espanja

Matkavinkkejä Espanjaan Matkustamiseen

Espanja on maailmanlaajuisesti kuuluisa flamencotanssijoistaan ja härkätaisteluistaan. Arkkitehtuuri heijastaa marokkolaista tyyliä. Luolamaalaukset, renessanssikatedraalit, maurilaiset palatsit osoittavat maan monimuotoisuuden. Kevät, syksy ja alkukesä ovat Espanjassa erittäin miellyttäviä, vaikka kesät ovat kuumia. Sen pinta-ala on noin 505 990 neliökilometriä, asukasluku on noin 47,4 miljoonaa ja virallinen kieli on Espanja.

Espanjan kuningaskunta on Lounais-Euroopassa sijaitseva valtio. Se jakaa Iberian niemimaan Isolle-Britannialle kuuluvan Gibraltarin ja Portugalin kanssa. Koillisessa rajan takana ovat pieni Andorran ruhtinaskunta ja Ranska sekä etelässä on naapurina Marokko.

Espanjan nähtävyydet

espanjan nähtävyydet

Aurinkoiset rannat, lumoava luonto, rikas historia, upea arkkitehtuuri ja paljon viihdettä. Kaikki tämä kuuluu Espanjaan, kauniiseen ja elinvoimaiseen maahan, joka ei koskaan anna sinun tylsistyä. Joitakin huippunähtävyyksiä, joissa kannattaa vierailla ovat:

Alhambra
alhambran linnoitus

Alhambran linnoitus on yksi Espanjan islamilaisen ajan ikonisista kohteista. Se koostuu useista maurilaisista rakennuksista, torneista, linnoitusmuureista, puutarhoista ja moskeijasta. Nasrid-dynastian kuninkaallinen palatsi houkuttelee vierailijoita kauniilla kiviveistoksilla, kaarilla ja elegantilla filigraanilla.

alhambra

Lähistöllä oleva keisari Kaarle V:n rakennuttama linna on yksi kauneimmista espanjalaisen renessanssin luomuksista. Sen terassipuutarhat tarjoavat rauhallisen pakopaikan Alhambran kompleksin loistosta ja yltäkylläisyydestä.

Barcelona
barcelona

Barcelonan tutkimiseen tulisi varata vähintään yksi viikko, mutta jos sinulla on vain yksi tai kaksi päivää aikaa tutustua kaupunkiin, tässä on joitain nähtävyyksiä, joita et halua missata. Ensinnäkin, vieraile kaupungin tunnetuimmassa rakennuksessa, Basílica de la Sagrada Famíliassa. Tämä jugend-tyylinen kirkko hallitsee kaupungin horisonttia näyttävällä muotoilullaan ja valtavalla koollaan.

sagrada família

Güellin puisto on suuri viheralue, joka ulottuu yli 17 hehtaarin kokoiselle alueelle, jossa on upeita puutarhoja ja hämmästyttävää arkkitehtuuria, jonka on suunnitellut Antoni Gaudí.

güellin puisto

Barcelonassa on monia museoita, kuten Picasso-museo, jossa on laaja kokoelma tunnetun taiteilijan taideteoksia. Jos nautit kävelyretkistä, ota kävely La Rambla -nimisellä vilkkaalla puistokadulla, joka leikkaa kaupungin keskustan läpi.

Ronda
ronda

Espanjassa on monia kyliä ja kaupunkeja, jotka on rakennettu korkeiden kallioiden reunamille. Suosituin näistä on Ronda Malagassa. Dramaattisen rotkon partaalle rakennettu Ronda on ylistetty useasti Espanjan kauneimmaksi kyläksi. Parhaat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön saa kävelemällä Guadalevín-joen yli ulottuvalla Puente Nuevon panoraamasillalla.

puente nuevo

Jos haluat toisenlaisen näkökulman, mene alamäkeen rotkon juurella ja ihaile majesteettista siltaa, joka on puristettu kiviseinien väliin. Muita Rondan nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin, ovat Mondragonin palatsi ja Casa del Rey Moro.

Guggenheim-museo Bilbaossa
guggenheim-museo bilbaossa

Olitpa museoiden ystävä tai et, vierailu Bilbaon tärkeimmässä nähtävyydessä säväyttää. Guggenheim-museo on arkkitehtuurin ihme, jonka on luonut amerikkalainen arkkitehti Frank Gehry. Hän käytti kalkkikivilohkoja, aaltoilevia titaanilevyjä ja rikasta mielikuvitustaan luodakseen jotain, mikä mullisti modernin arkkitehtuurin käsitteen.

bilbao effect

Tämä mestariteos synnytti termin ”Bilbao Effect” – masentuneen kaupungin kyvyn muuttua suosituksi turistiksi ja menestyä taloudellisesti rakentamalla yksi houkutteleva rakennus.

Kanariansaaret
kanariansaaret

Kanariansaaret on espanjalainen saaristo Atlantin valtamerellä, joka tunnetaan parhaiten upeista rannoistaan. Parhaita ovat Playa de Las Canteras, jossa on tyynet vedet ja paljon tilaa auringonottoon ja paljain jaloin kävelyyn ja Playa del Inglés, vilkas ranta, jossa on paljon kahviloita, kauppoja ja viihdettä. Muita Kanariansaarilla tarjolla olevia aktiviteetteja ovat purjelautailu, purjehdus, sukellus ja kameliratsastus hiekkadyynien läpi.

Kulttuuri

espanjan kulttuuri

Espanja on maan alueellinen kieli, mutta siellä puhutaan myös laajasti englantia. Ajan mittaan espanjalaisista on tullut nykyaikaisia, jotta he voivat sopeutua muuttuviin aikoihin eivätkä ole enää konservatiivisia. Mutta se ei ole muuttanut paikallisten arvoja, perinteitä ja tapoja. Ihmisillä on kaksi sukunimeä, joista ensimmäistä sukunimeä voidaan käyttää viittaamaan henkilöön. Jos haluat tervehtiä jotakuta niin kättely tekee tehtävänsä.

malaga

Ota mukaan pieni lahja, kun vierailet jonkun kotona. Säästä kukat erikoistilaisuuksiin. Illallinen syödään yleensä hyvin myöhään illalla. Ihmiset pukeutuvat arkiasuihin suurimman osan ajasta. Miesten odotetaan käyttävän takkeja joissakin ravintoloissa. Uimapuvut tulisi rajoittaa uima-altaille ja rannoille. Äskettäin on otettu käyttöön tupakointikielto julkisilla paikoilla.

Shoppailu

espanjassa shoppailu

Kaupat avautuvat melko aikaisin aamulla ja pysyvät auki myöhään illalla. Iltapäivällä ne ovat suljettuina lounaan tai siestan ajan. Posliini- ja nahkatavarat ovat kuuluisia ja niistä tulee hyviä lahjoja ystäville ja perheenjäsenille kotona. Laskut maksetaan palvelumaksujen mukana, joten juomarahan antaminen osoittaa kiitollisuutta.

Suurimmat kaupungit

  1. Madrid
  2. Barcelona
  3. Valencia
  4. Sevilla
  5. Zaragoza
  6. Málaga
  7. Murcia
  8. Las Palmas de Gran Canaria
  9. Palma de Mallorca
  10. Bilbao

Sähkö

Jännite on 220 volttia / 50 Hz.

Espanjaan matkustaminen

espanjaan matkustaminen

IBERIA on valtion kansallinen lentoyhtiö. Monet muut halpalentoyhtiöt tarjoavat palveluja maassa. Espanjassa on lähes kolmekymmentä kansainvälistä lentokenttää, joista kuuluisia ovat Madrid, Barcelona, Valencia, Alicante ja Malaga. Madridissa, joka sijaitsee 13 km:n päässä kaupungista on hyvä bussiyhteys viidentoista minuutin välein. Metro kuljettaa myös matkustajia määränpäähänsä. Muita tällä lentoasemalla tarjolla olevia palveluita ovat verovapaat kaupat, pankki, ravintola, matkailuneuvonta ja hotellivaraukset.

Barcelonan lentokenttä on hyvin lähellä kaupunkia, vain 3 km:n päässä. Bussit kulkevat 15 minuutin välein ja junat 20 minuutin välein. Taksit ovat käytettävissä koko päivän. Täältä löydät verovapaita kauppoja, ravintoloita, pankkeja, autonvuokraus- ja matkailutietoja.

Maan pohjoisesta etelään yhdistävä tieverkko on hyvä. Tietulleja on asennettu joihinkin osiin maata ja maksuja varten on hyvä pitää mukana kolikoita. Yksityisautolla ajaessa olisi parempi, että matkavakuutus kattaisi myös sairauskulut.

Videoesittely Espanjasta

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …