andorra

Matkavinkkejä Andorraan Matkustamiseen

Espanjan ja Ranskan välissä sijaitseva Andorra on pieni maa, joka ylpeilee upeista vuoristomaisemista. Maa houkuttelee vuosittain huomattavasti enemmän turisteja kuin sen omat 77 000 ihmistä. Pienestä koostaan huolimatta Andorra tarjoaa runsaasti upeita paikkoja ja virkistysmahdollisuuksia ja se on suosittu kohde sekä kesällä että talvella. Pienellä maalla ei ole lentokenttää, joten sinne pääsee vain autolla. Onneksi se on vain 3 tunnin ajomatkan päässä kahdesta suuresta kaupungista, Barcelonasta ja Toulousesta. Tässä on joitain asioita, joita voit nähdä ja tehdä, kun saavut tähän viehättävään maahan.

Nähtävyydet

Pääkaupunki Andorra La Vella on tämän mikroskooppisen kansan suurin kaupunki ja yksi maailman pienimmistä pääkaupungeista, jossa on 23 000 asukasta. Siitä huolimatta kaupunki elää vilkasta elämäntapaa ja on täynnä turistinähtävyyksiä. Kaupungin pääkatu on täynnä luksusliikkeitä, muotiliikkeitä, hotelleja, kahviloita, ravintoloita sekä käsitöitä ja paikallista taidetta myyviä kauppoja. Muita näkemisen arvoisia paikkoja ovat Plaça del Poble, 1100-luvun kirkko, La Casa de la Vall ja Caldea-torni.

andorra la vella

Toinen tutustumisen arvoinen kaupunki on Les Escaldes. Se on kuuluisa lämpimistä lähteistään, joiden lämpötila vaihtelee 22-66 asteen välillä ja niitä ylistetään niiden lääketieteellisistä ominaisuuksistaan. Muista ohittaa vanha Pont dels Escals -silta, josta on idylliset näkymät, kun vaeltelet kaupungin kaduilla. Viladamont-museo esittelee espanjalaisen kuvanveistäjä Josep Viladamontin taideteoksia sekä muita kiehtovia esineitä.

andorran nähtävyydet

Hiihtokeskukset

Pyreneiden hiihtokeskukset ovat talven suosikkikohteita. Vallnord on erityisen suosittu perheiden keskuudessa, koska se tarjoaa maailmanluokan hiihtokouluja ja laajan valikoiman aktiviteetteja, kuten hiihtoa, lumilautailua, lumikenkäilyä, hiihtopyöräilyä, moottorikelkkailua ja paintballia.

Vaellusreitit

Andorralla on myös paljon tarjottavaa kesämatkailijoille. Vuorten ja kukkuloiden välillä kiemurtelee monia vaellusreittejä, joista voit nauttia läheistesi kanssa tai yksin. Voit valita kaikista eri vaikeustasoista eli helpoista poluista pehmeästi kumpuilevilla kukkuloilla aina asiantuntijatason kivisiin polkuihin, joissa pääset kiipeämään Pyreneillä intensiivisesti. Adrenaliinin etsijät voivat myös kokeilla Tiibetin siltaa Val del Riun yli. Rakennus on 1 875 metriä merenpinnan yläpuolella ja sen pituus on 603 metriä. Se on 1 metrin leveä, joten ihmiset voivat kävellä molempiin suuntiin ihaillen henkeäsalpaavia maisemia.

andorraan matkustaminen

Tristana Solar Viewpoint

Jos haluat kokea lisää upeita Andorran näkymiä niin vieraile Tristana Solar Viewpointissa. Se on pyöreä ripustuslava, joka sijaitsee vuorenhuipulla ja se on vastapäätä muita Pyreneiden huippuja ja Ordino Valleyn luonnonkauniita järviä. Sen lisäksi, että se on näköalatasanne niin se toimii aurinkokellona, jonka 27-metrinen keskimasto näyttää kellonajan.

Hyvinvointikylpylät

Andorra on hyvinvointikylpylöiden paratiisi, jossa on lukuisia kylpyläkeskuksia eri puolilla maata. Monet niistä sijaitsevat hiihtokeskuksissa, mikä auttaa lievittämään lihaskipujasi ja rentouttamaan kehoasi. Pääkaupungissa sijaitsee suurin kylpyläkompleksi, jossa on 6000 neliömetriä vesipitoisia hoitoalueita, kuten saunoja, porealtaita, vesiputouksia ja indoroomalaisia kylpyjä.

Videoesittely Andorrasta

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …