ojalan kotiseutumuseo

Ojalan Kotiseutumuseo

Ojalan kotiseutumuseo on entinen maatila, jossa on kaksi asuinrakennusta ja navetta. Tilan historia ulottuu 1800-luvulle asti. Museossa on esillä vanhoja maataloustyökaluja ja taloustavaroita, jotka esittelevät maaseutulaisten elämäntapaa 1900-luvulla.

Ojalan kotiseutumuseon historia

Tila on perustettu 1800-luvulla, jolloin rakennettiin ensimmäinen asuinrakennus ja navetta. Myöhemmin tila laajennettiin toisella asuinrakennuksella. Rouva Augusta Durchman lahjoitti 1900-luvun alussa Pattijoen seurakunnalle varoja vanhusten turvakodin perustamiseen. Seurakunta osti tilan varoilla ja muutti sen sairaiden ja vanhusten turvakodiksi vuonna 1913. Vuodesta 1957 vuoteen 1975 rakennuksessa toimi Pattijoen kunnalliskoti. Vuonna 1981 tila kunnostettiin ja muutettiin museoksi, jolloin kaikki näkevät miltä 1900-luvun maatila näytti ja kuinka ihmiset elivät tuolloin.

Museoesineet

Museossa on laaja valikoima vanhoja maataloustyökaluja. Lisäksi voit tutustua taloon ja nauttia sen 1900-luvun suunnittelusta ja esineistä, kuten kokoelmasta kahvikuppeja, keittiövälineitä ja keinutuolia. Monet näkemäsi kohteet eivät enää ole olemassa nykyaikaisissa taloissa, joten saattaa olla mielenkiintoista tutkia niitä. Opas kertoo yksityiskohtaisen tarinan jokaisesta niistä.

Missä Ojalan kotiseutumuseo sijaitsee?

Vierailut

Museo pitää ovensa auki kaikille, jotka kaipaavat matkaa menneisyyteen. Rakennuksessa on pieni keittiö, jossa vierailijat voivat nauttia kupin kahvia. Kesäisin Ojalan kotiseutumuseossa on näyttelyitä, joissa voi ihailla paikallisten käsityöläisten töitä. Museon pihalta voi vuokrata käsityöpajoja. Voit myös vuokrata toimistotiloja kokouksia ja muita tapahtumia varten.

Vierailuista voi tiedustella sähköpostitse Arja Tervoselta [email protected]

Virtuaalikierros Ojalan Kotiseutumuseoon