pakkahuoneen museo 2022

Pakkahuoneen Museo

Kivenheiton päässä Raahen keskustasta sijaitseva Pakkahuoneen museo on yksi Suomen vanhimmista museoista. Vuonna 1862 perustetussa museossa on laaja kokoelma Raahen seudun merenkulkuhistoriaan ja kulttuuriperinteeseen liittyviä esineitä. Jos vierailet Raahessa, älä epäröi sisällyttää tätä maamerkkiä matkasuunnitelmaasi. Sinut teleportoidaan takaisin 1800-luvulle, jolloin Raahe oli vauras purjehdus- ja laivanrakennuskaupunki.

Nauti Raahen merellisestä menneisyydestä

Museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua Raahen purjehdushistoriaan esillä olevien lukuisten esineiden kautta. Suurin osa esineistä on 1800-luvulta, ja ne ovat merenkulkijat tuoneet kaukaisista maista, mukaan lukien matkamuistoja, merenkulun välttämättömyystarvikkeita ja eksoottisia esineitä. Pienoisalukset, kartat ja navigointityökalut ovat korvaamattomia muistutuksia Raahen loistokkaasta merenkulusta. Museon kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on nykyään näytillä Kruununmakasiinin sukellusosastolla.

pakkahuoneen museon kuva

Pakkahuoneen museon ulkopuolella on esineitä, jotka ovat täynnä muistoja purjehduskauden ajalta. Museon lähellä on jättimäinen musta ankkuri, joka toimii symbolina Raahen rikkaalle laivanrakennus- ja merenkulkuperinnölle. Myös kaunis purjelaiva on ankkuroitu rantaan, mikä luo nostalgista merellistä tunnelmaa. Rauhallinen kävely rantaa pitkin on loistava tapa tutustua Raahen historiaan ja nauttia upeista merenrannoista.

Tutustu Raahen historiallisiin ja kulttuurisiin perinteisiin

Merihistorian lisäksi Pakkahuoneen museo esittelee Raahen perinteiden ja kulttuurin kehitystä vuosisatojen ajan. Löydät runsaasti harvinaisia esineitä, jotka kuvaavat raalaisten menneisyyttä, kuten naisten käsitöitä, astioita, tekstiilejä, kolikoita ja leluja. Vierailijat eivät voi sivuuttaa Mikael Baltin kaunista puuveistoskokoelmaa. Ne ovat peräisin keskiajalta ja niissä on enkeleitä, pyhimyksiä ja muita raamatullisia henkilöitä.

Missä Pakkahuoneen museo sijaitsee?

Opastetut kierrokset

Pakkahuoneen museo tarjoaa yleisopastuksia ja räätälöityjä ryhmäretkiä. Yleisen opastetun kierroksen aikana tutustut museon molempiin kerroksiin. Sinulla on mahdollisuus nauttia purjehdusajan esineistä, kansankäsityksistä ja merenkulkijoiden lahjoittamista eksoottisista matkamuistoista. Kierros kestää tunnin, mutta voit lyhentää sen 30 minuuttiin, jos haluat vierailla vain alakerran osastolla. Opastettuun kierrokseen kannattaa varata aika vähintään viikkoa ennen suunniteltua vierailua.