tanska

Matkavinkkejä Tanskaan Matkustamiseen

Tanska on ylpeä monista sen luonnonkauniista paikoista, jotka voivat pysäyttää sinut vain ihailemaan niiden kauneutta. Hanki lippu tähän Pohjoismaahan ja nauti lumoavista dyyneistä, rehevistä metsistä ja upeista merinäkymistä. Vietä lomasi kompaktissa ja eloisassa kaupungissa tai viihtyisässä ja rauhallisessa mökissä meren rannalla. Tässä on joitain paikkoja, jotka sinun tulee sisällyttää toiveluetteloosi Tanskan matkaasi varten.

Maantieteellinen sijainti

Maan ainoa maarajanaapuri on etelässä sijaitseva Saksa, mutta pohjoisessa Ruotsista sen erottaa vain kapea Juutinrauman salmi, jonka yli on rakennettu uusi rautatie- ja maantiesilta- / tunneliyhteys. 

Tanskan suurimmat kaupungit

Yksi parhaista tavoista päästä lähelle tanskalaisia ja heidän elämäntyyliään on vierailla maan suuremmissa kaupungeissa, joka sisältää maan neljä suurinta kaupunkia: Kööpenhamina, Århus, Odense ja Aalborg. Kaupungit sijaitsevat eri puolilla maata, joten jokaisella niistä on oma tunnelmansa ja nähtävyytensä.

Pääkaupunki Kööpenhamina on vilkas kaupunki, jossa klassinen arkkitehtuuri sekoittuu ihanteellisesti moderniin elämäntyyliin. Kaupunki on täynnä museoita, patsaita ja kulttuuriperintökohteita sekä runsaasti kahviloita, kauppoja ja ravintoloita. Kööpenhaminan satamaan voi tutustua monella tapaa. Voit nauttia kelluvasta piknikistä, uida sataman kylpylöissä tai meloa yksin pitkin kaupungin nähtävyyksiä kajakilla tai joutsenen muotoisella veneellä.

kööpenhamina

Århusin kaupunkia ympäröivät metsät, rannat ja kansallispuistot. Samalla se on täynnä nerokkaita kulttuurikohteita, kuten Infinite Bridge ja ARoS-taidemuseo, jonka katolla on sateenkaaripanoraama.

Odense on kodikas kaupunki, joka tunnetaan viehättävästä arkkitehtuuristaan ja Hans Christian Andersenin perinnöstään. Aalborg kiinnittää vierailijoiden huomion värikkäällä katutaiteella, futuristisella arkkitehtuurillaan ja viikinkitarinoillaan.

Luonnon ihmeitä

Maa on täynnä luonnon ihmeitä. Voit tutkia leveitä dyynejä, kiertyneitä metsiä, kumpuilevia kukkuloita ja korkeita kallioita, joista on näkymät merelle. Vieraile kansallispuistossa ihaillaksesi upeita luonnonmaisemia ja tutkiaksesi paikallisia villieläimiä, kuten punahirviä ja kotkia.

tanskan nähtävyydet

Mønin valkoiset kalliot ovat yksi maan tunnetuimmista luonnonihmeistä. Tutustu massiivisiin kalkkikallioihin ja niihin liittyviin kasveihin. Voit löytää fossiileja kallioiden juurelta. Liituvuorten huipulta voi nauttia vaikuttavista merimaisemanäkymistä.

Älä epäröi sisällyttää Råbjerg Milea matkasuunnitelmaasi. Se on maan suurin dyyni, joka kulkee vuosittain 15 metriä koilliseen. Jos olet tutkimassa sen upeita vesiä, Skagerrakinmeren ja Kattegatinmeren yhdistyminen herättää kiinnostuksesi. Törmäys saa aikaan niin voimakkaan voiman, että uinti ja sukellus ovat kiellettyjä. Voit kuitenkin upottaa varpaat matalissa vesissä, joissa meret yhtyvät.

Paikalliset lomamökit

tanskaan matkustaminen

Jos haluat todella tuntea, millaista on viettää aikaa tanskalaisena, kannattaa vuokrata lomamökki. Lomamökit ovat kodikkaita taloja, jotka sijaitsevat kaukana kaupungin vilinästä, johon tanskalaiset tulevat rentoutumaan ja viettämään laatuaikaa perheensä kanssa.

Talot vaihtelevat vanhanaikaisista metsän keskellä olevista mökeistä moderneihin taloihin meren rannalla. Minkä tyyppisen talon valitsetkin, voit taatusti nukkua yksinkertaisten tanskalaisten huonekalujen keskellä, syödä perinteistä tanskalaista ruokaa ja nauttia mahdollisimman paljon lomastasi.

Videoesittely Tanskasta

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …