kreikka

Matkavinkkejä Kreikkaan Matkustamiseen

Kreikka on yksi varhaisimmista ihmiskunnan tuntemista sivilisaatioista ja se on maa, jolla on rikas historia, perintö ja kulttuuri. Se on paikka, jossa Bysantin valtakunta hallitsi aikoinaan ja myös suuri Ottomaanien valtakunta. Sitä pidetään myös demokratian syntymäpaikkana. Ateena on Kreikan pääkaupunki. Olympialaiset syntyivät Kreikasta. Kreikka oli länsimaisen filosofian, valtiotieteen, tähtitieteen, matematiikan, tärkeiden tieteellisten tutkimusten ja muun muun maailman keskus.

Se tunnetaan myös Välimeren maana, koska sen eteläosassa on Välimeri. Se on suosittu kohde maailman matkailijoiden keskuudessa tällä alueella, joka tunnetaan kauniista rannoistaan, saavutettavuudesta historiastaan ja viehättävistä kylistä. Kreikan saaret ovat yksi upeimmista paikoista, joihin kannattaa tutustua risteilyllä tai huviveneellä. Kreikan matka tulee varmasti olemaan yksi ikimuistoisimmista elämästä.

Väestö ja kielet

Kreikan väkiluku on noin 11 miljoonaa ja virallinen kieli, jota puhutaan on kreikka. Muita suosittuja kieliä ovat englanti ja ranska.

Sähkö

Jännite on 220 V, 50 Hz.

kreikkaan matkustaminen

Maantieteellinen sijainti

Se sijaitsee Etelä-Euroopassa Egeanmeren, Joonianmeren ja Välimeren rajana Albanian ja Turkin välillä. Se sijaitsee Balkanin niemimaan eteläpuolella. Se rajoittuu myös kaakossa Bulgarian ja Makedonian kanssa.

Ilmasto

Kreikalla on kolme erillistä ilmastoa, nimittäin Alppien ilmasto, välimerellinen ja lauhkea ilmasto leudoilla ja kosteilla talvilla sekä myös kuumilla ja kuivilla kesillä Välimeren vaikutuksesta. Alppien sää näkyy varsinkin vuoristoisilla alueilla. Lauhkea ilmasto vallitsee lähellä Makedonian rajaa. Ateenassa vallitsee sekä lauhkea että Välimerellinen sää.

Paikallisia tapoja

Kreikka on paikka, jolla on vahva historiallinen ja kulttuurinen tausta. Kreikan eri osissa on erilaisia perinteitä ja tapoja. Käden takaisinvetoa kätellessä pidetään negatiivisena eleenä täällä Kreikassa. Rentoa mekkoa voidaan käyttää suurimman osan ajasta. Tupakointi on kielletty joukkoliikenteessä ja julkisissa rakennuksissa. 10 prosentin juomaraha on tavallista ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa.

Nähtävyydet

 • Mardi Gras -juhlat helmikuussa
 • Parthenon Ateenassa
 • Laskettelu Arahova-vuorilla loka-maaliskuussa
 • Pääsiäisen juhlat
 • Thessalonikin Valkoinen torni ja maan rikas bysanttilainen kulttuuri
 • Korintin eteläosassa
 • Lesboksen rannat
 • Viinitarhat maaseudulla
 • Saaret lähellä Egeanmerta
 • Villieläinsuojelualue Alonissosissa (Sporades Marine Park)
 • Kuuluisa Moni Panagia Chozoviotissa, bysanttilainen luostari Amorgosissa
kreikan nähtävyydet

Kreikkaan matkustaminen

Lentoteitse

Kreikan kansallinen lentoyhtiö on Olympic Airlines. Monet suositut lentoyhtiöt, kuten British Airways ja Delta Airlines lentävät päivittäin Ateenasta. Suurin lentokenttä on hiljattain rakennettu Ateenan kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee noin 27 kilometriä kaupungista koilliseen. Muut Kreikan kansainväliset lentokentät ovat Heraklion (Kreeta), Thessaloniki (Makedonia) ja Korfu (Kerkira).

Meritse

Suosittuja Kreikan satamia ovat Korfu, Heraklion, Igoumenitsa, Patras, Pireus (Ateena), Rodos, Thessaloniki ja Volos. Laiva- ja lauttalinjat yhdistävät nämä satamat Italiaan, Kroatiaan, Kyprokseen, Venäjälle ja Turkkiin. Jotkut suosituimmista Kreikassa toimivista risteilyistä ovat Celebrity Cruises, Costa Cruises, Crystal Cruises, Festival Cruises, Holland America Line, Princess Cruises, Silversea ja Swan Hellenic

Rautateitse

Paras tapa on ottaa Eurostar-juna Brysseliin, Berliiniin tai Pariisiin ja sieltä jatkojuna Kreikkaan.

Videoesittely Kreikasta

Katso myös

portugali

Matkavinkkejä Portugaliin Matkustamiseen

Portugali oli maailmanvalta 1400- ja 1500-luvuilla, mutta taantui rajusti vuoden 1755 maanjäristyksen, Napoleonin hyökkäyksen ja …