. Ensinnäkin mahtavat alppimaisemat ovat joka kulmassa. Voit tutustua siihen autolla, junalla, pyörällä tai vaeltaa läpi luonnonkauneuden. Tirolissa on yli 80 hiihtoaluetta, jotka tarjoavat joitain jännittävimmistä hiihto- ja lumilautailumahdollisuuksista.

innsbruck

Provinssin pääkaupunki Innsbruck on miellyttävä kaupunkikokemus. Voit kävellä viehättävillä kaduilla ja ihailla keskiaikaisen arkkitehtuurin kauneutta ja levätä sitten yhdessä jalkakäytäväkahviloista. Joitakin maamerkkejä ovat Golden Roof, Innsbruck City Tower ja Imperial Court Palace.

Itävallan kulttuuri

hallstatt

Paikalliset puhuvat saksaa, unkaria, sloveenia ja kroatiaa. Paikallisten tervehtimiseen riittää kädenpuristus. Kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa on parempi viitata häneen sukunimellä, mutta kun hänet tunnetaan paremmin häntä voidaan puhutella jo etunimellä. Kun olet ulkona, tervehdi ihmisiä sanomalla Guten Tag tai Gruss Gott ja sano Auf Wiedersehen poistuessasi. Vie kukkia, kun menet jonkun kotiin.

itävallan kulttuuri

Paikallisilla on intohimo ratsastamiseen. Itävallasta löytyy maailman parasta ratsastustaitoa, joka on jopa 400 vuotta vanhaa. Jos haluat nähdä hevosten esiintymisen näissä kouluissa sinun on varattava liput etukäteen. Itävalta on festivaalien maa ja siellä järjestetään joka vuosi yli 200 festivaalia. Vaikka ravintolalaskuista peritään palvelumaksu tulee lisäksi maksaa 5 % ylimääräinen juomaraha.

Itävaltaan matkustaminen

matkavinkkejä itävaltaan

Itävallassa toimii kolme kansallista lentoyhtiötä, Austrian Arrows, Austrian Airlines ja Lausda Air, jotka toimivat yhteistyössä Austrian Airlines Groupin kanssa. Wienin lentokenttä on 18 km:n päässä kaupungista. Lentokenttäbussit kuljettavat matkustajia Etelä- ja Länsi-rautatieasemalle. Lentokentällä on myös juna-, kuljettaja- ja taksipalveluja. Lentoasemalla matkustajille tarjotaan verovapaita kauppoja, posti, pankki, ruokapaikkoja, matkatavarat, matkailuneuvonta, konferenssisali, lastentarha, autonvuokraus ja parkkipaikka.

Salzburgin lentokenttä on 4 km:n päässä kaupungista ja bussit, junat, taksit ja hotellibussit matkustavat lentokentälle ja takaisin. Lentokentällä on palveluita, kuten verovapaita kauppoja, posti, valuutanvaihto, matkatavarat, konferenssisali, ravintoloita ja autonvuokraus. Katso lisätietoja muista lentokentistä, kuten Klagenfurtin lentokentästä, Grazin lentokentästä ja Linzin lentokentästä. Kaikilla lentokentillä peritään portieeripalvelusta kiinteä hinta.

Turistit voivat päästä Itävaltaan Itävallan liittovaltion rautateillä, jos he suunnittelevat matkustamista junalla. Sillä on laaja verkko, joka yhdistää suuret kaupungit Itävallassa ja myös Itävallan ulkopuolella. Matkustajat voivat löytää yhteyksiä Saksaan, Venäjälle, Kreikkaan, Romaniaan, Turkkiin, Brysseliin, Pariisiin ja Italiaan. Voit ostaa junalipun tai Eurail-passin matkustaaksesi ympäri Itävaltaa, sillä ne tarjoavat myös rajoittamattomia matkoja ja muita tarjouksia.

Itävallassa hyvä tieverkosto tarjoaa mielenkiintoisen matkan. Autoja voi vuokrata lentoasemilta ja rautatieasemilta ja jos ajat omalla autolla niin ota mukaan asiakirjat, kuten ajokortti tai passi ja auton rekisteröintipaperit. Varaukset tulee tehdä etukäteen.

Moottoriteille ja ”S”-teille on asennettu tietullit, joten jos muutos tehdään etukäteen se varmistaa ettei matka viivästy. Rekisteröintiasiakirjat tulee pitää mukana koko ajan ajon aikana. Valot tulee olla päällä koko ajan ajon aikana, kaupungissa tai ulkona. Turvavöiden käyttöä ja ajon aikana juomista koskevat tiukat lait.

Moottoripyörää käytettäessä tulee käyttää näkyvää takkia ja kypärää, koska se on pakollista sekä matkustajalle että kuljettajalle. Kaupungeissa liikkumiseen on järjestetty linja-autot. Wurm ja Kock tarjoavat risteilymatkustajien palvelua. Risteilymatkan lisäksi pakettiin sisältyy yöpyminen hotellissa. Tarkista tarjous etukäteen. Itävallassa myös monia lauttapalveluntarjoajia.

Videoesittely Itävallasta

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …