saksa

Matkavinkkejä Saksaan Matkustamiseen

Saksa on liittotasavalta, joka koostuu 16:sta osavaltiosta. Maan pääkaupunki n. 3,4 miljoonalla asukkaallaan on Berliini. Saksan liittotasavalta on yksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista maista. Se on todistanut historian kiistanalaisimpia tosiasioita, kuten natsismia, Pyhää Rooman valtakuntaa ja Berliinin muurin rakentamista ja purkamista. Monien upeiden linjojen ansiosta se sisältää runsaasti taidetta ja kulttuuria. Saksa on yli 100 miljoonan eurooppalaisen äidinkieli. Maassa puhutaan laajalti saksaa, mutta ulkopuoliset voivat löytää monia englanninkielisiä paikallisia erityisesti yleisimmiltä matkailukohteilta.

saksaan matkustaminen

Sää

Saksassa sää on hyvin arvaamaton, koska sateen mahdollisuus on lähes kaikkina kuukausina, joten ota vaatteet sen mukaan. Huhti- ja toukokuu ovat kevään kuukausia, jotka tuovat mukanaan hedelmien ja kukkien kukinnan. Toukokuusta syyskuuhun on erittäin kaunis sää ja aurinkoinen taivas ja se tarjoaa parhaan ajan matkustamiseen sekä nähtävyyksiin tutustumiseen. Ihmiset, jotka rakastavat urheilua, kuten uintia, patikointia ja pyöräilyä voivat viettää täällä parasta aikaa näinä kuukausina.

Talviurheilusta voi nauttia lomakeskuksissa marraskuusta maaliskuun alkuun. Lämpötilat ovat pakkasen puolella ja päivät ovat lyhyitä talvella.

Maantieteellinen sijainti

Saksa jakautuu maaperältään kolmeen erilaiseen maastotyyppiin. Etelän vuoristoalue muodostaa Alppien pohjoisimman osan, Itämereen suuntautuvat alankoalueet, maan keskiosan vuoristoalueet ja Pohjois-Saksan rannikon Pohjanmereen. Pohjoisessa on Tanska, lännessä Ranska, Luxemburg, Belgia ja Alankomaat, etelässä Itävalta ja Sveitsi ja idässä Puola ja Tšekki.

Paikallisia tapoja

Paikalliset tervehtivät toisiaan kättelemällä ja sanomalla Guten Tag. Hyvästejä jättäessä ihmiset sanovat Auf Wiedersehen. Vieraiden odotetaan tuovan mukanaan kukkia, etenkin ruusuja, kun he vierailevat jonkun kotona.

Vieraat toivotetaan tervetulleiksi joko ruoalla tai virvokkeilla. Pöydässä isännät sanovat ”Guten Appetit”, johon vieraiden tulee vastata ”Ebenfalls”. Tupakointia tulisi paremmin välttää julkisilla alueilla. Paikalliset pukeutuvat epävirallisesti, mutta tietyt tilaisuudet, kuten ooppera, teatteri, tietyt ravintolat ja sosiaaliset tapahtumat, vaativat muodollista pukeutumista.

Sähkö

220 V, 50 Hz

Liikkuminen

Paras tapa liikkua on ostaa tervetulokortit tai kaupunkipassit, joiden avulla asiakas pääsee rajattomasti linja-autoihin useissa Saksan kaupungeissa. Se tarjoaa myös erikoistarjouksia tietyistä nähtävyyksistä. Joustavuuden vuoksi voit vuokrata auton. Vuokran yhteydessä maksetaan arvonlisävero. Autovakuutuksen tulee olla hankittuna etukäteen onnettomuuden varalta. Kaupungeissa nopeusrajoitus on enimmäkseen 50 km/h ja moottoriteillä 100 km/h.

saksan nähtävyydet

Yhdeksän tähteä

Lounais-Saksan yhdeksän tähteä ovat Baden-Baden, Freiburg, Heidelberg, Karlsruhe, Heilbronn, Mannheim, Pforzheim Stuttgart ja Ulm. Niitä pidetään yhtenä Euroopan kauniista kaupungeista. Jokaisella kaupungilla on tärkeä rooli Saksan kulttuurissa. Baden-Badenissa on muutamia hienoimpia lomakohteita, ja siellä on myös Euroopan toiseksi suurin ooppera- ja konserttitalo. Freiburg tunnetaan historiallisena kaupungin keskustana ja se on kuuluisa mukulakivimosiakeista, avoimista puroista ja muinaisista kujista.

Heidelbergissä on maailmankuuluja linnoja ja Saksan vanhin yliopisto. Karlsruhessa on kuuluisa taiteen ja median museokeskus. Heilbronnin Nectar-joen varrella on erilaisia huvituksia. Pforzheim on kellojen ja korujen pääkaupunki. Stuttgart on kuuluisa teattereistaan ja oopperastaan. Ulm on Albert Einsteinin syntymäpaikka, ja siellä sijaitsee myös maailman korkein torni.

Saksaan matkustaminen

Saksaa palveleva kansallinen lentoyhtiö on Lufthansa. Bwelin-Tegelin lentokenttä sijaitsee 8 km:n päässä kaupungista, ja matka kestää noin 20 minuuttia. Matkustajille on tarjolla verovapaita kauppoja, pankkeja, postitoimistoja, ruokapaikkoja, konferenssisalia sekä autonvuokraus- ja matkailutietoa.

Toinen vilkas lentokenttä on Frankfurtin lentokenttä, joka sijaitsee 13 km:n päässä kaupungista. Bussilla matka sinne kestää noin 20 minuuttia. Taksit ovat saatavilla milloin tahansa. Lentoaseman Intercity-rautatieverkosto tarjoaa kansainvälistä liikennettä myös Unkariin, Sveitsiin ja Itävaltaan. Täällä tarjotaan verovapaita liikkeitä, matkatavaroiden säilytystä, ravintoloita, pankkeja, konferenssisaleja, posti, autonvuokraus ja matkailuneuvonta. Matkustajilta ei peritä lähtöveroa.

Merellä matkustavat voivat hyödyntää lauttayhteyksiä Suomeen, Liettuaan, Alankomaihin, Latviaan ja Norjaan.

Eurostar tarjoaa rautatiepalveluita Belgiaan, Ranskaan ja Isoon-Britanniaan ja sieltä pois. Varauksen voi tehdä puhelimitse. Inter-Rail tarjoaa rajoittamattoman toisen luokan junamatkoja 29 Euroopan maassa. Eurailpass tarjoaa rajoittamattoman ensimmäisen luokan junamatkoja 17 Euroopan maassa.

EuroCity- ja InterCity-junissa on ravintola, josta saa ruokaa ja juomaa. InterCity Express on tarkoitettu bisnesluokkaan ja tarjoaa palveluita, kuten täysin varusteltuja toimistoja, kokoustiloja jne. Yli 17-vuotias turisti voi kuljettaa mukanaan alkoholia ja tupakkaa sallituissa rajoissa.

Videoesittely Saksasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …