bulgaria

Matkavinkkejä Bulgariaan Matkustamiseen

Bulgaria tunnetaan ”Ruusujen maana” maan suuren ruusutuotannon ansiosta. Pääkaupunki ja samalla suurin kaupunki on Sofia. Maa voi olla pinta-alaltaan hyvin pieni, mutta se on täynnä muinaista kulttuuria, maalauksellisia paikkoja, maanläheisiä ja ystävällisiä ihmisiä, jotka tarjoavat vanhan ajan lämpöä ja vieraanvaraisuutta.

Vaikka maa tunnetaan enimmäkseen merilomakohteistaan niin suureen osaan maata voidaan tutustua upeilla vuoristoalueilla ja monet hiihtokeskukset ovat myös täydellinen kohde laskettelijoille.

Väestö ja kielet

Bulgarian väkiluku on noin 7,5 miljoonaa ja virallinen kieli, jota puhutaan on bulgaria. Huomattava osa väestöstä puhuu myös turkkia ja romaniaa.

Sähkö

Jännite on 230 V ja taajuus 50 Hz. Käytettävät pistokkeet ovat pyöreäpintainen kiinnityspistoke ja ”Schuko” -pistoke ja -pistoke, jossa on sivumaadoituskontaktit.

Maantieteellinen sijainti

Se on kaunis vuoristoinen maa, joka sijaitsee Balkanin niemimaalla Etelä-Euroopassa ja rajoittuu Mustaanmereen idässä, Serbiaan ja Makedonian tasavaltaan lännessä, Romaniaan pohjoisessa, Kreikkaan ja Turkkiin etelässä. Maa rajoittuu meren varrella myös Turkkiin, Romaniaan, Ukrainaan, Venäjään ja Georgiaan. Bulgaria sijaitsee strategisella paikalla lähellä Turkin salmia, joten se on Euroopan Lähi-itään ja Aasiaan yhdistävien tärkeimpien maareittien valvontapiste.

Ilmasto

Bulgarian ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi, sillä kesät ovat kuumia ja kuivia sekä talvet kylmiä ja kosteita. Kesälämpötilat keskimäärin noin 24 °C ja talvilämpötilat keskimäärin noin 0 °C. Ihanteellinen aika vierailla Bulgariassa on kesä.

bulgariaan matkustaminen

Paikalliset tavat

Kuten kaikilla muillakin mailla, myös siellä on omat käytäntönsä ja normaalia kohteliaisuutta tulee noudattaa. Kädenpuristus on tapana. Mekon tulee olla konservatiivinen, mutta se voi olla rento. Kotimaan matkamuistoja arvostetaan, jos saat kutsun kylään. Siellä pään nyökkäys tarkoittaa ”ei” ja pään pudistaminen ”kyllä”. Jopa 10–12 prosentin juomaraha on normaalia kaikissa palveluissa, mukaan lukien ravintolat, baarit, klubit, taksit jne.

Nähtävyydet

Sofia

 • Pyhän Sofian kirkko
 • St. George Rotunda
 • Aleksanteri Nevskin katedraali
 • Kansallinen etnografinen museo

Vuoristo

Bulgariaan matkustaminen

bulgarian nähtävyydet

Lentoteitse

Valtion kansallinen lentoyhtiö on Bulgaria Air. Muita maasta toimivia kansainvälisiä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, El Al Israel Airlines, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, MALEV Hungarian Airlines, Olympic Airlines ja Swiss Air.

Sofian kansainvälinen lentokenttä EAD (SOF) on suurin lentokenttä, joka sijaitsee noin kuusi mailia Sofiasta itään. Toinen kansainvälinen lentokenttä on Varnan kansainvälinen lentokenttä (VAR), joka sijaitsee kaupungin länsilaidalla noin viiden mailin päässä Varnasta.

Meren kautta

Tärkeät kansainväliset satamat ovat Bourgas ja Varna Mustanmeren rannalla.

Joen kautta

Lautat voivat kulkea Romaniaan Vidinistä Calafatiin.

Rautateitse

Sofiasta on säännölliset junayhteydet Budapestiin, Belgradiin, Bukarestiin, Thessalonikiin, Pariisiin, Wieniin, Müncheniin ja Berliiniin.

Bulgariassa on kaikki, mikä yllättää vierailijoiden mielikuvituksen. Ainutlaatuisia tapoja, upeita käsitöitä, värikkäitä festivaaleja, kansanperinnettä ja niin edelleen.

Videoesittely Bulgariasta

Muutamia mielenkiintoisia tilastoja

 • Maan pinta-ala on 110 994 neliökilometriä ja se on Euroopan kuudenneksitoista suurin maa.
 • Musala on Balkanin niemimaan ja Bulgarian korkein vuori, joka kohoaa 2 925 metriin.
 • Siellä on 9 yli 100 000 asukkaan kaupunkia
 • Kolmasosa maan pinta-alasta on metsää
 • Siellä on 37 tuhatta kilometriä moottoriteitä
 • Maassa on 1600 luonnollista kuumaa lähdettä
 • Vuoristosta on löydetty tähän mennessä 4000 luolaa
 • 10% maan väestöstä on etnisesti turkkilaisia
 • Mustanmeren rannikkoa on yhteensä 380 kilometriä

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …