romania

Matkavinkkejä Romaniaan Matkustamiseen

Kaakkois-Euroopassa sijaitseva Romania on hitaasti toipumassa synkän historiansa kahleista. Nykyaikainen valtio muodostettiin yhdistämällä kaksi ruhtinaskuntaa eli Moldavia ja Valakkia vuonna 1859, joita hallitsi Ottomaanien valtakunta vuosisatoja aiemmin. Bukarest on Romanian pääkaupunki.

Maan tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Mustanmeren rannikko, Karpaattien vuoret ja Transilvania. Mustanmeren rannikko on suosittu valkohiekkaisista rannoistaan ja tarjoaa täydellisen kokemuksen perheille. Karpaattien vuoret ovat kauniita ja tiheiden metsien peittämiä, jotka tarjoavat hiihtomahdollisuuksia. Myös siellä on monia terveyskylpylöitä. Transilvania on suosittu romanialaisista kylpylöistä, jotka tunnetaan monista parantavista voimistaan.

Paikallisten ruokien erikoisuuksiin kuuluvat keittiöt, kuten ciorba de perisoare (keitto lihapullien kera), ciorba tanancasca (liha ja vihannekset), lammasborsit, sisäkeitto ja erilaisia kalakeittoja.

romanian nähtävyydet

Yleiskatsaus Romaniasta matkailijoille

Mainitse Romania ja ihmiset ajattelevat välittömästi Draculaa ja keskiaikaista maata. Vuosien taloudellisesta kurjuudesta toipuvasta maasta on nopeasti tulossa Itä-Euroopan piilotettu helmi.

Dracula vs. Ceausescu

Popkulttuurissa maa rinnastetaan aina kreivi Draculaan, Branin linnaan ja Transilvaniaan. Nämä oletukset ovat vääriä. Vlad Tepesiä pidetään laajalti henkilönä, johon Dracula-hahmo perustuu. Vlad the Impaler tunnetaan kiistatta siitä, että tämä oli yksi ilkeä yksilö, mutta hän ei ollut vampyyri. Tämän lisäksi mies Vlad ei koskaan asunut Branin linnassa, todellisessa linnassa ja kuvitteellisen Draculan kodissa. Anteeksi, että rikoin kuplasi, mutta Romanian historiassa oli henkilö, joka oli luultavasti pahempi kuin Dracula tai Vlad.

Esittelyssä Nicolae Ceausescu, Euroopan historian pahin diktaattori. Tämä mies oli kaikin puolin sika ja hän piti Romaniaa henkilökohtaisena valtakuntana suuren osan 1900-luvulta. Samalla kun hän johti maan taloudelliseen tuhoon niin hän rakensi ylellisiä kartanoita itselleen ja vaimolleen. Kun romanialaiset näkivät nälkää kaduilla niin hän ja hänen vaimonsa käyttivät rahaa kuten Joan Collins plastiikkakirurgille. Kun hänet lopulta erotettiin virastaan, ihmiset olivat niin raivoissaan hänen ylilyönnistään, että hänet ja hänen vaimonsa kirjaimellisesti kivitettiin kuoliaaksi.

Valitettavasti maa ei toipunut nopeasti. Viimeisten vuosikymmenien aikana on kuitenkin tapahtunut suuria edistysaskeleita ja se on nyt pakollinen vierailukohde.

Väestö ja kielet

Maan väkiluku on noin 19,3 miljoonaa ja virallinen puhuttu kieli on romania. Muita suosittuja kieliä ovat unkari ja saksa.

Sähkö

Jännite on 230 V / 50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Se sijaitsee Kaakkois-Euroopassa Mustanmeren rajalla Bulgarian ja Ukrainan välillä. Maata rajaavat Moldova, Ukraina, Mustameri, Bulgaria, Serbia, Montenegro ja Unkari. Transilvania ja Moldavia muodostavat maan pohjoisosan. Karpaattien vuoret kulkevat maan keskustan läpi.

Ilmasto

Romanian ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi ja siinä on neljä vuodenaikaa. Kevät ja syksy ovat viileitä ja miellyttäviä. Kesät ovat hyvin lyhyitä ja kuumia esiintyen heinä- ja elokuussa. Talvet voivat olla ankarat ja kylmät ja joulukuusta maaliskuuhun sataa lunta. Parhaat kuukaudet vierailla Romaniassa ovat touko- ja kesäkuu sekä syys- ja lokakuu.

Paikallisia tapoja

Kättely on yleinen tapa. On myös tapana suudella poskelle, kun sinut esitellään naiselle. Pukeutuminen on konservatiivista ja rentoa. Tupakointi on kielletty julkisissa kulkuneuvoissa ja teattereissa. Romanialaiset pitävät tupakoinnista ja haluavat siksi lahjoittaa sinulle savukkeita. Ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa juomarahat ovat n. 5-10 prosenttia.

Nähtävyydet

Bukarest

Aiemmin idän Pariisina tunnettu Bukarest on valojen kaupunki, joka on täynnä kahviloita, yökerhoja ja ravintoloita. Siellä on myös Romanian oopperatalo ja valtava kansallismuseo. Historiallisiin kohteisiin kuuluvat Parlamenttipalatsi, Old Court Church ja Athenee Palace Hotel. Bukarest kärsi suuresti Ceausescun hallituskauden aikana. Vanhat rakennukset, joissa oli ranskalaisia ja turkkilaisia vaikutteita, korvattiin kommunistisilla betonilohkorakennuksilla kunnostusprojekteissa.

Tällä hetkellä kaupunki on mikrokosmos maan horjuvasta elpymisestä. Tyylikkäät kaupunginosat rajaavat slummeja, ja siellä näyttää olevan vähän tai ei ollenkaan keskiluokkaa. Näyttää olevan vain köyhiä tai rikkaita. Kun vierailet Romaniassa niin sinun täytyy lentää Bukarestiin.

Brasov

Brasov sijaitsee Transilvanian mäkisessä maastossa ja on hyvä paikka vierailla. Brasov sijaitsee maan keskustassa, ja sitä ympäröivät Karpaattien vuoret. Kaupunki on loistava esimerkki vanhan maailman Romaniasta, jossa on ikivanha keskustaaukio ja pieniä kahviloita kaikkialla. Ei kannata jättää väliin Transilvanian linnoja, joihin kuuluu Branin linna, Rasnovin linna ja myös Sighisoara noin 140 kilometrin päässä Brasovista, Vlad tepesin syntymäpaikasta.

Brasovin todellinen vetovoima on ympäröivä maa. Koskemattomat Brasovia ympäröivät vuoret ovat täynnä pieniä kyliä ja ympäröiviä metsiä. Tältä alueelta löydät karhuja, susia ja muita uhanalaisia eläimiä vapaasti vaeltamassa. Tämän lisäksi maa on kypsä ulkoilumahdollisuuksille, kuten hiihto, vaellus, retkeily, metsästys, kalliokiipeily ja laskuvarjohypyt. Vaikka kaikki tämä on olemassa muissa matkakohteissa, Brasovissa ei ole turistiloukun tunnetta.

Romanian Riviera

Tämä on Mustanmeren rannikolla, joka on valtava turistinähtävyys. Siellä on myös useita lomakohteita ja romanialaisia kylpylöitä, jotka ovat kuuluisia parantavista voimistaan.

Karpaattien vuoret

Karpaattien vuoret ovat visuaalisesti upeita. Vaikka vuoristossa on nähtävyyksiä, kuten Branin linna, älä yritä vain käydä tietyssä paikassa. Vuokraa sen sijaan auto Brasovista tai vuokraa kuljettaja ja lähde vain ajelulle. Maisemat ovat niin mahtavat, että sitä on vaikea kuvailla. Voit ajaa alas ja ylös rotkoille, jotka näyttävät loputtomalta, nähdä jokien pommittavan alas vuorten rinnettä ja nähdä eläimiä, joita löytyy vain National Geographic -dokumenteista. Lähde tälle ajomatkalle ja takaan, että puhut siitä vähintään viisi päivää.

Romaniaan matkustaminen

romaniaan matkustaminen

Lentoteitse

Romanian kansallinen lentoyhtiö on Tarom. Monet Bukarestiin lentävät suositut lentoyhtiöt ovat Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, KLM, Lufthansa ja Swiss. Suurin lentokenttä on Bukarestin Otopenin lentokenttä, joka sijaitsee noin 10 mailia kaupungista pohjoiseen.

Meritse

Constanta on Mustanmeren suurin satama. Saatavilla on monia risteilyjä, jotka pysähtyvät erilaisiin turistikohteisiin, kuten Wien, Bratislava, Budapest, Bazias, Giurgiu, Calafat ja Bukarest.

Junalla

Länsi-Euroopasta Bukarestiin on kansainvälinen liikenne, joka liikennöi vain kesäkuukausina eli kesäkuusta syyskuuhun, junaliikenteen nimi on Wiener Waltzer.

Videoesittely Romaniasta

Romania on Itä-Euroopan piilotettu helmi ja sinun tulee ehdottomasti käydä. Sinun ei edes tarvitse käyttää valkosipulia.

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …