sveitsi

Matkavinkkejä Sveitsiin Matkustamiseen

Sveitsi on siunattu kaikilla luonnon antimilla. Se on yksi suosituimmista matkailukohteista kaikkien maailman maiden joukossa. Alppien alueella vallitsee suurimman osan ajasta kylmä sää, kun kesät ovat pohjoisessa lämpimämpiä. Vieraile LAAX:issa ja Saas Feessä laskettelemassa ja lumilautailemassa. Unelma kokeilla majoittua iglussa voi toteutua, kun monet lomakeskukset, kuten Zermatt ja St Moritz ovat rakentaneet igluja asiakkailleen.

Kulttuuri

Italia, saksa ja ranska ovat maan virallisia kieliä. Täältä löytyy myös monia englantilaisia. Käärimättömät kukat on esitettävä isännälle kiitoksen osoittamiseksi. Valkoiset asterit ja krysanteemit on varattu hautajaisiin, joten kukkia muille lahjoittaessa on noudatettava varovaisuutta ja jopa punaisia ruusuja kannattaa välttää. Liikkua voi vapaasti, mutta on tärkeää pukeutua takkiin ja solmioihin, kun osallistutaan yhteisiin kokoontumisiin tai kun syötte hienossa ravintolassa.

sveitsin nähtävyydet

Shoppailu

Maa on kuuluisa eksoottisista suklaistaan, hienoimmista käsintehdyistä kelloistaan ja luksuskelloistaan. Muita erikoisuuksia ovat brodeeratut liinavaatteet, musiikkilaatikot, puukaiverrukset, sveitsiläiset juustot ja Sveitsin armeijan veitset. Monet kaupat ovat kiinni maanantaisin, joten ostoksia tulee välttää sinä päivänä. Koska palvelumaksu peritään kaikista palveluista, niin juomarahan antaminen on vapaaehtoista. Kaikista siellä tehdyistä ostoksista veloitetaan arvonlisävero, joka voidaan periä myöhemmin takaisin pyytämällä yleistä palautussekkiä.

Sähkö

Käytetty vakiovirta on 230 volttia (AC) / 50 Hz.

Sveitsiin matkustaminen

sveitsiin matkustaminen

Swiss lentoyhtiö on valtion kansallinen lentoyhtiö, joka lentää 71 kohteeseen ympäri maailmaa. Zürich on suosituin lentokenttä, joka sijaitsee 11 km:n päässä kaupungista. 15 minuutin välein junat kuljettavat matkustajia määränpäähänsä. Fly-Rail Luggage -lipun voi ostaa, jos matkustajat haluavat noutaa matkatavaransa rautatieasemalta lentokentän sijaan.

Maasta lähtiessä voidaan käyttää Fly-Rail Baggage -palvelua, jonka avulla matkustaja voi kirjata matkatavaransa itse rautatieasemalle. Muita palveluja ovat verovapaat kaupat, pankit, ravintolat ja autonvuokraus. Katso tarjoukset Geneven, Baselin ja Bernin lentokentiltä.

Koska sääolosuhteet ovat huonot talvisin niin juna on tehokas ja halvempi vaihtoehto. Ne ovat myös mahtavia, jos haluat nauttia Sveitsin luonnonkauneudesta. Swiss Passin voi ostaa useimpiin maan nähtävyyksiin tutustumista varten.

Sveitsissä huolletaan korkealaatuisia teitä. Tiet yhdistyvät Itävaltaan, Saksaan, Italiaan ja Ranskaan. Mutta talvella tilanne voi pahentua, joten on parempi kuljettaa ketjuja ja talvirenkaita.

Videoesittely Sveitsistä

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …