vihannin kinttupolut

Vihannin Kinttupolut

Vihannin kinttupolut on Vihannin kylien välinen merkittyjen reittien verkosto, jonka kokonaispituus on yli 100 km. Reittejä, taukopaikkoja ja opasteita on kunnostettu viime vuosina. Reitin varrella on yli 20 moitteettomassa kunnossa olevaa mökkiä ja nuotiopaikkaa. Retkeilijät voivat nauttia luonnosta ja tutustua Vihannin kylien muinaiseen historiaan.

Suurin osa poluista kulkee kivikautisten siirtokuntien ohi, joten voit tehdä monia muinaisia löytöjä alueella vaeltelemalla. Metsistä löytyy esimerkiksi hirvenmetsästyskuoppia, jotka ovat yleisiä. Varmista, että kävelet varovasti, jotta et joutuisi ansaan itse. Lisäksi polkujen varrella on muinaisia keihäänkärkiä, jotka viittaavat taisteluihin saaliin kanssa.

vihannin luontopolut

Reitit

Reitit on merkitty lukuisilla sinisillä opasteilla. Tämä helpottaa navigointia ja vähentää retkeilijöiden riskiä eksyä laajalle ja tuntemattomalle alueelle. Suurin osa reiteistä kulkee tasaisia metsäteitä ja polkuja pitkin. Joillakin alueilla sinun on kohdattava kiviä, puiden juuria ja kosteikkoja. Kaikilla reiteillä on runsaasti luonnon kauneutta.

Minkä polun valitsetkin, ohitat suuria puita, marjapensaita ja upeita metsäkukkia. Jotkut polut kulkevat järvien ja purojen ohi tarjoten upeita maisemia. Järvet ovat käytettävissä uimiseen, melontaan, purjelautailuun ja kalastukseen.

kirkkojärvi vihanti

Lintutornit

Lintutornit tarjoavat mahdollisuuden tarkkailla villieläimiä ja ihailla maalauksellisia maisemia. Suoalueet tunnetaan huonommasta kuljettavuudestaan, mutta siellä on monia eläinlajeja, joista voit nauttia. Onneksi soiden yli on viime vuosina asennettu pitkospuita, jotka helpottavat liikkumista. Silti ne voivat olla liukkaita sateisissa olosuhteissa. Ole siis valppaana ylittäessäsi niitä. Reittien varrella on useita infotauluja, jotka kertovat retkeilijöille alueen muinaisista asutuksista ja erilaisista kasvi- ja eläimistölajeista.

Taukopaikat

Jos sinulla on tapana tehdä useita välipalapysähdyksiä vaellusretken aikana niin Vihannin luontopolut ovat täällä tarpeitasi varten. Yli 20 taukopaikkaa odottaa väsyneitä retkeilijöitä lepäämään jalkojaan ja syömään välipalaa mukavissa olosuhteissa metsän keskellä. Siellä on kunnostettuja mökkejä, jotka ovat valmiina suojaamaan sinua tuulisella, sateisella ja kylmällä säällä.

Koska osa poluista on tarkoitettu myös hiihtoa varten talvella niin mökit ovat täydellinen paikka piiloutua pakkaselta. Useimmissa levähdyspaikoissa on tulentekopaikat ja polttopuilla täytetyt vajat. Ulkona on myös pöytiä ja penkkejä, joissa voi ruokailla kirkkaan taivaan alla.

Missä Vihannin kinttupolut sijaitsee?

Majoitus ja muut palvelut

Majoitusvaihtoehtoja on myös Vihannin luontopoluilla ja Vihannin kylissä. Voit vuokrata yksityisen mökin, jossa on kaikki mitä tarvitset mukavaan ja rauhalliseen oleskeluun. Sijainti lähellä asutusta tekee Vihannin kinttupoluista uskomattoman kätevät ja turvalliset. Reitin suorittamisen jälkeen voit vuokrata huoneen läheisestä kylästä ja levätä ennen kotiin lähtöä. Myös kaupat, kahvilat ja muut tilat ovat helposti saavutettavissa.