slovenia

Matkavinkkejä Sloveniaan Matkustamiseen

Slovenia eli Slovenian tasavalta sijaitsee eteläisessä Keski-Euroopassa. Sen pinta-ala on vain 20 273 km² ja asukasluku noin 2 miljoonaa. Sen naapurimaita ovat Unkari, Itävalta, Kroatia ja Italia. Rehevien metsien ja viljeltyjen peltojen peittämää Sloveniaa kutsutaan oikeutetusti Euroopan vihreäksi keitaaksi.

Pienyydestään huolimatta maa on täynnä kauniita paikkoja, kulttuurin monimuotoisuutta ja jännittäviä virkistyselämyksiä. Se on avoinna kaikille, jotka haluavat viettää lomansa unohtumattomalla tavalla. Oletpa sitten luonnon ystävä tai kaupunkimatkailija niin Slovenia saa sydämesi laulamaan ja silmäsi loistamaan. Tutustutaan tarkemmin joihinkin Slovenian inspiroivimpiin paikkoihin, jotka jokaisen vierailijan tulisi sisällyttää matkasuunnitelmaansa.

Nähtävyydet

Ljubljana

Maan pääkaupunki Ljubljana on vilkas, kodikas ja kompakti 280 000 asukkaan kaupunki, joka on täynnä barokki- ja Habsburg-arkkitehtuuria. Turistit voivat tutustua kaupunkiin monin tavoin. Voit kävellä kaduilla ja aukioilla nauttien kaupunkitunnelmasta ja ainutlaatuisista vuosisatoja vanhoista rakennuksista, jotka toimivat eloisina kahviloina, muotiliikkeinä, taidegallerioina ja majataloina.

ljubljana linna

Älä epäröi vierailla kaupungin museoissa ja taidenäyttelyissä, jotka kertovat Ljubljanan historiasta ja esittelevät merkittävien paikallisten taiteilijoiden töitä. Kiipeä ikoniseen Ljubljanan linnaan ja ihaile vihreän pääkaupungin parhaat näkymät. Kuuntele opastettuja kierroksia oppiaksesi linnan historiasta ja vieraile kahdessa teemamuseossa ja taidegalleriassa.

Bledjärvi
slovenian nähtävyydet

Pääkaupungista luoteeseen, lähellä Itävallan rajaa on Bledjärvi, luonnon helmi, joka hämmästyttää turisteja henkeäsalpaavilla näkymillä ja monipuolisella virkistystoiminnalla. Keskellä järveä kohoaa vanha kirkko vehreyden peittämän luodon huipulle. Voit tehdä retken pienelle saarelle 1500-luvun perinteisellä Bled veneellä tai käyttää kajakkia.

bledin linna

Muussa tapauksessa voit kiivetä Bledin linnaan kallion reunalla ja ihailla järveä ja ympäröivää maisemaa.

vintgar rotko

Lisäksi voit vaeltaa lähellä Bledjärveä sijaitsevaa Vintgarin rotkoa. Kulje vaikuttavien karujen kallioiden, kristallinkirkkaiden uima-altaiden ja 13 metrin vesiputouksen ohi.

Sočan laakso
socan laakso joki

Sočan laakso on toinen Slovenian timantti, joka tunnetaan sitä pitkin virtaavasta smaragdinvihreästä joesta ja upeista vuoristonäkymistä.

Postojna
postojnan luolat

Kaakkoisosassa on Euroopan vierailluin luola – Postojna. Se on upea karstiluolajärjestelmä, joka ulottuu yli 24 kilometriä. Luolan suuri koko johti rautatien rakentamiseen 1800-luvun lopulla. Turistijuna vie sinut läpi maanalaisen maailman, kun opas näyttää tärkeimmät karstinähtävyydet.

Piran ja Portorož
sloveniaan matkustaminen

Lopeta matkasi länteen vierailemalla rannikkokaupungeissa Piranissa ja Portorožossa. Tutustu upeaan punakatto-arkkitehtuuriin ja nauti ikimuistoisesta merimaisemasta yhdestä rannikkokahviloista.

Ptuj
ptuj sloveniassa

Itäiset alueet ovat kuuluisia vehreistä viinitarhoistaan, jotka salpaavat henkesi. Jos olet kulttuuriperinnön ystävä, sinun kannattaa vierailla Slovenian vanhimmalla asutuksella, Ptujilla. Kävele mutkaisilla bulevardeilla, joita reunustavat punakattoiset keskiaikaiset talot, joissa on barokkivaikutteita ja ne on ahdettu kiinni toisiinsa ja maistele hienoa paikallista viiniä.

Maribor
maribor drava joki

Maribor on toinen kaupunki idässä, jota kannattaa myös kokeilla. Slovenian toiseksi suurin kaupunki on täynnä historiallisia ja kulttuuriperintökohteita. Lisäksi siellä on villi yöelämä Ljubljanan ulkopuolella.

Slovenian videoesittely

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …