iso-britannia

Matkavinkkejä Isoon-Britanniaan Matkustamiseen

Iso-Britannia, jota kutsutaan myös Englanniksi tai Yhdistyneeksi kuningaskunnaksi on maa, joka hallitsi aikoinaan melkein koko maailmaa sata vuotta sitten. Kunnia on ehkä kadonnut, mutta ihmiset ovat edelleen ylpeitä maastaan ja perinnöstään. Iso-Britannia on kulkenut pitkän matkan siirtomaavaltakunnasta EU:n jäseneksi, jonka jälkeen maa päätti kuitenkin erota EU:sta. Maa koostuu pääasiassa Englannista, Skotlannista, Walesista ja Pohjois-Irlannista. Maa on täynnä luonnonkauniita paikkoja ja energisiä kaupunkeja.

Myös maakunnassa on lähes kaksi miljoonaa kulttuuriperintöpistettä. Iso-Britannian pääkaupunki on Lontoo. Kaupunki on vertaansa vailla ja se edustaa itseään monimuotoisuuden ikonina eri rotujen, uskontojen ja kaikilta elämänaloilta kuuluvien ihmisten sekoittuessa sen kulttuuriin. Iso-Britannia on myös koti monille arkkitehtuurin ihmeille, joista yksi on London Bridge. Kun York ja Durham ilmentävät kantrien mennyttä aikakautta, Liverpool ja Newcastle ovat moderneja teollisia ihmeitä. Unohtamatta luonnonkaunista järvialuetta ja Edinburgia, jotka houkuttelevat edelleen ihmisiä kaikkialta maailmasta.

iso-britannian nähtävyydet

Väestö ja kielet

Iso-Britannian väkiluku on noin 67,2 miljoonaa ja virallinen kieli on englanti. Muita puhuttuja alueellisia kieliä ovat wales, skotlannin gaeli ja iiri jne.

Sähkö

Jännite on 230-240 V /50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Iso-Britannia sijaitsee Länsi-Euroopassa ja koostuu saarista, mukaan lukien Irlannin pohjoisosa. Se on 33 kilometrin päässä Ranskan rajalta ja sitä yhdistää merenalainen tunneli. Maasto on enimmäkseen kumpuilevaa alankoa ja matalia vuoria.

Ilmasto

Ilmasto on kohtalainen, mutta sataa runsaasti ja noin puolet vuodesta on pilvistä. Alhaisimmat lämpötilat eivät koskaan laske alle -15 °C ja kesällä keskilämpötila on 34 °C. Lunta tulee myös talvella ja alkukeväällä.

Paikallisia tapoja

Kättely on tavallista, kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa. Kun vierailee jonkun kotona niin on tapana antaa pieni lahja, kuten kukkia tai suklaata. Yksi etiketeistä on myös odottaa, että kaikki tarjoillaan ennen ruokailua. Juomaraha on yleensä 10-15 % hotelleissa, ravintoloissa ja takseissa. Tupakointialueet ja savuttomat tilat on merkitty selkeästi, joten niistä tulee noudattaa.

Nähtävyyksiä

Lontoo

Buckinghamin palatsi, Hampton Courtin palatsi, Kensingtonin palatsi, Whitehallin palatsi ja Tower of London.

Skotlanti

Bannockburn Heritage Center, Aviemore ja Ben Lawers -vuoret.

Wales

Aberdulais Falls, King Arthurin labyrintti, Dolaucothin kultakaivokset, Great Ormen kaivokset, Portmeirionin kylä, Rhossilin vierailukeskus, Taff Valleyn toimintakeskus ja TechinQuest.

Isoon-Britanniaan matkustaminen

isoon-britanniaan matkustaminen

Lentoteitse

Kansallinen lentoyhtiö on British Airways, joka yhdistää myös lähes kaikki tärkeimmät maailman kohteet. Lähes kaikki lentoyhtiöt yhdistävät Iso-Britanniaan Lontoon kautta, joka on kaikkien kansainvälisten lentojen solmukohta idästä länteen ja lännestä itään. Heathrow ja Gatwick ovat Lontoon kansainvälisiä lentokenttiä.

Meritse

Koska Iso-Britanniaa ympäröi vesi lähes joka puolelta, sillä on monia satamia. Euroopan ja Britannian välillä liikennöi useita lauttapalveluja.

Junalla

Junat yhdistävät lauttoja Doverissa, Folkestonessa, Newhavenissa, Portsmouthissa ja Weymouthissa, jotka liikennöivät Belgiaan, Ranskaan, Saksaan ja Espanjaan. Eurostar-juna yhdistää Lontoon Brysseliin ja Pariisiin kanavatunnelin kautta.

Maanteitse

Ajoneuvot voivat saapua Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kanavatunnelin kautta. Väylätunnelia voivat käyttää myös henkilöautot ja moottoripyörät, linja-autot, minibussit, asuntovaunut, matkailuautot ja muut yli 1,85 metrin ajoneuvot.

Videoesittely Iso-Britanniasta

Katso myös

san marino

Matkavinkkejä San Marinoon Matkustamiseen

San Marino on Italian kokonaan ympäröimä mikrovaltio Apenniinien niemimaalla Etelä-Euroopassa, joka ylpeänä kantaa maailman vanhimman …