ennen vaellusta

Miksi Vaellus on Hyvä Harrastus

Vaellus on yksi suosituimmista vapaa-ajan aktiviteeteista Suomessa. Vaikka eri henkilöillä on erilaisia syitä nauttia vaelluksesta on helppo nähdä, että monet rakastavat vaellusta. Suomessa useimmissa kunnissa on vähintään yksi vaellusreitti ja monissa niitä on useampi kuin yksi. Mitä se tarkoittaa sinulle? Se tarkoittaa, että halusitpa sitten vaeltaa muutaman tunnin tai jos haluat vaeltaa muutaman päivän sen pitäisi olla enemmän kuin mahdollista.

Haasteellisuus

Yksi monista syistä miksi vaellus on niin suosittu harrastus on se, että se on haasteellista. Kyllä koripallon tai pesäpallon pelaaminen voi olla hauskaa ja jännittävää, mutta se ei ole sama kuin vaellus. Vaikka päättäisit vaeltaa samaa vaellusreittiä useita kertoja vuodessa tulet silti todennäköisesti kohtaamaan yllätyksiä ja muutoksia. Se on se mikä luonnossa on mukavaa, koska mikään ei pysy ikuisesti samana. Joka kerta kun lähdet vaellukselle tuntuu siltä, ​​kuin se olisi täysin uusi ja jännittävä seikkailu.

Monipuolisuus

Vaellus on myös suosittua, koska sitä voi tehdä useilla eri tavoilla. Esimerkiksi vaellus on virkistystoimintaa, jota voit harrastaa yksin tai kaveriporukalla tai vaikka perheen kanssa. Useimmat retkeilijät mieluummin vaeltavat jonkun tutun kanssa. Jos haluat mieluummin vaeltaa itsenäisesti se on ok, mutta sinun kannattaa ottaa muutama lisävaihe turvallisuutesi varmistamiseksi. Näissä lisävaiheissa kerrot jollekulle, missä olet vaeltamassa ja milloin sinua voidaan odottaa takaisin, pukeudut kunnolla ja otat matkapuhelimesi mukaan.

Fyysinen harjoittelu

Toinen syy siihen, miksi vaellus on niin suosittu harrastus on se, että se on hyvää fyysistä harjoittelua. On monia ihmisiä, jotka nauttivat vaelluksesta, mutta sitten on niitä, jotka haluavat vaeltaa harjoittelun vuoksi. Vaellusreitit tunnetaan laajasta maisemavalikoimastaan. Vaellukselle lähdettäessä voit kävellä portaita ylös kiivetä pienten kivien yli kiivetä alas mäkisiä rinteitä ja paljon muuta. Monipuolinen maisema sopii täydellisesti harjoitteluun sillä se todella testaa kehoasi ja sen voimaa. Jos olet kiinnostunut vaeltamisesta osana rutiiniharjoittelua voit tutkia paikallisia puistoja, jotka tarjoavat alennuksia tavallisille retkeilijöille.

Kuten aiemmin todettiin, jotkut ihmiset haluavat vaellukselle vain sen tarjoaman kokemuksen takia. Vaikka vaellusta kutsutaan virkistystoiminnaksi monet ihmiset käyttävät vaellusta rentoutumiseen tai arjen pakoiluun. Se on se mikä vaelluksessa on hämmästyttävää. Tämä virkistystoiminta voi tarjota sinulle paljon mukaan lukien hauskaa ja jännittävää aikaa.

vaellus

Mitä tulee ottaa huomioon ennen vaellusta?

Oletko koskaan ajatellut mitä tulee ottaa huomioon ennen vaellusta? Jos olet kuten monet muut suomalaiset on hyvä mahdollisuus, että ajatus on ainakin käynyt mielessäsi aiemmin. Vaellus ei ole vain hauskaa ja jännittävää vaan se on monille myös loistava tapa rentoutua luonnon äärellä.

Jos olet kiinnostunut vaeltamisesta kannattaa aloittaa suunnittelu heti. On useita tärkeitä tekijöitä, jotka sinun kannattaa ensin ottaa huomioon. Nämä tekijät, jotka on kuvattu alla voivat helpottaa seuraavan vaelluksesi suunnittelua ja ne voivat myös tehdä vaelluksestasi paljon ikimuistoisemman.

Terveystekijät

Yksi monista tekijöistä, jotka haluat ottaa huomioon ennen vaellusseikkailun suunnittelua on terveytesi. Vaikka vaellus voi olla hauskaa ja jännittävää toimintaa, johon osallistua se voi olla myös fyysisesti rasittavaa. Jos suunnittelet vaellusta on suositeltavaa lähteä vaellusreitille, joka on suunniteltu aloittelijoille ellet saa lääkäriltäsi lupaa. Useimmat ihmiset voivat lähteä patikoimaan ilman terveysongelmia, mutta et todellakaan halua, että terveytesi pettää kesken kaiken.

Vaelluksen kesto

Jotain muuta joka on hyvä ottaa huomioon, kun suunnittelet vaellusta on vaelluksesi pituus. Kuinka kauan haluaisit vaeltaa? Vaikka monet ihmiset haluavat lähteä vaellukselle vain päiväksi monet muut tekevät pitkiä vaellusmatkoja. Onneksi monilla Suomen vaellusreiteillä ja kansallispuistoissa on leirintäalueita. Tämä tarkoittaa, että voit halutessasi levätä leirintäalueella omassa teltassa tai mökissä.

Sijainti

Sijainti on toinen tekijä, joka kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelet vaellusta. Tulet huomaamaan, että useissa kunnissa niin suurissa kuin pienissäkin on valittavana useita vaellusreittejä. Ennen kuin alat suunnittelemaan seuraavaa vaellustasi sinun kannattaa harkita minne haluaisit vaeltaa. Jos olet kiinnostunut vaeltamisesta kansallispuistossa, joka sijaitsee kaukana kotoa saatat joutua tekemään lisämatkajärjestelyjä.

Kustannukset

Kustannukset ovat toinen tekijä, joka on hyvä ottaa huomioon, kun suunnittelet seuraavaa vaellusta. Tulet huomaamaan, että sinulta veloitetaan pieni sisäänpääsymaksu, jos haluat lähteä vaeltamaan. Vaikka tämä sisäänpääsymaksu on melkein aina kohtuullinen on tärkeää määrittää onko sinulla varaa sen kustannuksiin. Vaelluksen pituus ja majoitus paikan päällä voivat olla tärkeitä seuraavan vaellusseikkailun kustannuksissa.

Yllä mainitut tekijät ovat sellaisia, joita sinun kannattaa miettiä kun suunnittelet seuraavaa vaellustasi. Ottamalla yllä mainitut seikat huomioon ennen vaellusta et vain pidä hauskaa vaan varmistat myös, että pysyt terveenä ja turvassa.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …