serbia

Matkavinkkejä Serbiaan Matkustamiseen

Serbia on Balkanin suurin maa, jolla on suuri matkailupotentiaali. Vaikka sillä ei ole pääsyä merelle, se tarjoaa runsaasti kauniita paikkoja, joihin kannattaa tutustua. Sen naapurimaita ovat Kroatia ja Bosnia ja Hertsegovina lännessä, Pohjois-Makedonia, Kosovo ja Montenegro etelässä, Romania ja Bulgaria idässä sekä Unkari pohjoisessa.

Serbialla on tarjottavaa lähes kaikentyyppisille reppumatkailijoille, mukaan lukien historian ystävät, luonnon ystävät, ruokaharrastajat ja vilkkaasta yöelämästä nauttivat. Maa on ylpeä laajasta kulttuuriperinnöstä, joka näkyy sen lukuisissa museoissa, monumenteissa ja uskonnollisissa kohteissa.

Pääkaupunki Belgrad on meluisa kaupunki, jossa yhdistyvät täydellisesti kulttuuriperintö ja moderni elämäntapa. Sillä on monia historiallisia maamerkkejä, jotka vievät vierailijat matkalle Serbian levottomaan menneisyyteen.

belgrad serbiassa

Nähtävyydet

Jotkut vierailun arvoiset museot ovat Kansallismuseo, Sotamuseo ja Nykytaiteen museo. Älä myöskään epäröi vierailla maineikkaalle tiedemiehelle Nikola Teslalle omistetussa museossa. Se esittelee serbialaisen neron keksintöjä sekä hänen elämäänsä työn ulkopuolella liittyviä esineitä. On myös monia monumentteja, jotka kunnioittavat historiallisia henkilöitä, kuten Prinssi Mihailo-monumentti, Nikolai II -monumentti ja Victor-patsas.

Rikkaan perinnön lisäksi Belgradissa on paljon baareja, kahviloita ja klubeja, jotka on ladattu serbialaisten nuorten räjähdysmäisellä energialla. Yöelämän ystävät pitävät varmasti Balkanin unettoman kaupungin adrenaliinipitoisesta tunnelmasta.

Myös Belgradin ulkopuolella on monia houkuttelevia kohteita. Koillisosassa on Serbian toiseksi suurin kaupunki, Novi Sad. Eloisa ja kodikas kaupunki, jossa on monia tutkimus- ja virkistyspaikkoja. Jotkut niistä ovat Petrovaradinin linnoitus, Vapauden aukio, Tonavan puisto ja Vojevodina-museo.

serbiaan matkustaminen

Dunavska Street on yksi parhaista paikoista omaksua kaupungin tunnelmaa ja oppia ymmärtämään paremmin Novi Sadin luonnetta. Se on vilkas läpikulkutie, jota reunustavat 1800-luvun pastelliväreillä maalatut rakennukset, joissa on kahviloita, putiikkeja ja kirjakauppoja.

Unkarin rajalla sijaitseva Subotican kaupunki on ylpeä erinomaisesti säilyneestä kokoelmasta 1800-luvun secessionistista arkkitehtuuria. Voit myös kokeilla herkullisia perinteisiä ruokia paikallisissa ravintoloissa ja tavernoissa. Etelän punakattoisilla taloilla koristellut kukkulat ovat myös todella kaunista nähtävää.

Kulje kukkuloiden huipulla sijaitsevien vanhojen kylien kapeilla, mutkaisilla kaduilla todistamassa paikallisten elämäntapaa, kulttuuria ja perinteitä. Upeiden maalaismaisemien lisäksi kukkuloilla on kolme Serbian tärkeintä luostaria, joilla on rikas historia, joka juontaa juurensa keskiajalle: iča, Studenica ja Sopoćani.

serbian nähtävyydet.

Kulttuuri

Maa on herkkusuiden paratiisi. Maan keittiö koostuu herkullisista, mausteisista ja täyttävistä ruoista, jotka voivat saada kenen tahansa kuolaamaan. Suurin osa ruoista on saanut inspiraationsa vanhoista perheen resepteistä, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Lihaa ja vihanneksia tuskin koskaan puuttuu serbialaisen perheen aterialta. Yleensä ne maustetaan monilla mausteilla, jotta niille saadaan omalaatuinen maku. Kala on myös tärkeä toimija maan keittiössä.

Paikalliset valmistavat sen eri tavoin: grillataan, savustetaan, paistetaan, keitetään tai paistetaan. Joitakin serbialaisia ruokia, joita jokaisen turistin tulisi kokeilla, ovat Podvarak, Sarma, Fish Paprikash, Leskovačka mućkalica ja Proja.

Videoesittely Serbiasta

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …