romania

Matkavinkkejä Romaniaan Matkustamiseen

Kaakkois-Euroopassa sijaitseva Romania on hitaasti toipumassa synkän historiansa kahleista. Nykyaikainen Romania muodostettiin yhdistämällä kaksi ruhtinaskuntaa eli Moldavia ja Valakkia vuonna 1859, joita hallitsi Ottomaanien valtakunta vuosisatoja aiemmin. Bukarest on Romanian pääkaupunki.

Romanian tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Mustanmeren rannikko, Karpaattien vuoret ja Transilvania. Mustanmeren rannikko on suosittu valkohiekkaisista rannoistaan ja tarjoaa täydellisen kokemuksen perheille. Karpaattien vuoret ovat kauniita ja tiheiden metsien peittämiä, jotka tarjoavat hiihtomahdollisuuksia. Myös Romaniassa on monia terveyskylpylöitä. Transilvania on suosittu romanialaisista kylpylöistä, jotka tunnetaan monista parantavista voimistaan.

Paikallisten ruokien erikoisuuksiin kuuluvat keittiöt, kuten ciorba de perisoare (keitto lihapullien kera), ciorba tanancasca (liha ja vihannekset), lammasborsit, sisäkeitto ja erilaisia kalakeittoja.

Väestö ja kielet

Romanian väkiluku on noin 19,3 miljoonaa ja virallinen puhuttu kieli on romania. Muita suosittuja kieliä ovat unkari ja saksa.

Sähkö

Jännite on 230 V / 50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Se sijaitsee Kaakkois-Euroopassa Mustanmeren rajalla Bulgarian ja Ukrainan välillä. Romaniaa rajaavat Moldova, Ukraina, Mustameri, Bulgaria, Serbia, Montenegro ja Unkari. Transilvania ja Moldavia muodostavat maan pohjoisosan. Karpaattien vuoret kulkevat Romanian keskustan läpi.

romanian nähtävyydet

Ilmasto

Romanian ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi ja siinä on neljä vuodenaikaa. Kevät ja syksy ovat viileitä ja miellyttäviä. Kesät ovat hyvin lyhyitä ja kuumia esiintyen heinä- ja elokuussa. Talvet voivat olla ankarat ja kylmät ja joulukuusta maaliskuuhun sataa lunta. Parhaat kuukaudet vierailla Romaniassa ovat touko- ja kesäkuu sekä syys- ja lokakuu.

Paikallisia tapoja

Kättely on yleinen tapa. On myös tapana suudella poskelle, kun sinut esitellään naiselle. Pukeutuminen on konservatiivista ja rentoa. Tupakointi on kielletty julkisissa kulkuneuvoissa ja teattereissa. Romanialaiset pitävät tupakoinnista ja haluavat siksi lahjoittaa sinulle savukkeita. Ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa juomarahat ovat n. 5-10 prosenttia.

Nähtävyydet

Bukarest

Aiemmin idän Pariisina tunnettu Bukarest on valojen kaupunki, joka on täynnä kahviloita, yökerhoja ja ravintoloita. Siellä on myös Romanian oopperatalo ja valtava kansallismuseo. Historiallisiin kohteisiin kuuluvat Parlamenttipalatsi, Old Court Church ja Athenee Palace Hotel.

Brasov

Ei kannata jättää väliin Transilvanian linnoja, joihin kuuluu Branin linna, Rasnovin linna ja myös Sighisoara noin 140 kilometrin päässä Brasovista, Vlad tepesin syntymäpaikasta.

Romanian Riviera

Tämä on Mustanmeren rannikolla, joka on valtava turistinähtävyys. Siellä on myös useita lomakohteita ja romanialaisia kylpylöitä, jotka ovat kuuluisia parantavista voimistaan.

Romaniaan matkustaminen

romaniaan matkustaminen

Lentoteitse

Romanian kansallinen lentoyhtiö on Tarom. Monet Bukarestiin lentävät suositut lentoyhtiöt ovat Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, KLM, Lufthansa ja Swiss. Suurin lentokenttä on Bukarestin Otopenin lentokenttä, joka sijaitsee noin 10 mailia kaupungista pohjoiseen.

Meritse

Constanta on Mustanmeren suurin satama. Saatavilla on monia risteilyjä, jotka pysähtyvät erilaisiin turistikohteisiin, kuten Wien, Bratislava, Budapest, Bazias, Giurgiu, Calafat ja Bukarest.

Junalla

Länsi-Euroopasta Bukarestiin on kansainvälinen liikenne, joka liikennöi vain kesäkuukausina eli kesäkuusta syyskuuhun, junaliikenteen nimi on Wiener Waltzer.

Videoesittely Romaniasta

Katso myös

kesämökin vuokraus raahe

Kesämökin Vuokraus – Oma Yksityinen Kesälomakohde

Kesämökin vuokraus on vuosi vuodelta yhä suositumpaa. Joka vuosi suuri määrä turisteja päättää lähteä kesälomalle …