pohjois-makedonia

Matkavinkkejä Pohjois-Makedoniaan Matkustamiseen

Pohjois-Makedonia on pieni Balkanin maa, joka sijaitsee erilaisten kulttuurien risteyksessä, jotka ovat vaikuttaneet sen nykyiseen muotoon vuosisatojen ajan. Sen naapurivaltioita ovat pohjoisessa Serbia ja Kosovo, idässä Bulgaria, etelässä Kreikka sekä lännessä Albania. Maan asukasluku on noin 2 miljoonaa ja viralliset kielet ovat Makedonian kieli ja Albania.

Kaikki arkkitehtuurista, ruoasta, perinteistä ja jopa kielestä on sekoitus pohjoismakedonialaista autenttisuutta ottomaanien, kreikkalaisten ja roomalaisten vivahteiden kanssa. Tämä tekee maasta ainutlaatuisen monipuolisen ja täydellisen matkakohteen nopeasti kyllästyville matkailijoille. Puhumattakaan luonnon kauneuden runsaudesta, jota on kirjaimellisesti joka kolkassa.

Pääkaupunki Skopje

skopje

Skopje on vanhin Balkanin pääkaupungeista, joka on peräisin useiden tuhansien vuosien takaa ja sellaisenaan se on sekoitus roomalaisia, ottomaaneja ja kreikkalaisia vaikutteita, jotka näkyvät ja havaitaan arkkitehtuurissa, ruoassa ja kielessä. Kaupungin ilmettä muokkaavia hallitsevia piirteitä ovat hyvin säilynyt ottomaanien vanhakaupunki, vilkkaat modernit kaupunginosat ja kokoelma groteskeja kansallismielisiä monumentteja, jotka edellisen hallituksen rakennutti.

skopjen linnoitus

Skopjen linnoitus sisältää bysanttilaisella aikakaudella rakennetun muinaisen asutuksen jäänteet, jonka muurit ottomaanit muuttivat myöhemmin linnoitukseksi. Äiti Teresan muistotalo rakennettiin tuhoutuneen Jeesuksen sydämen katedraalin paikalle, jossa hänet kastettiin.

pyhän klemensin orkidean katedraali

Skopje on yksi harvoista kaupungeista maailmassa, josta löytyy sekä kristittyjen että muslimien uskonnollisia maamerkkejä. St. Clement of Orchid Cathedral ja Mustafa Pashan moskeija ovat kaksi suosituinta hengellistä paikkaa erittäin monimuotoisessa Pohjois-Makedonian pääkaupungissa.

Pohjois-Makedonian muut nähtävyydet

Ohrid-järvi
pohjois-makedoniaan matkustaminen

Pohjois-Makedonian ja Albanian jakama Ohrid-järvi on luonnon kauneuden ja henkisyyden keskipiste, jota ympäröivät vuoret ja monet muinaiset luostarit ja kirkot. Tärkeimpiä uskonnollisia kohteita ovat Pyhän Sofian kirkko, joka on koristeltu upeilla bysanttilaisilla freskoilla, ottomaanien aikoina moskeijana toiminut pyhien Clementin ja Panteleimonin kirkko sekä Sveti Naumin luostari, joka sijaitsee järven etelärannalla ja josta on näkymät Albanian puolelle.

pohjois-makedonian nähtävyydet

Koillisrannalla sijaitsevaa Ohridin kaupunkia pidetään yhtenä maailman vanhimmista siirtokunnista. Sinun pitäisi varata aikaa tämän vaikuttavan historiallisen paikan tutkimiseen. Ohrid-järvi on melko lähellä Galicican kansallispuistoa, jossa voit kokeilla maastopyöräilyä, patikointia ja vesiurheilua.

ohrid

Golem Gradin saari on osa Galicican kansallispuistoa, ja se on kuuluisa muinaisista raunioistaan ja kirkoistaan. Täällä oli asutus 600-luvulle asti ja luostaripaikka keskiajalla. Luostariyhteisö poistui saarelta 1900-luvulla ja siitä lähtien se on virallisesti asumaton. Jotkut sanattomat asukkaat ovat kuitenkin kilpikonnat, pelikaanit ja merimetsot. Viime vuosien intensiiviset kaivaukset ovat johtaneet lukuisten muinaisten kirkkojen ja roomalaisten talojen raunioihin, jotka on merkitty englanninkielisillä opastauluilla.

Mavrovon kansallispuisto
mavrovon kansallispuisto

Pohjois-Makedonian suurin, Mavrovon kansallispuisto on kiehtova sekoitus syviä kanjoneita, reheviä metsiä, kimaltelevia järviä, ihania vesiputouksia, ruohoisia laitumia ja lumisia huippuja. Se sijaitsee kolmen vuorijonon kohtaamispaikassa ja isännöi maan korkeinta huippua Korab-vuorta, joka on 2764 metriä korkea. Puiston kauneus on niin tiiviisti pakattu, että siitä voi nauttia jopa tieltä käsin ilman, että joudut lähtemään erämaahan. Muihin kaunottareihin pääsee merkityillä vaellusreiteillä.

Videoesittely Pohjois-Makedoniasta

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …