itävalta

Matkavinkkejä Itävaltaan Matkustamiseen

Keski-Euroopassa sijaitseva Itävalta juhlii maailman parhaita musiikkifestivaaleja, kuten Salzburgin festivaali, Wienin Haydn-festivaali ja kansainvälinen kamarimusiikkifestivaali. Wien on Itävallan pääkaupunki sekä Euroopan musiikillinen pääkaupunki. Musiikki ja taide ovat Itävallassa täydessä valossa vuosisatojen vaikeuksien ja innovaatioiden jälkeen. Wien on myös Mozartin syntymäpaikka.

Hevostanssit ovat myös osa näitä festivaaleja. Koska talvella sataa lunta niin lumiset Alpit on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka varsinkin, jos haluat kokeilla laskettelua Itävallassa. Itävallassa kesä on maltillinen. Sateita on odotettavissa ympäri vuoden. Hätätapauksissa voit soittaa numeroon 120 tai 123.

Itävallan nähtävyydet

Romanttiset linnat saavat sinut hämmästymään. Schloss Durnstein tarjoaa upeat näkymät Tonavan rannalle. Itävalta on myös laskettelijoiden paratiisi, joten poikkea ainakin kuuluisissa laskettelukeskuksissa, kuten Solden ja St Anton. Taksinkuljettajille tulee maksaa 10 % juomaraha, kuten täällä on tapana.

itävaltaan matkustaminen

Itävallan kulttuuri

Paikalliset puhuvat saksaa, unkaria, sloveenia ja kroatiaa. Paikallisten tervehtimiseen riittää kädenpuristus. Kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa on parempi viitata häneen sukunimellä, mutta kun hänet tunnetaan paremmin häntä voidaan puhutella jo etunimellä.

Kun olet ulkona, tervehdi ihmisiä sanomalla Guten Tag tai Gruss Gott ja sano Auf Wiedersehen poistuessasi. Kanna kukkia, kun menet jonkun kotiin. Paikallisilla on intohimo ratsastamiseen. Itävallasta löytyy maailman parasta ratsastustaitoa, joka on jopa 400 vuotta vanhaa. Jos haluat nähdä hevosten esiintymisen näissä kouluissa sinun on varattava liput etukäteen.

Itävalta on festivaalien maa ja siellä järjestetään joka vuosi yli 200 festivaalia. Vaikka ravintolalaskuista peritään palvelumaksu tulee lisäksi maksaa 5 % ylimääräinen juomaraha.

itävallan nähtävyydet

Itävaltaan matkustaminen

Itävallassa toimii kolme kansallista lentoyhtiötä, Austrian Arrows, Austrian Airlines ja Lausda Air, jotka toimivat yhteistyössä Austrian Airlines Groupin kanssa. Wienin lentokenttä on 18 km:n päässä kaupungista. Lentokenttäbussit kuljettavat matkustajia Etelä- ja Länsi-rautatieasemalle. Lentokentällä on myös juna-, kuljettaja- ja taksipalveluja. Lentoasemalla matkustajille tarjotaan verovapaita kauppoja, posti, pankki, ruokapaikkoja, matkatavarat, matkailuneuvonta, konferenssisali, lastentarha, autonvuokraus ja parkkipaikka.

Salzburgin lentokenttä on 4 km:n päässä kaupungista ja bussit, junat, taksit ja hotellibussit matkustavat lentokentälle ja takaisin. Lentokentällä on palveluita, kuten verovapaita kauppoja, posti, valuutanvaihto, matkatavarat, konferenssisali, ravintoloita ja autonvuokraus. Katso lisätietoja muista lentokentistä, kuten Klagenfurtin lentokentästä, Grazin lentokentästä ja Linzin lentokentästä. Kaikilla lentokentillä peritään portieeripalvelusta kiinteä hinta.

Turistit voivat päästä Itävaltaan Itävallan liittovaltion rautateillä, jos he suunnittelevat matkustamista junalla. Sillä on laaja verkko, joka yhdistää suuret kaupungit Itävallassa ja myös Itävallan ulkopuolella. Matkustajat voivat löytää yhteyksiä Saksaan, Venäjälle, Kreikkaan, Romaniaan, Turkkiin, Brysseliin, Pariisiin ja Italiaan. Voit ostaa junalipun tai Eurail-passin matkustaaksesi ympäri Itävaltaa, sillä ne tarjoavat myös rajoittamattomia matkoja ja muita tarjouksia.

Itävallassa hyvä tieverkosto tarjoaa mielenkiintoisen matkan. Autoja voi vuokrata lentoasemilta ja rautatieasemilta ja jos ajat omalla autolla niin ota mukaan asiakirjat, kuten ajokortti tai passi ja auton rekisteröintipaperit. Varaukset tulee tehdä etukäteen.

Moottoriteille ja ”S”-teille on asennettu tietullit, joten jos muutos tehdään etukäteen se varmistaa ettei matka viivästy. Rekisteröintiasiakirjat tulee pitää mukana koko ajan ajon aikana. Valot tulee olla päällä koko ajan ajon aikana, kaupungissa tai ulkona. Turvavöiden käyttöä ja ajon aikana juomista koskevat tiukat lait.

Moottoripyörää käytettäessä tulee käyttää näkyvää takkia ja kypärää, koska se on pakollista sekä matkustajalle että kuljettajalle. Kaupungeissa liikkumiseen on järjestetty linja-autot. Wurm ja Kock tarjoavat risteilymatkustajien palvelua. Risteilymatkan lisäksi pakettiin sisältyy yöpyminen hotellissa. Tarkista tarjous etukäteen. Itävallassa myös monia lauttapalveluntarjoajia.

Videoesittely Itävallasta

Katso myös

san marino

Matkavinkkejä San Marinoon Matkustamiseen

San Marino on Italian kokonaan ympäröimä mikrovaltio Apenniinien niemimaalla Etelä-Euroopassa, joka ylpeänä kantaa maailman vanhimman …