sevilla

Matkavinkkejä Sevillaan Matkustamiseen

Sevilla sijaitsee Etelä-Espanjan alueella nimeltä Andalusia ja se on se mitä monet ihmiset kuvailevat ”espanjalaisimmiksi kaikista Espanjan kaupungeista”. Se oli Carmenin ja Don Juanin koti ja siellä oli suuria aukioita, veistoksisia puutarhoja ja kukkalaatikoiden täyttämiä parvekkeita.

Kävellessäsi kaupungin mahdottoman kapeilla mukulakivikaduilla voit katsoa ylös milloin tahansa ja ihailla vaaleanpunaisia tornillisia kirkkoja sekä aina läsnä olevia loistavia laattoja ja monia muita visuaalisia herkkuja, jotka ovat sekä maurilaisen että siirtomaa-arkkitehtuurin perintöä. Sevillaan tulo on kuin näkisi Espanjan paraatissa. Tapas, flamenco, härkätaistelut, taide, runous, keramiikka, arkkitehtuuri ja historia! Se kaikki on täällä loistossaan.

Kaupunki, joka sulkeutuu klo 14-17 välillä on täydellinen lomakohde. Miksi? Koska Sevillassa on mahdotonta tehdä mitään noina 3:na tuntina joka päivä paitsi nauttia kahdesta elävästä taiteesta, jotka espanjalaiset ovat kehittäneet: syöminen ja elämästä nauttiminen. Jos viivyt tarpeeksi kauan niin ei kestä kauan ennen kuin sinäkin hiot elämästä nauttimisen taiteen äärimmilleen ja opit ottamaan iltapäivätorkut. Ah, siesta! Ilo, jonka suurin osa maailmasta on jättänyt huomiotta.

sevillaan matkustaminen

Missä yöpyä

’El centro’, kaupungin historiallinen keskusta on paikka, jossa olut ja tapakset virtaavat ikuisesti ja jossa sinun on pakko elää puolet elämästäsi kadulla seurustellen kuten kaikki tahrattomasti pukeutuvat paikalliset.

Ravintolat ja baarit

Sevilla on tapasbaarien taivas. Tässä on tutustumisen arvoinen valikoima:

Coloniales – kuuluisa suurista, halvoista tapaksista. Erittäin suosittu paikka, saatat jopa tavata jonkun!

La Alameda on paikallinen sana yöelämästä tässä kaupungissa. La Alameda on itse asiassa pieni, puiden täyttämä alue, joka on täynnä baareja ja ihmisiä. Mikä tahansa yö viikossa on hyvä yö täällä. La Madrasa Calle P Menchetan varrella on tämän alueen tapas-paikka.

Ruoka

Olet Espanjassa, joten toista perässäni:

1) En pelkää öljyä tai mitään (ja kaikkea) siinä paistettua.

2) Minulla ei ole nälkä lounaalla ennen klo 15 eikä illallisella klo 23 asti.

Kun vihdoin pääset syömään niin kaksi upeaa tekijää on puolellasi. Yksi, ruoka ei ole kallista ja kaksi, espanjalaiset rakastavat ruokaa. Kokeile paikallisia Sevillanon erikoisuuksia, kuten mojama (kuivattu tonnikala, joka tunnetaan nimellä merenkinkku) ja salmorejo (paksu gazpacho). Ja tietysti klassikko, espanjalainen tortilla. Nauti Cervecita: sosiaalinen pieni lasillinen olutta joko lounaalla tai illallisella tai ihanasti molemmilla.

Sevillan Nähtävyydet

plaza de espana

Todellinen Alcázar

Tämä lumoava rakennus oli linnoitus muslimien aikakaudella ja vaihtoi myöhemmin omistajaa ja siitä tuli kristittyjen kuninkaallisten koti vuosisatojen ajan. Nykyään puutarhat, kuvakudokset ja monipuolinen arkkitehtuuri ovat edelleen Sevillan houkuttelevimpia aarteita.

Plaza de España

Todella upea aukio, joka on samanlainen kuin mikä tahansa muualla maassa. Se oli vuoden 1929 espanjalais-amerikkalaisten messujen keskipiste ja se on kaakeloitu loistokkaasti ja on historiallista käsityötä. Puiden reunustaman tien toisella puolella aukiolta on lumoava Parque de María.

Flamenco-esitys

Sevilla on yksi flamencon legendaarisista kodeista. Voit valita turisteille suunnatun näyttävän tai intiimimmän kahvilaympäristön.

Suositeltu näyttävä: El Tablao Flamenco Los Gallos.

Suositeltu kahvila: La Casa del Carmen

Katedraali ja Giralda

Katedraali on maailman suurin goottilainen rakennus ja Sevillan ylpeys. Sevillan tunnus on Giralda, katedraalin huipulla istuva tuulikukko. Voit kiivetä Giraldalle, joka on Faithia edustavan naisen muotoinen, ihaillaksesi upeita kaupunkinäkymiä.

Plaza de Toros de la Real Maestranza -museo (Sevillan härkätaisteluareena).

Tämä on yksi Espanjan vanhimmista härkätaisteluareenoista. Tutustu museoon ja katso ehdottomasti härkätaistelu, jos mahdollista.

Museo de Bellas Artes (Kunotaidemuseo)

On luokiteltu suureksi maailmanlaajuiseksi museoksi ja sen katsotaan sisältävän joitakin Espanjan parhaita maalauksia.

Sevillassa Espanjan henki valloittaa sinut. Vieraillessani tunsin itseni alastomaksi ilman flamenco-mekkoa ja kastanetteja kädessäni. Tässä kaupungissa Espanjan kuuluisat maut ovat asioita, joita on erittäin vaikea vastustaa. Ja miksi ihmeessä haluaisit?

Videoesittely Sevillasta

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …