liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. Sen pinta-ala on vain 160 neliökilometriä, asukasluku on noin 39 000 ja virallinen kieli on Saksa.

Vuoristoruhtinaskunta on täydellinen kohde matkailijoille, jotka haluavat löytää planeettamme pienimmät, lähes näkymätön helmet. Sitä hallitsevat luonnon kauneus, tornilliset linnat ja huomattava määrä vaellusreittejä ja laskettelurinteitä. Pienen kokonsa vuoksi Liechtensteinissa ei ole lentokenttää. Itävallasta tai Sveitsistä tulee matkustaa bussilla päästäksesi maahan.

Liechtensteinin nähtävyydet

Schloss Vaduz
schloss vaduz

Schloss Vaduz on maan tärkein nähtävyys. Kukkulan rinteessä kruunatut keskiaikaiset kivitornit ja taustalla majesteettiset vuorijonot tekevät linnasta kuin satumaiseman. Se rakennettiin linnoitukseksi 1100-luvulla ja nyt se toimii Liechtensteinin hallitsevan prinssin ja valtionpäämiehen asuinpaikkana. Vaikka pääsy linnaan on kielletty niin kannattaa kiivetä lähistölle ihailemaan upeita näkymiä.

Taidemuseo
taidemuseo

Liechtensteinin taidemuseo varastaa Städtle-kävelykadun näyttelyn tyylikkäässä ja futuristisen näköisessä betonista ja monoliittisista basalttipaloista valmistettu kuutio. Näyttelyn nykytaiteen kokoelman ansiosta museon sisustus näyttää yhtä kiehtovalta ja mukaansatempaavalta kuin sen ulkopuoli. Se sisältää maalauksia ja veistoksia 1800-luvulta sekä taideteoksia prinssin kokoelmasta. Galleriakierroksen päätyttyä voit nauttia drinkin tai välipalan museon kahvila-sushibaarissa.

Postimuseo
liechtensteinin nähtävyydet

Ruhtinaskunta teki kerran omaisuuksia valmistamalla matkamuistomerkkejä, mutta kysyntä laski voimakkaasti sähköpostin lisääntyessä. Postimuseo esittelee laajan valikoiman postimerkkejä vuosikymmenien aikana. Vanhimmat ovat 1900-luvun alkupuolelta. Saman rakennuksen perimmäisessä päässä on aarrekammio, jossa on kokoelma arvokkaita esineitä, kuten koruja, aseita ja valtionpäämiesten tarjoamia lahjoja.

Gutenbergin linna
gutenbergin linna

Runsaisen kasvillisuuden peittämä kukkulan laella sijaitseva vaikuttava Gutenbergin linna on näkemisen arvoinen nähtävyys. 1200-luvulla rakennettu ja 1900-luvulla kunnostettu linna on Liechtensteinin ylpeys ja yksi sen vierailluimmista nähtävyyksistä. Alueella on museo, kaksi kappelia ja ruusutarha, jota voit ihailla läheltä. Linnan pihalla järjestetään kesäisin myös konsertteja ja kulttuuriesityksiä.

Mitteldorf
mitteldorf

Pääkaupunki Vaduz on käynyt läpi voimakasta modernisointia viimeisen vuosikymmenen aikana. On kuitenkin paikka, jossa voit nähdä, miltä kaupunki näytti ennen. Kaupungin keskustan pohjoispuolella on vanha Mitteldorfin kaupunginosa, jossa on mukulakivikatuja, joita reunustavat perinteiset talot ja ruusutarhat. Kohokohta on 1300-luvun Rates Haus, joka on maalattu rauhallisella punaisella sävyllä. Lähistöllä on kivitorni, josta on näkymät viinitarhalle.

Hiihtokeskukset ja retkeilyreitit
liechtensteiniin matkustaminen

Pienestä koostaan huolimatta ruhtinaskunnassa on kourallinen laskettelurinteitä, jotka tarjoavat joitain parhaista alppihiihtoelämyksistä. Malbun on ruhtinaskunnan suurin hiihtokeskus, jossa on 23 km rinteitä, jotka vaihtelevat helpoista haastaviin. Jos pidät kesällä vaeltamisesta tai pyöräilystä, on monia luontopolkuja, jotka kulkevat luonnonkauniissa maisemissa.

Videoesittely Liechtensteinista

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …