pitkänkarin luontopolku rantakatu 1

Pitkänkarin luontopolku

Pitkänkarin luontopolku on Pitkänkarin metsän halki ja rantaa pitkin kulkeva reittiverkosto, josta on upeat merinäkymät. Reittien kokonaispituus on 1,8 km, mutta on monia tapoja poiketa reitistä ja tehdä matkasta pidempi ja jännittävämpi. 1. lähtöpaikka on Rantakatu 1, täydellinen paikka ihailla lumoavaa merta ennen metsään menoa.

Polku sopii koko perheen retkille, sillä se on enimmäkseen tasainen ja helppokulkuinen, joten lapset ja kokemattomat aikuiset selviävät siitä ilman suurempia vaikeuksia. Reitin varrelta löytyy vain muutama kivinen osio. Reitillä navigointi on helppoa puisten ja sinisten kylttien ansiosta, jotka ohjaavat sinua matkallasi.

Jos päätät poiketa merkityltä polulta niin muista, mihin suuntaan olet menossa, jotta voit palata helposti. Reitin alussa voit poiketa sivupolulle nauttiaksesi upeista rannikkonäkymistä. Taustalla näkyy Preiskarin saari, jossa sijaitsee paljon paikallisten kesämökkejä.

takarannan opaste

Polun varrella on hirsipenkeillä varustettu paikka, jossa voit levätä jalkojasi, syödä välipalaa ja kuunnella luonnon ääniä. Jatkamalla metsäpolkua löydät opasteen, joka näyttää suunnan Takarannalle, kauniille erikokoisista mereen työntyvistä kivistä muodostuvalle luonnonvaraiselle rannalle.

Jos etsit Takarannan virallista tulentekopaikkaa, törmäät ensin vaurioituneeseen tulisijaan, joka ei ole kartalla mainittu paikka. Jatka kävelyä, kunnes näet opasteen sivupolun lähellä, joka johtaa sinut rannan uudelle nuotiopaikalle. Paikka on varustettu polttopuulaatikolla, penkeillä ja pöydillä ja sieltä on upeat merinäkymät. Osa saaristosta näkyy myös kaukaa.

pitkänkarin luontopolku ilolinnantie 21

Useimpien turistien seuraava kohde on lintutorni. Tulet risteykseen, joka tarjoaa sinulle kaksi mahdollista tapaa jatkaa matkaasi. Oikealla oleva polku vie Ilolinnan lintutornille. Vasen reitti johtaa Pikkulahden uimarannan parkkipaikalle. Voit ohittaa lintujen tarkkailun ja nauttia uimisesta ja rentoutumisesta hiekkarannalla.

Mutta jos päätät silti vierailla lintutornissa, palaa rannalta risteykseen ja valitse vasenta reittiä. Sinun täytyy kävellä lyhyt matka miellyttävässä metsämaastossa, kunnes saavutat lintutornin.

Missä Pitkänkarin luontopolku sijaitsee?


Sinulle ilmoitetaan sinisellä kyltillä, että torni on lähellä, joten eksymisen mahdollisuus on minimaalinen. Tornista on näkymät merelle, jota ympäröi metsämaisema ja sieltä on kauniit näkymät kasvistoon ja eläimistöön.

Kun olet lopettanut lintujen tarkkailun, voit rentoutua nuotiopaikalla lähellä tornia. Kivenheiton päässä on myös parkkipaikka. Matkan kesto Pitkänkarin luontopoluilla on 1/1,5 tuntia riippuen kävelytahdista, pysähdysten määrästä ja poikkeamista merkityltä reitiltä. Suosittelemme tutustumaan myös muihin Raahen luontopolkuihin.