ranska

Matkavinkkejä Ranskaan Matkustamiseen

Ranska on maa, joka houkuttelee enemmän turisteja kuin mikään muu maa. Ranska sijaitsee Atlantin rannikolla Länsi-Euroopassa. Sitä rajaa etelässä Välimeri ja Pyreneet, idässä mm. Rein, Alpit ja Juravuoret, lännestä Biskajanlahti ja pohjoisesta Englannin kanaali. Sen naapurimaat ovat Andorra, Belgia, Espanja, Italia, Luxemburg, Saksa ja Sveitsi. Se on pinta-alaltaan noin 551 500 neliökilometriä, asukasluku on noin 65,2 miljoonaa, virallinen kieli on ranska.

Yleisöä houkuttelevat tämän kauniin maan kimaltelevat laskettelurinteet, auringonpaistetut viinitarhat ja auringon paahtavat rannat. On helppo ymmärtää, miksi näin on, kun otetaan huomioon sen loistava maine hienojen viinien, hyvän ruoan, huippumuodin ja rennon elämäntavan toimittajana. Mutta vaikka Ranska on epäilemättä hieno paikka syödä ja juoda niin tässä kiehtovassa maassa on paljon muutakin kuin vain huippuluokan ruokia.

Ranskan nähtävyydet

ranskan nähtävyydet

Ranska on Euroopan matkailun keskipiste. Maa houkuttelee miljoonia turisteja joka vuosi upealla arkkitehtuurillaan, vertaansa vailla olevalla taiteella, maakuntakaupungeilla ja upeilla luonnonmaisemilla. Tässä on joitain tärkeimpiä nähtävyyksiä, jotka voit sisällyttää Ranskan matkasuunnitelmaasi.

Pariisi
pariisi

Pariisi on ansainnut maineen yhden maailman kauneimmista pääkaupungeista tunnetun Eiffel-tornin, Louvren taidemuseon, Notre Damen katedraalin ja Champs-Elysees-kadun ansiosta. Pariisissa ei kuitenkaan ole kyse vain näistä ikonisista paikoista. Voit nauttia Ranskan pääkaupungin kauneudesta monilla muilla tavoilla.

pariisin nähtävyydet

Voit lähteä risteilylle Seine-jokea pitkin ihaillen Pariisin upeita maisemia, osallistua musiikkikonserttiin Sainte-Chapellessa tai nauttia nykytaiteen kokoelmasta kansallisessa modernin taiteen museossa. Jos sinulla on paljon aikaa niin älä epäröi tutkia piilotettuja helmiä, kuten Rodinin museo, Luxemburgin puisto ja Latinalainen kortteli.

eiffel-torni

Rakkauden kaupunki Pariisi on valtava kaupunki, jossa on monia nähtävyyksiä saavutettavan etäisyyden päässä erittäin tehokkaan julkisen liikenteen ansiosta. Siellä on yli 80 museota ja 200 taidegalleriaa. Matka Disneylandiin ja upeaan Eiffel-torniin tekee matkasta kannattavan.

notre dame

Viehättäviä turistikohteita ovat Riemukaari, joka ulottuu tuntemattoman sotilaan haudan yli, Notre Damen katedraalin kieltävä goottilainen arkkitehtuuri, viehättävä Sacre Coeur, Leonardo da Vincin Mona Lisa, Moulin Rouge ja veneretket Seineä pitkin. Hanki Carte Musees-Monuments -passi, jolla pääset 70 monumenttiin ja museoon.

Loiren laakson linnat
chambordin linna

Matka Loiren laakson ympäri on yksi Ranskan kauneimmista nähtävyyksistä. Astut keijumaahan, jossa on tornillisia linnoja, jotka sijaitsevat lumoavien tiheiden metsien ja rauhallisten jokien maaseudulla. Näet keskiaikaisia linnoituksia, joita ympäröivät vallit, ja tyylikkäitä renessanssin palatseja, jotka on rakennettu viihdettä ja virkistystä varten.

chenonceaun linna

Tunnetuimpia linnoja ovat Chambordin linna, joka on suunniteltu kuningas Francis I:n maaseutuasunnoksi, Chenonceaun linna, joka kattaa Cher-joen sillan ja Chevernyn linna, uusklassinen kartano, jota ympäröivät idylliset puutarhat ja kujat.

Mont Saint-Michel
mont saint-michel

Mont Saint-Michel on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kivinen saareke lähellä Normandian rannikkoa. Lempinimeltään Meren pyramidi, saareke kohoaa 80 metriä lahden yläpuolelle, ja sitä ympäröivät puolustavat linnoitukset. Kohteen keskipiste on Mont Saint-Michelin luostari, joka hallitsee horisonttia goottilaisineen tornioineen.

mont saint-michel 1

Se on suosittu pyhiinvaelluskeskus ja merkittävä turistinähtävyys, joka hämmästyttää ihmisiä koristeellisella sisustuksellaan ja seesteisyydellään. Saarella on lukuisia hotelleja, ravintoloita ja kauppoja. Tämän maamerkin lisäksi Normandia tarjoaa monia mielenkiintoisia kokemuksia, kuten viehättäviä merenrantakyliä, muinaisia satamia ja runsaan kokoelman romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria.

Versaillesin linna
versaillesin linna

Tämä ikoninen Ranskan maamerkki rakennettiin Ludvig XIV:n hallituskaudella vuonna 1661, kun hän päätti muuttaa isänsä metsästystalosta upean kuninkaallisen palatsin. Palatsin kiehtovin paikka on Peilisali, joka on koristeltu sadoilla peileillä, jotka heijastavat suurista ikkunoista tulevaa auringonvaloa. Kimaltelevat kattokruunut ja kultaiset yksityiskohdat lisäävät vetovoimaa.

les jardins

Palatsin ulkopuolella on Les Jardins, ranskalaistyylinen puutarha, joka viettelee turisteja koriste-altailla, upeilla patsailla, hyvin hoidetuilla pensailla ja upeilla suihkulähteillään.

Alsacen kylät
alsacen kylät

Jotkut Ranskan kauneimmista kylistä sijaitsevat vehreällä ja mäkisellä Alsacen alueella. Idyllisissä Alsacian kylissä on pastelliväreillä maalattuja taloja kukkivin parvekkeineen, ihastuttavia seurakunnan kirkkoja ja kävelykatuja. Joitakin pakollisia kohokohtia ovat Fleurisin kylät palkituineen kukkakoristeineen, Obernai viehättävine porvarien taloineen ja iloisilla väreillä maalattu keskiaikainen Bergheimin kaupunki.

ranskan alpit

Kevät on parasta aikaa Ranskassa ja talviurheilusta kiinnostuneet voivat poiketa Alpeilla ja Pyreneillä. Courchevel on Ranskan Alppien suurin hiihtokeskus. Kesät ovat erittäin lämpimiä ja talvet leutoja. Joka sään takki ja mukavat kengät ovat välttämättömiä. Varsinkin naisten tulisi pitää yllä cocktail-mekkoa, koska jotkut ravintolat sitä vaativat. Kun vierailet missä tahansa uskonnollisessa paikassa, älä käytä hihatonta paitaa ja shortseja, koska niistä ei pidetä tällaisissa paikoissa.

Kulttuuri

ranskalaisten kulttuuri

Englantia puhutaan myös maassa laajalti vaikka ranska on virallinen kieli. Kädenpuristus on tavallinen tapa tervehtiä ja naisia tulee suudella molemmille poskille ja ihmisiä tulee kutsua joko herraksi tai rouvaksi. Ranskalaiset ovat yleisesti tunnettuja tyylikkäistä urheiluvaatteistaan ja tietysti laadukkaista hajusteistaan.

Nudismi on sallittu vain joillakin tieyillä rannoilla. Sosiaaliset tapahtumat, hienot ravintolat ja klubit vaativat muodollisempaa pukeutumista. Kun olet virallisella illallisella, odota, kunnes isäntä aloittaa illallisen. Tupakointi on kielletty julkisilla paikoilla.

Shoppailu

Vaikka palveluvero sisältyy laskuun niin vaatimaton tippi ei maksa paljoa. Ylimääräinen euro voidaan antaa juomarahaa tarjoilijalle. Bussinkuljettajille voidaan jättää 2 euroa tippiä.

Sähkö

220 V.

Ranskaan matkustaminen

ranskaan matkustaminen

Maassa liikennöivä kansallinen lentoyhtiö on Air France. Myös monet halpalentoyhtiöt tarjoavat palveluja Iso-Britanniasta. Paris-Charles de Gaulle, joka tunnetaan myös nimellä Roissy-Charles de Gaulle, on Ranskan suurin lentokenttä, joka on 23 km:n päässä kaupungista.

Lentokentällä tarjotaan linja-auto-, taksi- ja limusiinipalveluita. Lentokentän tarjoama rautatiepalvelu väittää saavuttavansa kaikki terminaalit kahdeksassa minuutissa. Nämä junat kulkevat 24 tuntia. Muita lentopalveluja tarjoavat lentokentät ovat Paris-Orly, Marseille, Bordeaux, Nizza, Lyon ja Toulouse.

Lautta- ja risteilymatkoja voidaan tehdä satamista, kuten Atlantin, Pohjanmeren, Välimeren ja Havren satamista.

Videoesittely Ranskasta

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …