fantin polku

Fantin Polku

Fantin polku on luontopolku, joka sijaitsee noin 1,2 kilometrin päässä Raahen keskustasta. Polku kulkee metsän ja niityn halki, mikä tekee siitä loistavan paikan tutustua paikalliseen luontoon. Reitillä on pituutta vain 770 m ja vaikeustaso on alhainen, sillä reitillä on vain muutama mäki.

fantin luontopolku

Kaiken kaikkiaan polulla ei ole suuria nousuja ja kivistä maastoa. Pääset kävelemään miellyttävää metsäpolkua ja sileää niittynurmea. Voit jopa kiertää kaikki mäet, jos et halua tuhlata energiaasi niiden kiipeämiseen.

Lähtöpaikkana on Ulkofantintien parkkipaikka. Ennen kuin aloitat, älä epäröi vilkaista parkkipaikan päässä olevaa ankkuria. Voit lukea sen tarinan ankkuriin kiinnitetyltä taululta. Ensimmäinen osa polusta kulkee niityn läpi, jonka jälkeen astut metsään.

fantin metsäpolku

Pikkulahden uimaranta on lähellä, joten voit pysähtyä hetkeksi nauttimaan näkymistä. Koko reitin ajan sinua ohjataan opasteilla, jotta et eksy. Itse asiassa eksyminen on lähes mahdotonta, koska Fantin polku kulkee lahden rannikkoa pitkin.

Kun kävelet Fantin metsäpolkua pitkin, sinulla on mahdollisuus nauttia majesteettisista puista, joiden oksien läpi suodattuu auringonvalo ja taustalla kuuluu lintujen laulua. Täydellinen paikka paeta kaupungin hälinää ja päästä kosketukseen luonnon kanssa. Voit tulla tänne myös perheesi kanssa, koska lapsesi eivät ehdi kyllästyä tai väsyä tämän matkan aikana.

luonto fantissa

Jossain vaiheessa huomaat pääpolusta oikealle haarautuvan sivupolun, joka johtaa mäen päälle. Jos valitset tämän polun niin pääset nousemaan mäen päälle, vaikka sen kiipeäminen vaatiikin jonkin verran ponnistelua. Mutta koska mäkiosuus on lyhyt matka, sen ei pitäisi uuvuttaa sinua.

fantin mäki

Voit istua kukkulan päällä ja nauttia Vanhasta Raahesta ja sen edessä olevasta kauniista merimaisemasta. Se on todella vaikuttava maisema, joten älä epäröi ottaa kuvia. Mäkeä alas laskettaessa polku yhtyy jälleen pääpolkuun.

merimaisema fantista

Jos et aluksi halua mennä ylämäkeen niin jatka eteenpäin suoraan pääreitillä. Tämä lyhentää matka-aikaa, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta nauttia Vanhasta Raahesta mäen huipulta.

Missä Fantin Polku sijaitsee?

Reitin varrella on myös nuotiopaikka ja puuvaja, joka on täynnä puuta. Vaikka Fantin polku on lyhyt, saatat silti haluta viettää hetken hengähdystaukoa. Nuotiopaikalla on pöytä ja penkkejä, joilla voi levätä, nauttia virkistäviä juomia, syödä välipalaa ja kuunnella kaunista linnunlaulua.

fantin nuotiopaikka

Hyvällä tuurilla löydät metsämansikoita nuotiopaikan ympäriltä. Fantin polku voidaan kävellä 15-30 minuutissa riippuen nopeudestasi, pysähdysten määrästä ja kestosta sekä siitä, kiipeätkö mäkeä vai et.