ranska

Matkavinkkejä Ranskaan Matkustamiseen

Ranska on maa, joka houkuttelee enemmän turisteja kuin mikään muu maa. Yleisöä houkuttelevat tämän kauniin maan kimaltelevat laskettelurinteet, auringonpaistetut viinitarhat ja auringon paahtavat rannat. On helppo ymmärtää, miksi näin on, kun otetaan huomioon sen loistava maine hienojen viinien, hyvän ruoan, huippumuodin ja rennon elämäntavan toimittajana. Mutta vaikka se on epäilemättä hieno paikka syödä ja juoda niin tässä kiehtovassa maassa on paljon muutakin kuin vain huippuluokan ruokia.

ranskan nähtävyydet

Kevät on parasta aikaa Ranskassa ja talviurheilusta kiinnostuneet voivat poiketa Alpeilla ja Pyreneillä. Kesät ovat erittäin lämpimiä ja talvet leutoja. Joka sään takki ja mukavat kengät ovat välttämättömiä. Varsinkin naisten tulisi pitää yllä cocktail-mekkoa, koska jotkut ravintolat sitä vaativat. Kun vierailet missä tahansa uskonnollisessa paikassa, älä käytä hihatonta paitaa ja shortseja, koska niistä ei pidetä tällaisissa paikoissa.

Kulttuuri

Englantia puhutaan Ranskassa laajalti vaikka ranska on virallinen kieli. Kädenpuristus on tavallinen tapa tervehtiä ja naisia tulee suudella molemmille poskille ja ihmisiä tulee kutsua joko herraksi tai rouvaksi. Ranskalaiset ovat yleisesti tunnettuja tyylikkäistä urheiluvaatteistaan ja tietysti hajusteistaan. Nudismi on sallittu vain joillakin rannoilla. Sosiaaliset tapahtumat, hienot ravintolat ja klubit vaativat muodollisempaa pukeutumista. Kun olet virallisella illallisella, odota, kunnes isäntä aloittaa illallisen. Tupakointi on kielletty julkisilla paikoilla.

Nähtävyydet

ranskaan matkustaminen

Pariisi rakkauden kaupunki on valtava kaupunki, jossa on monia nähtävyyksiä saavutettavan etäisyyden päässä erittäin tehokkaan julkisen liikenteen ansiosta. Siellä on yli 80 museota ja 200 taidegalleriaa. Matka Disneylandiin ja upeaan Eiffel-torniin tekee matkasta kannattavan.

Viehättäviä turistikohteita ovat Riemukaari, joka ulottuu tuntemattoman sotilaan haudan yli, Notre Damen katedraalin kieltävä goottilainen arkkitehtuuri, viehättävä Sacre Coeur, Leonardo da Vincin Mona Lisa, Moulin Rouge ja veneretket Seineä pitkin. Hanki Carte Musees-Monuments -passi, jolla pääset 70 monumenttiin ja museoon. Courchevel on Ranskan Alppien suurin hiihtokeskus.

Sijainti

Ranska sijaitsee Atlantin rannikolla Länsi-Euroopassa. Sitä rajaa etelässä Välimeri ja Pyreneet, idässä mm. Rein, Alpit ja Juravuoret, lännestä Biskajanlahti ja pohjoisesta Englannin kanaali. Sen naapurimaat ovat Andorra, Belgia, Espanja, Italia, Luxemburg, Saksa ja Sveitsi.

Shoppailu

Vaikka palveluvero sisältyy laskuun niin vaatimaton tippi ei maksa paljoa. Ylimääräinen euro voidaan antaa juomarahaa tarjoilijalle. Bussinkuljettajille voidaan jättää 2 euroa tippiä.

Sähkö

220 V.

Ranskaan matkustaminen

Maassa liikennöivä kansallinen lentoyhtiö on Air France. Myös monet halpalentoyhtiöt tarjoavat palveluja Iso-Britanniasta. Paris-Charles de Gaulle, joka tunnetaan myös nimellä Roissy-Charles de Gaulle, on Ranskan suurin lentokenttä, joka on 23 km:n päässä kaupungista.

Lentokentällä tarjotaan linja-auto-, taksi- ja limusiinipalveluita. Lentokentän tarjoama rautatiepalvelu väittää saavuttavansa kaikki terminaalit kahdeksassa minuutissa. Nämä junat kulkevat 24 tuntia. Muita lentopalveluja tarjoavat lentokentät ovat Paris-Orly, Marseille, Bordeaux, Nizza, Lyon ja Toulouse.

Lautta- ja risteilymatkoja voidaan tehdä satamista, kuten Atlantin, Pohjanmeren, Välimeren ja Havren satamista.

Videoesittely Ranskasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …