kettukankaan konemuseo

Kettukankaan Konemuseo

Kettukankaan konemuseo perustettiin vuonna 1986 autoharrastaja Pentti Kettukankaan toimesta, joka aloitti rakkaussuhteensa autoihin 70-luvulla. Museossa on kolme salia, joissa on esillä erilaisia ajoneuvoja. Löydät Pentin elinaikanaan keräämiä vanhoja autoja, traktoreita, pakettiautoja, moottoripyöriä ja muita vanhoja esineitä. Museon omistaja järjestää opastettuja kierroksia rakennuksessa, jossa hän kertoo vierailijoille jokaisen ajoneuvon tarinan.

Tutustu eri tyyppisiin ajoneuvoihin

Pentti ottaa sinut lämpimästi vastaan vastaanotossa ja kutsuu sitten matkalle museon läpi. Kierroksen ensimmäinen osa on traktorivaja. Aitassa on vanhoja traktoreita, jotka kunnostettiin ja maalattiin kirkkailla väreillä vierailijan huomion herättämiseksi. Värikkäiden maatalouskoneiden lisäksi hallissa on esillä vanhoja autoja. Mutta tämä on vain lämmittelyä ennen kiertueen jännittävintä osaa. Seuraava kohde on moottoripyörähalli, jossa on esillä suuri kokoelma vanhoja moottoripyöriä ja mopoja. Houkuttelevin näyttely näyttää olevan Jawa ZZ vuodelta 1955, joka oli Pentin ensimmäinen moottoripyörä. Toinen kaksipyöräinen ajoneuvo, joka hämmästyttää sinua, on REX-moottoripyörä, jolla on ajettu 100 000 km ja se on edelleen toimintakuntoinen.

Kirsikka kakun päällä on ilmeisesti autohalli. Täältä löydät valtavan kokoelman retroajoneuvoja, joista osa on peräisin 1930-luvulta. Malli, joka erottuu joukosta, on vuoden 1931 Ford, joka oli Pentin ensimmäinen rakkaus. Nautit kuunnella tarinaa tästä legendasta, jolla oli onni viettää hämärävuotensa museossa. Sitten tuli Pobedan vuosimalli 1953. Kokoelmassa on paljon Mercedes Benz -malleja, mukaan lukien 190 vuosimallia 1962, jonka matkamittarissa on 600 000 km. Tapaat myös yli 60 vuotta vanhoja Taunus- ja IFA-malleja. Lisäksi museossa on Raahen ammattiopiston opiskelijoiden valmistama auto. Sen mielenkiintoinen muoto houkuttelee monien vierailijoiden katseita.

Missä Kettukankaan konemuseo sijaitsee?

Muita näyttelyitä

Autot eivät ole ainoa asia, josta Pentti Kettukankaan museo on ylpeä. Yleisön nähtäville on esillä monia muitakin esineitä, jotka lisäävät nähtävyyksiä autovaltaiseen museoon. Suurin keinutuoli löytyy museon pihalta. Jättiläinen rakennelma pääsi Guinnessin kirjaan vuonna 1992. Toinen upea rakennelma edustaa 43 toistensa päälle pinottua hevosharavaa. Lähistöllä on kunnostettu Ferguson-traktori 50-luvulta, jonka päällä on sateelta suojaava katos.

Museon sisältä löydät vanhan kassakoneen, kotitekoisen lumilentokoneen puisilla teloilla, vintage-siivouskärryn ja ensimmäisen vuonna 1962 valmistetun hydraulisen kaapelikaivukoneen. Autoista kiinnostuneilla on taatusti hauskaa Kettukankaan Konemuseossa.

Ajanvaraukset

Jos haluat vierailla Konemuseossa, sinun tulee varata aika etukäteen. Soita omistajalle vähintään päivää ennen suunniteltua vierailua ja sovi kiertueesta. Aikuisten lippu on 5 €, lasten 2 € ja perhelippu 10 €. Puh: 08 264 085.