espanja

Matkavinkkejä Espanjaan Matkustamiseen

Espanja on maailmanlaajuisesti kuuluisa flamencotanssijoistaan ja härkätaisteluistaan. Arkkitehtuuri heijastaa marokkolaista tyyliä. Luolamaalaukset, renessanssikatedraalit, maurilaiset palatsit osoittavat maan monimuotoisuuden. Kevät, syksy ja alkukesä ovat Espanjassa erittäin miellyttäviä, vaikka kesät ovat kuumia.

Kulttuuri

Espanja on Espanjan alueellinen kieli, mutta Espanjassa puhutaan myös laajasti englantia. Ajan mittaan espanjalaisista on tullut nykyaikaisia, jotta he voivat sopeutua muuttuviin aikoihin eivätkä ole enää konservatiivisia. Mutta se ei ole muuttanut paikallisten arvoja, perinteitä ja tapoja. Ihmisillä täällä on kaksi sukunimeä, joista ensimmäistä sukunimeä voidaan käyttää viittaamaan henkilöön. Jos haluat tervehtiä jotakuta niin kättely tekee tehtävänsä.

Ota mukaan pieni lahja, kun vierailet jonkun kotona. Säästä kukat erikoistilaisuuksiin. Illallinen syödään yleensä hyvin myöhään illalla. Ihmiset pukeutuvat arkiasuihin suurimman osan ajasta. Miesten odotetaan käyttävän takkeja joissakin ravintoloissa. Uimapuvut tulisi rajoittaa uima-altaille ja rannoille. Äskettäin on otettu käyttöön tupakointikielto julkisilla paikoilla.

espanjan nähtävyydet

Shoppailu

Kaupat avautuvat melko aikaisin aamulla ja pysyvät auki myöhään illalla. Iltapäivällä ne ovat suljettuina lounaan tai siestan ajan. Posliini- ja nahkatavarat ovat kuuluisia ja niistä tulee hyviä lahjoja ystäville ja perheenjäsenille kotona. Laskut maksetaan palvelumaksujen mukana, joten juomarahan antaminen osoittaa kiitollisuutta.

Sähkö

Jännite on 220 volttia / 50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Espanjan kuningaskunta eli Espanja on Lounais-Euroopassa sijaitseva valtio. Se jakaa Iberian niemimaan Isolle-Britannialle kuuluvan Gibraltarin ja Portugalin kanssa. Koillisessa rajan takana ovat pieni Andorran ruhtinaskunta ja Ransja sekä etelässä on naapurina Marokko.

Espanjaan matkustaminen

espanjaan matkustaminen

IBERIA on Espanjan kansallinen lentoyhtiö. Monet muut halpalentoyhtiöt tarjoavat palveluja maassa. Espanjassa on lähes kolmekymmentä kansainvälistä lentokenttää, joista kuuluisia ovat Madrid, Barcelona, Valencia, Alicante ja Malaga. Madridissa, joka sijaitsee 13 km:n päässä kaupungista on hyvä bussiyhteys viidentoista minuutin välein. Metro kuljettaa myös matkustajia määränpäähänsä. Muita tällä lentoasemalla tarjolla olevia palveluita ovat verovapaat kaupat, pankki, ravintola, matkailuneuvonta ja hotellivaraukset.

Barcelonan lentokenttä on hyvin lähellä kaupunkia, vain 3 km:n päässä. Bussit kulkevat 15 minuutin välein ja junat 20 minuutin välein. Taksit ovat käytettävissä koko päivän. Täältä löydät verovapaita kauppoja, ravintoloita, pankkeja, autonvuokraus- ja matkailutietoja.

Espanjan pohjoisesta etelään yhdistävä tieverkko on hyvä. Tietulleja on asennettu joihinkin osiin maata ja maksuja varten on hyvä pitää mukana kolikoita. Yksityisautolla ajaessa olisi parempi, että matkavakuutus kattaisi myös sairauskulut.

Videoesittely Espanjasta

Katso myös

kesämökin vuokraus raahe

Kesämökin Vuokraus – Oma Yksityinen Kesälomakohde

Kesämökin vuokraus on vuosi vuodelta yhä suositumpaa. Joka vuosi suuri määrä turisteja päättää lähteä kesälomalle …