raahen luontopolut

Raahen Luontopolut

Raahe Guide esittelee Raahen parhaat luontopolut ja jakaa raahelaisia luontopolkuja koskevia ilmoituksia ja tietoa raahelaisille sekä Raaheen matkustaville.

Etsitkö mieluisaa luontopolkua Raahesta?

Luontopoluilla käyminen ja ympäröivään kauneuteen tutustuminen on yksi luonnonystävien suosikkipuuhista. Täältä löydät Raahen parhaat luontopolut retkeilyyn, juoksuun, pyöräilyyn, lintujen tarkkailuun ja vaellukselle.

Esittelemme Raahen parhaat luontopolut

Vihannin luontopolkuverkosto

Yli 100 km:n mittainen luontopolkuverkosto kattaa Vihannin kylän kauneimmat paikat. Polut sopivat erinomaisesti patikointiin, juoksuun, lumikenkäilyyn ja hiihtoon. Polkujen varrelta löydät nuotiopaikkoja ja muutamia mökkejä, joissa voit täydentää energiaasi. Koska verkosto on laaja ja monimutkainen, suosittelemme verkoston paperikartan ostamista Vihannin kirjastosta ennen matkalle lähtöä.

Aittalahden luontopolku

Aittalahden luontopolku ulottuu yli 1,3 km kauniin järvimaiseman ympärillä. Patikointi on melko helppoa, joten voit tulla koko perheesi kanssa. Reitin varrella on useita tulentekopaikkoja, joista on upeat näkymät järvelle ja ympäröivään luontoon. Siellä on myös lintutorni, jossa voit katsella joutsenia, jotka uivat ylväästi veden pinnalla. Vaellusretken jälkeen voit istua rauhallisen järven rannalla ja kalastaa ahventa ja haukea.

Fantin luontopolku

Jos etsit helppoja luontopolkuja niin Fantin reitti on mitä tarvitset. Luontopolku on vain 770 metriä pitkä ja sopii erinomaisesti vapaa-ajan vaelluksille ja aamulenkille. Kun etenet polkua pitkin niin näet kauniin Pikkulahden ja Raahen rannikkoa. Siellä on myös nuotiopaikka, jossa voi levätä, siemailla tuoretta kahvia ja ihailla vanhaa Raahea.

Ison-Kraaselin luontopolku

Reitti on 2,3 km pitkä ja sijaitsee Raahen saariston toiseksi suurimmalla saarella. Saarelle pääsee veneellä. Reitti kulkee suurimman osan saaresta, joten voit nauttia silmää miellyttävistä maisemista ja kuunnella luonnon ääniä. Matkan jälkeen voit levätä jollakin Iso-Kraaselin nuotiopaikalla, jossa on grillausmahdollisuus, pöytiä ja penkkejä. Voit myös yöpyä kunnostetussa luotsitalossa, johon mahtuu 13 henkilöä.

Hummastinvaaran reitit

Hummastinvaaran reitit ovat eripituisia (5, 10, 15 ja 25 km) luontopolkuja. Voit käyttää niitä patikointiin, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Siellä on myös ratsastukseen omistettu reitti. Talvella yksi reiteistä muutetaan hiihtoladuksi. Luontopolut on merkitty kylteillä, jotta et eksy. Keskellä metsää on nuotiopaikka mökkineen.

Reittiverkoston läheisyydessä on kaksi kivenhakupaikkaa, joissa tapahtuu satunnaisia kiviräjäytystöjä. Retkeilijöille ilmoitetaan räjähdyksistä äänimerkein. Räjäytystyöt ja kaivostyöt eivät ole vaarallisia, mutta liikkumista reitin ulkopuolelle tulee välttää louhosalueelle saapuessa.

Pitkänkarin polut ja Takaranta

Polut kulkevat Pitkänkarin metsän halki ja Takarannan läheisyydessä tarjoten lumoavia merimaisemia. Polut on erotettu toisistaan ja kukin niistä kattaa erityisalueen ja korostaa erillisiä näkymiä. Reitin varrella on nuotiopaikka ja lintutorni, jossa voi ihailla Raahen saariston upeaa luontoa.

Löydä kaikki suositut luontopolut Raahesta

Löydä oma suosikki luontopolku Raahe Guiden esittelemistä luontopoluista Raahen alueella. Katso hienot kuvat ja tiedot upeista kohteista ja tutustu unelma luontopolkuusi! Katso kaikki luontopolut Raahessa helposti yhdestä paikasta. Täältä saattaa löytyä juuri sinun unelmiesi luontopolku. Pyrimme esittelemään aina uusimmat ja houkuttelevimmat vaihtoehdot. Selaa vaikka kaikki luontopolku Raahe keskusta, oli tarpeesi mikä vain. Tee helppo haku ja löydä suosikki luontopolkusi jo tänään!