vihannin makasiinimuseo

Vihannin Makasiinimuseo

Vihannin makasiinimuseo on historiallinen museo, joka kutsuu kaikenikäisiä tutustumaan Vihannin kylän menneisyyteen. Museossa on esillä vanhoja valokuvia ja esineitä, jotka kuvaavat Vihannin elämää vuosisatojen ajan. Kokoelmissa on talonpoikaisesineitä ja muita mielenkiintoisia esineitä, joilla on tarinaa kerrottavana Vihantista. Jos olet historian ystävä, haluat tutkia jokaista esinettä yksityiskohtaisesti, ihailla sen kauneutta ja kiehtovaa tarinaa sen takana. Professori Kustaa Vilkune ilmaisi ihailunsa varastomuseossa esillä olevien esineiden laadukkaasta valikoimasta. Jotkut kokoelmat voivat herättää jopa sellaisten ihmisten huomion, jotka eivät ole intohimoisia historiasta.

makasiinimuseo vihanti

Vihannin makasiinimuseon historia

Rakennus on peräisin 1800-luvun puolivälistä ja toimi pitkään viljavarastona. Vuonna 1947 kunnantalolla pidettiin Vihannin kotiseutuyhdistyksen perustan luova kokous. Vuotta myöhemmin aloitettiin työ museoprojektin parissa. Ensimmäinen askel oli vanhan varaston vuokraaminen Vihannin kunnalta. Myöhemmin rakennus lahjoitettiin paikallisyhdistykselle. Peruskorjauksen päätyttyä esineitä tuotiin museoon suuria määriä, mikä teki siitä historian ystävien paratiisin. Vuonna 1970 esillä oli 3000 esinettä ja 500 valokuvaa. Nykyään tuotteita on yli 4000.

Missä Vihannin makasiinimuseo sijaitsee?

Vierailut

Vierailijat voivat nauttia muinaisista kokoelmista vain kesäpäivinä klo 11-14. Jos kuitenkin saavut kylään aukioloaikojen ulkopuolella, sinulla on mahdollisuus vierailla museossa. Ota yhteyttä vastaanottoon saadaksesi selville, voivatko he järjestää kiertueen sinulle. Museon tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Sen päätarkoituksena on herättää ihmisten kiinnostus historiaan ja kannustaa säilyttämään paikallista kulttuuria ja perintöä. Siitä huolimatta museon sisäänpääsymaksu on vain 1 euro.

Vihannin kotiseutuyhdistys
Puh. 050 375 5875