ruotsi

Matkavinkkejä Ruotsiin Matkustamiseen

Kaunis ja puhdas, rauhallinen Ruotsi on kulttuurisen monimuotoisuuden maa, jossa on sekoitus tanskalaisia ja villiä arktista pohjoista. Kauniissa ja hienostuneissa kaupungeissa voi myös kokea kaupunkielämän tunnetta ja samalla maaseudun rauhaa. Se on täynnä viehätysvoimaa luonnonkauniine lääkärikylineen, saarineen, järvineen ja metsineen. Suurin osa valtion pinta-alasta on metsien peitossa unohtamatta tuhansia järviä.

Yksi Ruotsin kauneuksista on sen saaret eikä näitä saaria voi olla näkemättä. Ne tarjoavat vierailijoille luonnonkauniin ja hienon kokemuksen. Tukholma on Ruotsin pääkaupunki, kaupunki, jossa on 14 saarta erinomaisten ravintoloiden, yökerhojen, pubejen ja taiteellisen loiston täyttämänä. Minne ikinä menetkin, useimmat ihmiset puhuvat englantia. Jos vierailijat haluavat maistaa meren antimia, länsirannikko on oikea paikka.

Se on myös suosittua muinaisessa Uppsalan kaupungissa. Älä missaa matkaa jäähotelliin, joka on veistetty jäästä joka talvi Lapissa. Ruotsi on jännittävä maa, jossa on upeat tiet ja huippuluokan nopea junajärjestelmä.

ruotsin nähtävyydet

Väestö ja kielet

Ruotsissa on noin 10.35 miljoonaa asukasta ja virallinen kieli on ruotsi. Lapin kieltä puhuvat pohjoisessa saamelaiset. Suurin osa ihmisistä puhuu sujuvasti englantia ja monet puhuvat myös saksaa ja ranskaa.

Sähkö

Jännite – 230 volttia, 50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Ruotsi on Pohjoismaa, joka sijaitsee Skandinavian niemimaalla ja on Euroopan viidenneksi suurin maa. Sen läntinen naapuri on Norja, koillisessa Suomi, lounaisrajaa ympäröivät Skagerrakin ja Kattegat ja länsirannikkoa Itämeri ja Pohjanlahti. Suurin osa alueesta on metsää ja järviä on tuhansia lähinnä Etelä-Ruotsissa.

Paikallisia tapoja

Kuten kaikissa muissakin maissa, myös ruotsalaisilla on omat tavat. On tapana olla juomatta ennen kuin isäntä nostaa maljan. Tupakointi on kielletty useimmissa yleisissä tiloissa. On myös tapana sanoa isännälle ”Tack för maten” aterian jälkeen, mikä tarkoittaa kiitos ruoasta. Rento mekko sopii jokapäiväiseen käyttöön ja juhlapukeutuminen sosiaalisiin kokoontumisiin. Myös 10 prosentin juomaraha on tavallista ravintoloiden palvelussa ja suunnilleen sama prosentti takseissa.

Nähtävyyksiä

Tukholma

Ruotsin suurin kaupunki ja pääkaupunki ja yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Vanha kaupunki on herkkua silmille ja kävely kaupungin vesistöissä ja puistoissa on hieno kokemus. Useimmat vierailijat haluavat kävellä jalan ja vierailla Gamla Stanin keskiaikaisessa osassa. Kaupunki koostuu pohjimmiltaan saaristoista, jotka ovat poikkeuksellisen luonnonkauniita ja joihin voi tutustua risteilyillä.

Uskomattoman kaunis kesäkaupunki Tukholma on Pohjois-Euroopan Venetsia. Venetsian tavoin Tukholma on rakennettu veden päälle ja kanavat ja vesistöt risteilevät kaupungin halki. Suomaan sijaan Tukholma on itse asiassa kokoelma kymmeniä ellei satoja pieniä saaria.

Kauneudesta huolimatta Tukholma voi tuntua steriililtä suurkaupungilta. Suuri osa kaupungista näyttää olevan kokonaan omistettu joko työtilojen tai asuinpaikkojen tarjoamiseen. Pienellä etsimisellä huomaat kuitenkin, että kaupungilla on paljon tarjottavaa.

Jos haluat maistaa aitoa Tukholmaa, heitä matkaoppaasi pois ja suuntaa Sodermalmin alueelle. Sodermalm on ennen kaupungin moderneja alueita ja tarjoaa kurkistuksen menneisyyteen. Naapurustosta löydät aitoja vanhoja pubeja, seinässä olevia kauppoja, joissa myydään kaikenlaista outoa tavaraa. Kesäisin Sodermalmissa on runsaasti ulkoilmakahviloita ja ystävällinen tunnelma.

Karlskrona

Jos laivaston historia on sinun juttusi, Karlskrona antaa jopa Pietarille kilpailtavaa. Koko kaupunki on nimetty historialliseksi paikaksi, ja se on täynnä maan laivaston historiaa. Nähtävyyksiin kuuluu merimuseoita, sukellusveneitä ja erilaisia laivoja eri aikakausilta.

Vaikka laivaston historia hallitsee Karlskronaa, kaupungissa on paljon enemmän tarjottavaa. Kaupungin vanhemmissa osissa on raskasta barokkityyliä, olipa kyseessä sitten arkkitehtuuri, kadut tai eeppiset puistoalueet. Ei ole mitään erityistä huomautettavaa, mutta se on hyvä kaupunki rentoutua kesällä. Jos tarvitset pari päivää vapaata niin Karlskrona on hyvä paikka latautua.

Göteborg

Se on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki. Tässä kaupungissa ei kannata jättää väliin Lisebergiä, maailmanluokan huvipuistoa. Siellä on suosittuja museoita, kuten Ostindiska huset, Konstmuseet ja Sjöfartshistoriska museet.

Vadstena

Renessanssilinnan Vadstenan paikka ja klosterkyrkan.

Visby

Visbyn satama, Drottenin, St Nicolain, St Larsin ja St Carinin rauniot, Pyhän Marian katedraali ja Gotlannin Fornsalin historiallinen museo.

Oland

Graborgin linnake, Eketorp-museo ja Borgholmin linnan rauniot.

Ruotsiin matkustaminen

ruotsiin matkustaminen

Lentoteitse

Ruotsilla on hyvät lentoyhteydet muuhun maailmaan. Ruotsin kansallinen lentoyhtiö in SAS ja monet muut kansainväliset lentoyhtiöt ovat Air Canada, Air France, Aeroflot, British Airways, Finnair, Lufthansa, Ryanair jne.

Meritse

Lautat yhdistävät maan muihin kohteisiin, kuten Turkuun, Helsinkiin, Kööpenhaminaan ja Pietariin jne.

Junalla

Junat yhdistävät Oostenden Lontooseen. Siitä on myös yhteys Tanskaan Eurostar-junalla.

Maanteitse

Vierailijat voivat ajaa sinne Suomen, Norjan tai Tanskan kautta.

Videoesittely Ruotsista

Viikinkien maana tunnettu Ruotsi on itse asiassa outo sekoitus kosmopoliittisia kaupunkeja ja laajoja avoimia alueita. Budjettimatkailijoille Ruotsi on hieman kallis. Kuten kaikki Pohjoismaat, Ruotsi on visuaalisesti upea kesäisin. Vaikka pitkät päivät antavat sinulle runsaasti mahdollisuuksia vaeltaa niin korkeat hinnat voivat rasittaa alhaista matkabudjettia.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …