mikonkarin retkeilyalue

Mikonkarin Retkeilyalue

Rannan tuntumassa sijaitseva Mikonkarin retkeilyalue koostuu kolmesta reitistä: Mikonkarin kierros (1,7 km), Parrin polku (800 m) ja Rivin reitti (2,5 km). Tässä on yleiskatsaus jokaisesta reitistä.

Mikonkarin Retkeilyalueen luontopolut

Mikonkarin kierros

Reitti on merkitty keltaisella ja alkaa Mikonkarin rannan parkkipaikalta. Rannalle vie sorainen polku. Maasto on rauhallinen ja miellyttävä kävellä, mutta siellä on myös kuoppaisia ja kivisiä alueita. Korkeuserot ovat kohtalaisia. Matkalla rannalle näet muutamia graniittilohkareita. Ranta on kaunis mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, mutta suosittelemme tulemaan tänne illalla, kun laskeva aurinko antaa oranssin sävyn horisonttiin.

mikonkarin kierros

Rannan lähellä on myös nuotiopaikka penkkeineen. Koska alueella ei ole polttopuuvajaa, kannattaa tuoda omat polttopuut ruuan lämmittämiseen tai ruoanlaittoon. Rannalla on erilainen maasto reitin eri osissa. Siellä on nurmialueita, kivisiä osia ja hiekkadyynejä.

mikonkari

Reitillä on myös 9 metriä korkea lintutorni. Siinä on kaksi näköalatasoa, ylä- ja alaosa, joihin mahtuu useampi henkilö kerralla. Sanomattakin on selvää, että yläkannelta on parhaat näkymät merelle, rannikolle ja vesilintujen bongailuun.

mikonkarin lintutorni
Parrin polku

Parrin polku on merkitty punaisella ja alkaa Lohenpyrstön leirintäalueelta ja päättyy Parrin kallioille, josta avautuu taianomainen näkymä Mikonkarin rannalle ja kaukaa olevalle Taskun saarelle. Leirintäalueelta poistuessasi saavut kuusimetsään, jossa on hieman kuoppainen ja juureva maasto. Osan matkasta pääset kävelemään tasaisella tienvarrella, jonka jälkeen palaat metsäpolulle.

parrin polku

Vaikein osa on kivinen ja mäkinen osuus. Kiipeilyssä on oltava varovainen, polku on paikoin jyrkkä ja se voi olla liukas sateesta. Parrin kallion päällä voit ihailla Mikokarin kärkeä ja kaunista merta. Selkeällä säällä Taskun saari näkyy kaukaa. Voit nauttia välipalan kallioilta samalla kun nautit henkeäsalpaavista maisemista.

parrin kalliot
Rivin reitti

Rivin reitin tunnistaa sinisistä merkinnöistä. Se alkaa Mikonkarin uimarannan parkkipaikalta ja menee metsään. Reitti kulkee lähes kokonaan metsässä ja joen varrella on muutamia raivausosuuksia. Kuusi, paju, mänty, kataja ja sarat ovat joitakin puulajeja, joita tapaat reitin varrella kävellessä.

rivin reitti

Pattijoen metsäkirkko puiden ympäröimänä palvelee retkeilijöiden ja turistien nähtävyys- ja piknikpaikkana. Se rakennettiin puusta vuonna 1995 partiolaisten toimesta. Rivin reitillä on pieniä korkeuseroja, mutta suurin osa siitä on kuoppaista ja juurekasta. Siellä on myös mutaisia maastoja ja likaisia lätäköitä, jotka voidaan ylittää puusilloilla.

metsäkirkko

Harkitse kuitenkin kumisaappaiden käyttöä ja hitaasti kävelemistä oman turvallisuutesi vuoksi. Sillat voivat olla liukkaita sateesta, joten älä juokse niillä. Hitaallakin vauhdilla luontopolku voidaan kävellä noin tunnissa. Tiesithän, että koko Mikonkarin retkeilyalueelle on nyt asennettu uudet sanalliset reittiopasteet, joten suosittelemme kokeilemaan reittejä.

Missä Mikonkarin retkeilyalue sijaitsee?