bulgaria

Matkavinkkejä Bulgariaan Matkustamiseen

Bulgaria tunnetaan ”Ruusujen maana” maan suuren ruusutuotannon ansiosta. Pääkaupunki ja samalla suurin kaupunki on Sofia. Maa voi olla pinta-alaltaan hyvin pieni, mutta se on täynnä muinaista kulttuuria, maalauksellisia paikkoja, maanläheisiä ja ystävällisiä ihmisiä, jotka tarjoavat vanhan ajan lämpöä ja vieraanvaraisuutta.

Vaikka maa tunnetaan enimmäkseen merilomakohteistaan niin suureen osaan maata voidaan tutustua upeilla vuoristoalueilla ja monet hiihtokeskukset ovat myös täydellinen kohde laskettelijoille.

Maantieteellinen sijainti

Se on kaunis vuoristoinen maa, joka sijaitsee Balkanin niemimaalla Etelä-Euroopassa ja rajoittuu Mustaanmereen idässä, Serbiaan ja Pohjois-Makedonian tasavaltaan lännessä, Romaniaan pohjoisessa, Kreikkaan ja Turkkiin etelässä. Maa rajoittuu meren varrella myös Turkkiin, Romaniaan, Ukrainaan, Venäjään ja Georgiaan. Bulgaria sijaitsee strategisella paikalla lähellä Turkin salmia, joten se on Euroopan Lähi-itään ja Aasiaan yhdistävien tärkeimpien maareittien valvontapiste.

Bulgarian nähtävyydet

bulgarian nähtävyydet

Bulgaria on lähes 7 miljoonan asukkaan Balkanin maa Mustanmeren rannikolla. Tässä maassa vierailevat ihmiset ovat onnekkaita nähdessään lumoavia vuoristoja, kultaisia rantoja, lukuisia historiallisia kaupunkeja ja viehättäviä kyliä, joissa 1800-luvun perinteet edelleen hallitsevat.

Kustannukset ovat suhteellisen alhaiset, mutta saatat kohdata kielimuurin etenkin suurten kaupunkien ulkopuolella, joissa harvat ihmiset puhuvat vierasta kieltä. Siitä huolimatta jokainen tapaamasi henkilö yrittää auttaa sinua. Jos suunnittelet vierailua Bulgariaan, älä epäröi tutustua näihin kiinnostaviin kohteisiin.

Sofia
sofia

Sofia on suuri ja vilkas kaupunki, joka toimii Bulgarian pääkaupunkina. Suurin osa sen nähtävyyksistä sijaitsee keskeisellä paikalla kivenheiton päässä toisistaan. Boulevard Vitosha on kävelykatu, jonka varrella on kauppoja, putiikkeja ja ravintoloita. Se päättyy Sveta Nedelya -kirkkoon, josta Boulevard Tsar Osvoboditel ja tärkeimmät julkiset rakennukset johtavat valtavaan Aleksandar Nevskin katedraaliin.

aleksandar nevski

Se on yksi maailman suurimmista katedraaleista, ja siihen mahtuu 5000 ihmistä. Historian ystävät voivat vierailla arkeologisessa museossa, jossa on traakialaisia ja roomalaisia esineitä, ja taiteen ystävät voivat nauttia City Art Galleryn kokoelmista.

Etelä-Bulgaria
bansko

Jos kaipaat seikkailuja luonnon sydämessä niin suuntaa Sofian eteläpuolelle, jossa sijaitsevat korkeimmat vuoristot. Vuoret ovat kasvillisuuden peitossa ja niiden juurella on maalauksellisia järviä, mikä tekee niistä täydellisen paikan patikointiin ja nähtävyyksiin tutustumiseen.

Pamporovo on maan toiseksi suurin hiihtokeskus ja Bansko on maan suurin, jos haluat kokeilla laskettelua Bulgariassa. Lisäksi siellä on suuri kokoelma perinteistä arkkitehtuuria.

plovdiv

Plovdiv on eteläosan tärkein kaupunki, joka houkuttelee turisteja tyylikkäiden herätysaikaisten kartanojen ja muinaisten linnoitusten raunioiden ansiosta. Täydellisen kuvan saamiseksi on suositeltavaa vierailla kauniissa Rilan luostarissa, joka sijaitsee vehreän vuoristomaiseman keskellä.

Keski-Bulgaria
veliko tarnovo

Kaksi maan keskellä sijaitsevaa kaupunkia erottuvat joukosta. Veliko Tarnovolla on erityinen merkitys bulgarialaisille, sillä se on paikka, jossa ensimmäinen kuningaskunta perustettiin ja toisen kuningaskunnan pääkaupunki. Kaupungissa on mukulakivikatuja, joita reunustavat 1800-luvun rakennukset, mikä luo upean tunnelman rauhallisiin kävelyretkiin.

tsarevets

Bulgarian renessanssin ja perustuslakia säätävän kokouksen museossa on kunnostettu kokoussali, jossa ensimmäinen maan parlamentti perustettiin vuonna 1879. Toinen kohokohta on Tsarevetsin linnoitus, keskiaikaisten tsaarien entinen asuinpaikka. Muistomerkki koostuu talojen, kirkkojen ja kuninkaallisen palatsin jäänteistä.

maisemia bulgariassa

Koprivshtitsan kaupunki liittyy 1800-luvun kapinaan ottomaaneja vastaan, nimeltään huhtikuun nousu. Historiallisen merkityksensä lisäksi bulgarialaiset rakastavat kaupunkia värikkäiden rakennusten, maalauksellisten näkymien ja maaseudun rauhallisuuden takia.

Mustanmeren rannikko
nessebar

Maan Mustanmeren rannikolla on useita upeita lomakohteita, kuten Varna ja Burgas. Ne tarjoavat suhteellisen edullista majoitusta ja upeita rantoja. Suosituin rannikkokaupunki on Nessebar, joka hämmästyttää matkustajia viehättävillä bysanttilaisilla kirkoilla, 1800-luvun puuarkkitehtuurilla ja mukulakivikatuilla. Historiallisen perinnön lisäksi Nessebarissa on loistavia hotelleja, lukuisia ravintoloita ja verkosto pieniä rantoja.

Väestö ja kielet

Bulgarian väkiluku on noin 6,9 miljoonaa ja virallinen kieli, jota puhutaan on bulgaria. Huomattava osa väestöstä puhuu myös turkkia ja romaniaa.

Sähkö

Jännite on 230 V ja taajuus 50 Hz. Käytettävät pistokkeet ovat pyöreäpintainen kiinnityspistoke ja ”Schuko” -pistoke ja -pistoke, jossa on sivumaadoituskontaktit.

Ilmasto

Bulgarian ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi, sillä kesät ovat kuumia ja kuivia sekä talvet kylmiä ja kosteita. Kesälämpötilat keskimäärin noin 24 °C ja talvilämpötilat keskimäärin noin 0 °C. Ihanteellinen aika vierailla Bulgariassa on kesä.

Paikalliset tavat

Kuten kaikilla muillakin mailla, myös siellä on omat käytäntönsä ja normaalia kohteliaisuutta tulee noudattaa. Kädenpuristus on tapana. Mekon tulee olla konservatiivinen, mutta se voi olla rento. Kotimaan matkamuistoja arvostetaan, jos saat kutsun kylään. Siellä pään nyökkäys tarkoittaa ”ei” ja pään pudistaminen ”kyllä”. Jopa 10–12 prosentin juomaraha on normaalia kaikissa palveluissa, mukaan lukien ravintolat, baarit, klubit, taksit jne.

Bulgariaan matkustaminen

bulgariaan matkustaminen

Lentoteitse

Valtion kansallinen lentoyhtiö on Bulgaria Air. Muita maasta toimivia kansainvälisiä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, El Al Israel Airlines, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, MALEV Hungarian Airlines, Olympic Airlines ja Swiss Air.

Sofian kansainvälinen lentokenttä EAD (SOF) on suurin lentokenttä, joka sijaitsee noin kuusi mailia Sofiasta itään. Toinen kansainvälinen lentokenttä on Varnan kansainvälinen lentokenttä (VAR), joka sijaitsee kaupungin länsilaidalla noin viiden mailin päässä Varnasta.

Meren kautta

Tärkeät kansainväliset satamat ovat Bourgas ja Varna Mustanmeren rannalla.

Joen kautta

Lautat voivat kulkea Romaniaan Vidinistä Calafatiin.

Rautateitse

Sofiasta on säännölliset junayhteydet Budapestiin, Belgradiin, Bukarestiin, Thessalonikiin, Pariisiin, Wieniin, Müncheniin ja Berliiniin.

Bulgariassa on kaikki, mikä yllättää vierailijoiden mielikuvituksen. Ainutlaatuisia tapoja, upeita käsitöitä, värikkäitä festivaaleja, kansanperinnettä ja niin edelleen.

Videoesittely Bulgariasta

Muutamia mielenkiintoisia tilastoja

  • Maan pinta-ala on 110 994 neliökilometriä ja se on Euroopan kuudenneksitoista suurin maa.
  • Musala on Balkanin niemimaan ja Bulgarian korkein vuori, joka kohoaa 2 925 metriin.
  • Siellä on 9 yli 100 000 asukkaan kaupunkia
  • Kolmasosa maan pinta-alasta on metsää
  • Siellä on 37 tuhatta kilometriä moottoriteitä
  • Maassa on 1600 luonnollista kuumaa lähdettä
  • Vuoristosta on löydetty tähän mennessä 4000 luolaa
  • 10% maan väestöstä on etnisesti turkkilaisia
  • Mustanmeren rannikkoa on yhteensä 380 kilometriä

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …