pattijoen metsäkirkko

Pattijoen Metsäkirkko

Elävän tulen, veden ja valon kirkoksi nimetty Pattijoen metsäkirkko täydentää Raahen nähtävyyksien listaa. Hengellisen paikan rakensi partiolaisten ryhmä vuonna 1995 ja sen omistaa Partiolippukunta Tervastuli. Alttarilla ja kellolla varustetussa kirkossa järjestetään ajoittain jumalanpalveluksia. Palveluun voi osallistua jopa 50 henkilöä. Metsäkirkon ympäristössä on monia palveluita, kuten nuotiopaikka, aita ja makuuhuvila, mikä tekee kirkosta loistavan vierailukohteen.

Kaikki alkoi yhtenä kesäpäivänä

Paikka, jonne kirkko rakennettiin oli aiemmin toiminut partioleirina. Niistä ajoista metsätalo ja muut rakennukset ovat pysyneet paikoillaan. Vuonna 1995 paikallinen partiojärjestö päätti rakentaa kirkon, joka olisi toiminut hiljaisena ja viihtyisänä turvapaikkana metsän keskellä. Oli aurinkoinen kesäpäivä, kun yhdeksän hengen retkeilytyttöryhmä joidenkin aikuisten avustuksella alkoi rakentaa kirkon perustusta. Itse asiassa rakennuksen pääosa on otettu vanhasta navetasta.

pattijoen metsäkirkko 2022

Jonkin verran puhdistus- ja kiillotustyötä tarvittiin, jotta hirret saatiin esteettisesti kauniiseen kuntoon. Rakennuksen päätyyn asennettiin kellotorni ja kivialttari. Kirkon perustajat ovat valmistaneet myös kattokruunun omassa työpajassaan sekä käytävämaton, joka lasketaan alttarille häiden yhteydessä.

Elävän tulen, veden ja valon kirkko

Auringonvalo tulvii kirkkoon kesäpäivinä suurista ikkunoista. Joka päivä sytytetään kymmeniä kynttilöitä, mikä varmistaa, että kirkossa on valoa auringonlaskun aikaankin. Takassa palaa tuli, jotta kirkon kävijät tuntevat olonsa lämpimäksi ja mukavaksi tapahtumien aikana. Lisäksi rakennettiin vesiputki, joka johtaa suoraan alttarille. Ei ihme, että kirkkoa kutsutaan eläväksi tuleksi, vedeksi ja valoksi.

Missä Pattijoen metsäkirkko sijaitsee?

Kirkko on käytettävissä ympäri vuoden

Kirkkoa voi vuokrata tapahtumiin kaikkina vuodenaikoina. Olipa kyseessä häät, ristiäiset tai kihlaseremonia niin Pattijoen metsäkirkko sopii täydellisesti sen järjestämiseen. Vuokran hinta vaihtelee 40-100 euron välillä. Marraskuusta joulukuuhun kirkko vastaanottaa pieniä jouluryhmiä.

Ulkotilat

Jos etsit hiljaista paikkaa luonnon sydämessä niin Pattijoen metsäkirkko on täydellinen kohde. Eikä se johdu vain siitä, että kirkko sijaitsee täydellisellä paikalla jättimäisten mäntyjen keskellä, mikä erottaa sinut sivilisaatiosta ja antaa sinulle hetken rauhaa ja yhteyden luontoon. Entisenä leirinä kirkkoa ympäröivät monet tilat, jotka tekevät vierailustasi mukavamman ja jännittävämmän ja mahdollistavat jopa yöpymisen paikan päällä. Vuokrattavana on talo, jossa on makuuhuviloita. Lisäksi aita, sauna, nuotiopaikka penkkeineen, kota ja työpaja.