pattijoen kiviholvisilta

Pattijoen Kiviholvisilta

Pattijoen kiviholvisilta eli Pattijoen silta on 5,4 metriä leveä ja 10,5 metriä pitkä kivikaarisilta Pattijoen yli. Se valmistui vuonna 1897 ja toimi aluksi raskaan liikenteen tienä. Siltaa kutsuttiin myös Rännärin sillaksi, joka tulee lähellä sijainneesta viinapolttimosta. Valtatie 8 kulki sillan yli, kunnes Pattijoen kirkon lähelle rakennettiin ohitustie. 1970-luvun puolivälistä lähtien tie on toiminut paikallistienä ja on käytettävissä vain kevyelle liikenteelle. Vähemmän intensiivinen liikenne vähentää sillan kulumista ja pidentää sen käyttöikää. Silta julistettiin tiemuseokohteeksi vuonna 1984.

Pattijoen silta on idyllinen paikka upeilla näkymillä

Vaikka paikalliset käyttävät sitä joen rannalta toiselle kulkemiseen, Pattijoen silta on myös matkailukohde. Se on täydellinen paikka romanttisille kävelyretkille ja valokuvaamiseen. Voit nojata sillalle ja katsella virtaavaa vettä samalla kun pohdit päivän tapahtumia. Voit myös ottaa upeita kuvia metsän heijastuksesta joessa. Valokuvauksesta puheen ollen, parhaat otokset ovat silti ne, jotka kuvaavat kaukaa rehevän kasvillisuuden ympäröimän upean kaarisillan. Asetu noin 50 metrin päähän sillasta ja ikuistaa vaikuttavat maisemat. Voit mennä lähemmäs ja kauemmaksi ja valita minkä tahansa kulman parhaan kuvan ottamiseksi. Voit tulla myös talvella ikuistamaan henkeäsalpaavan valkoisen maiseman.

Missä Pattijoen kiviholvisilta sijaitsee?

Tutustu Pattijokeen

Pattijoen kylän ympäristössä on useita vierailun arvoisia nähtävyyksiä. Kaarisillan lisäksi voit vierailla tunnetuissa kirkoissa, joista yksi sijaitsee kylässä ja toinen metsän keskellä. Konemuseo ja Kastellin linnanrauniot ovat lyhyen ajomatkan päässä sillalta. Jokainen paikka tarjoaa ainutlaatuisen ja unohtumattoman matkan menneisyyteen.