italia

Matkavinkkejä Italiaan Matkustamiseen

Italia pastan ja pizzan syntymäpaikka tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja taideteosten ystäville. Italiassa vallitsee lauhkea ilmasto, jossa kesät ovat erittäin kuumia ja talvet leutoja. Sää on paras keväällä, syksyllä lämpötila on miellyttävä ja näkymät ovat kauniit. Siihen aikaan vuodesta siellä ei ole paljoa tungosta ja asioista voi nauttia vapaa-ajalla. Hätätapauksessa soita 112 ja ambulanssi numeroon 118.

Kulttuuri

Italiaa puhutaan laajalti ja se on virallinen kieli. Englanti ei ole paikallisille kovin tuttua. Perhesiteet ovat täällä äärimmäisen tärkeitä ja siksi sosiaaliset kohteliaisuudet merkitsevät paljon paikallisille. Roomalaiskatolisen kirkon vaikutus kulttuuriin täällä on suuri. Vesijohtoveden klooripitoisuus on korkea, joten pullotettua vettä suositellaan matkan aikana.

Koska italiaa puhutaan laajassa mittakaavassa niin on erittäin suositeltavaa oppia muutamia yleisiä italialaisia lauseita, joista voi olla paljon hyötyä. Sosiaaliset kokoontumiset vaativat muodollista pukeutumista, mutta muuten voi pukeutua rennosti.

Joissakin uskonnollisissa paikoissa hihatonta paitaa ja shortseja paheksutaan. Joten niitä on parempi välttää. Kukkarot ja lompakot tulee vartioida hyvin ja mahdollisista varkauksista tulee ilmoittaa poliisille.

italian nähtävyydet

Nähtävyydet

Ensimmäisenä kannattaa tutustua Pisan kaltevaan torniin, josta olympialaiset saivat alkunsa. Museoissa ja taidegallerioissa valokuvaaminen erityisesti salamavalokuvaus on rajoitettu. Katso lisätiedot lippupisteestä. Italiaan tulisi tutustua suurelta osin jalkaisin, jotta voit nähdä kaikki kauniit rakennukset ja monumentit perusteellisesti. Linja-autot ja junat ovat hyvä vaihtoehto matkustaa turistikohteisiin.

Shoppailu

Italisaa kaupat ovat avoinna klo 9-20 ja suljettu lounasaikaan. Tavaroiden laatu on hyvä, vaikka hinnat ovat hyvin alhaiset. Tavaroita, kuten kristalleja, pitsiä, nahkatavaroita ja koruja voi ostaa myymälöistä. Muista pitää kuitista kiinni. 10 % juomarahat ovat tavanomaisia laskun palveluveron ohella.

Italia on kuuluisa maailman huippusuunnittelijoistaan, joten osta vaatteita ja asusteita päivittääksesi vaatekaappisi. Risteilyillä on iltaisin muodollisia kokoontumisia, joten varmista, että ostat cocktail-mekon tai juhlavaatteen, vaikka arkiasuja voi käyttää myös muina aikoina.

Sähkö

Käytetty jännite on 220 volttia ja taajuus 50 Hz.

Italiaan matkustaminen

italiaan matkustaminen

Alitalia on Italian kansallinen lentoyhtiö. Italiaan yhdistetään monia muita lentoja Yhdysvalloista, Kanadasta ja Australiasta ja matkustajien houkuttelemisesta on kova kilpailu, joka tarjoaa matkailijoille laajan valikoiman tarjouksia. Rooman lentokenttä sijaitsee 26 km:n päässä kaupungista ja matka lentokentältä kestää 45 minuuttia.

Junat kulkevat suoraan Terminin rautatieasemalle, josta pääsee taksilla määränpäähänsä. Muita palveluita tällä lentokentällä ovat verovapaat kaupat, pankki, autonvuokraus ja ravintolat. Milanossa on toinen kuuluisa lentokenttä, joka sijaitsee 45 km:n päässä kaupungista.

Brindisi, Ancona, Napoli ja Venetsia ovat Italian tärkeimmät satamat. Italian valtion rautatiet yhdistävät monet Euroopan kaupungit. Mutta Eurostar tarjoaa nopeimman junapalvelun.

Jos päätät ajaa Italiaan niin muista ottaa mukaan ajokortti ja vakuutustodistus. Tiet yhdistävät Italian Ranskaan, Itävaltaan ja Sveitsiin. Naapurimaista tarjotaan paljon linja-autopalveluita.

Videoesittely Italiasta

Katso myös

portugali

Matkavinkkejä Portugaliin Matkustamiseen

Portugali oli maailmanvalta 1400- ja 1500-luvuilla, mutta taantui rajusti vuoden 1755 maanjäristyksen, Napoleonin hyökkäyksen ja …