kreikka

Matkavinkkejä Kreikkaan Matkustamiseen

Kreikka on yksi varhaisimmista ihmiskunnan tuntemista sivilisaatioista ja se on maa, jolla on rikas historia, perintö ja kulttuuri. Se on paikka, jossa Bysantin valtakunta hallitsi aikoinaan ja myös suuri Ottomaanien valtakunta. Sitä pidetään myös demokratian syntymäpaikkana. Ateena on Kreikan pääkaupunki. Olympialaiset syntyivät Kreikasta. Kreikka oli länsimaisen filosofian, valtiotieteen, tähtitieteen, matematiikan, tärkeiden tieteellisten tutkimusten ja muun muun maailman keskus.

Se tunnetaan myös Välimeren maana, koska sen eteläosassa on Välimeri. Se on suosittu kohde maailman matkailijoiden keskuudessa tällä alueella, joka tunnetaan kauniista rannoistaan, saavutettavuudesta historiastaan ja viehättävistä kylistä. Kreikan saaret ovat yksi upeimmista paikoista, joihin kannattaa tutustua risteilyllä tai huviveneellä. Kreikan matka tulee varmasti olemaan yksi ikimuistoisimmista elämästä.

kreikkaan matkustaminen

Kreikka on aina ollut kulttuurinen keskus ihmisen historiassa. Yhteenveto sen panoksesta edellyttää pienen kirjaston, mutta tässä on yleiskatsaus.

Yleiskatsaus Kreikasta matkailijoille

Kreikka oli eräiden varhaisimpien kehittyneiden sivilisaatioiden koti. Toisen eKr. vuosituhannen minolaisista mykeneläisiin, jotka loivat nykyisen kielen perustan, maa on tuottanut kulttuurisia, filosofisia, poliittisia ja urheilullisia edistysaskeleita, joita muut eivät voita.

Moderni Kreikan valtio itsenäistyi Ottomaanien valtakunnasta vuonna 1830. Se on jatkanut jatkuvaa konfliktia Turkin kanssa ja ollut mukana molemmissa maailmansodissa. Vuonna 1981 Kreikka liittyi Euroopan yhteisöön, josta lopulta kehittyi Euroopan unioni.

Kreikan virallinen nimi on Helleenien tasavalta. Kreikan pinta-ala on noin 51 000 neliökilometriä. Ateena on sekä pääkaupunki että suurin asutuskeskus, jossa on noin 3,5 miljoonaa asukasta. Thessaloniki on toiseksi suurin asukasalue hieman yli miljoonalla asukkaallaan. Kreikan maasto vaihtelee pohjoisen vuoristosta etelän tasaisille tasangoille ja kauniille saarille rannikon edustalla. Talvet ovat leutoja ja kesät kuumia ja kuivia, mikä tekee Kreikasta suositun matkailukohteen.

Kreikka on suhteellisen pieni maa, mutta se on saanut aikaan huomattavan määrän kehityskulkua ihmiskunnan vaelluksessa läpi historian. Aiotpa sitten nähdä saarten kulttuuria tai levätä niin Kreikka on hyvästä syystä suosituin matkakohde.

Väestö ja kielet

Kreikan väkiluku on noin 11 miljoonaa ja virallinen kieli, jota puhutaan on kreikka. Muita suosittuja kieliä ovat englanti ja ranska. Väestönkasvua on, mutta se on hieman yli 0,2 prosenttia vuodessa. Uskonnollisesta näkökulmasta 99 prosenttia kreikkalaisista pitää kreikkaortodokseja uskontonaan. Lukutaitoaste on 95 prosenttia ja kaikki koulutustasot ovat täysin ilmaisia. Miesten elinajanodote on 76 vuotta ja naisten 81 vuotta.

Sähkö

Jännite on 220 V, 50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Se sijaitsee Etelä-Euroopassa Egeanmeren, Joonianmeren ja Välimeren rajana Albanian ja Turkin välillä. Se sijaitsee Balkanin niemimaan eteläpuolella. Se rajoittuu myös kaakossa Bulgarian ja Makedonian kanssa.

Ilmasto

Kreikalla on kolme erillistä ilmastoa, nimittäin Alppien ilmasto, välimerellinen ja lauhkea ilmasto leudoilla ja kosteilla talvilla sekä myös kuumilla ja kuivilla kesillä Välimeren vaikutuksesta. Alppien sää näkyy varsinkin vuoristoisilla alueilla. Lauhkea ilmasto vallitsee lähellä Makedonian rajaa. Ateenassa vallitsee sekä lauhkea että Välimerellinen sää.

Paikallisia tapoja

Kreikka on paikka, jolla on vahva historiallinen ja kulttuurinen tausta. Kreikan eri osissa on erilaisia perinteitä ja tapoja. Käden takaisinvetoa kätellessä pidetään negatiivisena eleenä täällä Kreikassa. Rentoa mekkoa voidaan käyttää suurimman osan ajasta. Tupakointi on kielletty joukkoliikenteessä ja julkisissa rakennuksissa. 10 prosentin juomaraha on tavallista ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa.

Nähtävyydet

 • Mardi Gras -juhlat helmikuussa
 • Parthenon Ateenassa
 • Laskettelu Arahova-vuorilla loka-maaliskuussa
 • Pääsiäisen juhlat
 • Thessalonikin Valkoinen torni ja maan rikas bysanttilainen kulttuuri
 • Korintin eteläosassa
 • Lesboksen rannat
 • Viinitarhat maaseudulla
 • Saaret lähellä Egeanmerta
 • Villieläinsuojelualue Alonissosissa (Sporades Marine Park)
 • Kuuluisa Moni Panagia Chozoviotissa, bysanttilainen luostari Amorgosissa
kreikan nähtävyydet

Kreikkaan matkustaminen

Lentoteitse

Kreikan kansallinen lentoyhtiö on Olympic Airlines. Monet suositut lentoyhtiöt, kuten British Airways ja Delta Airlines lentävät päivittäin Ateenasta. Suurin lentokenttä on hiljattain rakennettu Ateenan kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee noin 27 kilometriä kaupungista koilliseen. Muut Kreikan kansainväliset lentokentät ovat Heraklion (Kreeta), Thessaloniki (Makedonia) ja Korfu (Kerkira).

Meritse

Suosittuja Kreikan satamia ovat Korfu, Heraklion, Igoumenitsa, Patras, Pireus (Ateena), Rodos, Thessaloniki ja Volos. Laiva- ja lauttalinjat yhdistävät nämä satamat Italiaan, Kroatiaan, Kyprokseen, Venäjälle ja Turkkiin. Jotkut suosituimmista Kreikassa toimivista risteilyistä ovat Celebrity Cruises, Costa Cruises, Crystal Cruises, Festival Cruises, Holland America Line, Princess Cruises, Silversea ja Swan Hellenic

Rautateitse

Paras tapa on ottaa Eurostar-juna Brysseliin, Berliiniin tai Pariisiin ja sieltä jatkojuna Kreikkaan.

Videoesittely Kreikasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …