hummastinvaaran reitit

Hummastinvaaran Reitit

Hummastinvaaran reitit on neljän eripituisen reitin verkosto: 5 km, 10 km, 15 m ja 25 km, jotka kulkevat peltomaiseman ja metsän halki. Reitit on suunniteltu retkeilyyn, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn ja sopivat kaikenikäisille ja -valmiustasoisille. Siellä on myös ratsastuspolku, joka kulkee joissakin osissa vaellusreittien kanssa. Fyysisen valmistautumisen ja matkasuunnitelmien mukaan voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan reitin.

Reiteillä on sama lähtöpiste ja ne kulkevat periaatteessa samojen paikkojen läpi ja pidemmät reitit ulottuvat uusiin paikkoihin. Hummastinvaaran reitit ovat täydellinen virkistysvaihtoehto niille, jotka rakastavat vaellusta ja luontoa samanaikaisesti. Ihailtavana on kukkapellot, metsämarjat, mäntymetsät, sillat, metsäiset polut ja upeat järvimaisemat.

Reitit eroavat vaelluksen vaikeusasteelta. Lyhyet reitit ovat pääosin tasaisia ja sileitä ja siellä täällä on kivisiä osia. 15 km ja 25 km reiteillä on enemmän haastavia mäkiä ja epätasaisia osia. Jos olet kokenut vaeltaja tai maastopyöräilijä tai haluat testata rajojasi, pitkät reitit ovat täydellinen valinta.

hummastinvaaran luontopolut

Jokainen reitti on merkitty puihin ja pylväisiin maalimerkeillä ja raidoilla, joiden avulla on helppo erottaa polut, jotka kulkevat yhdessä suuren osan matkaa, kunnes jossain vaiheessa poikkeavat eri suuntiin. Reiteillä on tarjottavaa kaikille aisteille: silmiä miellyttäviä metsämaisemia, voimakasta märän maan ja juuri kaadetun puun tuoksua sekä melodista linnunlaulua. Polkujen varrella on nuotiopaikkoja, joissa on penkkejä ja hirsistä tehtyjä pöytiä, joissa voi nauttia välipalaa valtavien mäntyjen varjossa.

Saman löydät, jos valitset 25 km:n reitin, johon sisältyy vielä joitain bonuksia. Sinulla on mahdollisuus levätä kauniin järven rannalla ihaillen ympäröivää metsämaisemaa ja monipuolista kasvistoa ja eläimistöä. Lisäksi siellä on nuotiopaikka, jossa on paljon tilaa ja vajat puulaatikoilla, kirveillä, rottinkikoreilla ja tuoleilla. Huonon sään varalta voi suojautua vajan katon alle. Reitin varrella on näköalatasanne, jossa voi nauttia aterioita ja ihailla kauniita maisemia.

Missä Hummastinvaaran reitit sijaitsee?

Hummastinvaaran reitit kulkevat useiden louhosten läheltä, joissa tehdään arkisin kivenräjäytystyötä. Tästä syystä merkityltä metsäpolulta ei kannata poistua ja kävellä louhostietä, joka on tasaisempi ja leveämpi, mutta vähemmän turvallinen.

Toinen huolenaihe on hevoset. Koska vaellusreitit menevät paikoin ratsastusreitin kanssa päällekkäin, on mahdollista tavata matkallasi hevosia. Siksi sinun on parasta ottaa huomioon hevosen varoitusmerkit ja toimia asianmukaisesti tämän eläimen kohtaamisen aikana.

Joitakin arvokkaita vinkkejä ovat nopeuden vähentäminen, sivuun astuminen jättää tarpeeksi tilaa ohituksille ja äkillisten liikkeiden tai äänien välttäminen. Äkilliset liikkeet voivat pelotella hevosta ja saada sen toimimaan arvaamattomalla tavalla. Kannattaa kokeilla myös useita muita Raahen luontopolkuja.