laax laskettelualue

LAAX Laskettelualue Sveitsissä

LAAX on yksi Sveitsin suurimmista ja lumivarmimmista laskettelualueista, jossa on suuri pystysuora rinne ja hyvä valikoima hotelleja ja vuoristoravintoloita. Sen laskettelu- ja lumilautailumahdollisuudet sopivat kaikkien tarpeisiin – aloittelijoista maailmanmestareihin. LAAX on isännöinyt kaikkia suuria lumilautailun ja laskettelun tapahtumia ja toivottaa joka viikko tervetulleeksi tuhansia turisteja ympäri maailmaa.

LAAX oli yksi ensimmäisistä suurimmista laskettelukohteista, jotka pääsivät kartalle, kun 70-luvulla hiihtolomat alkoivat nousta länsimaisten matkailijoiden suosioon. Miljoonia vierailijoita myöhemmin LAAX tunnetaan myös ”Kuolemanvuorena”. Ei ole ihme, sillä ”Kuolemanvuori” pelottaa kaikkein sitkeimmätkin laskettelijat, kun jyrkän, sotkeutuvan vuoren rinteestä on upeat näkymät.

laax sveitsissä

LAAX valittiin parhaaksi laskettelupaikaksi ympäri maailmaa ”Ski Press Magazine” -lehdessä, joka myös toteaa LAAX:ssa olevan kolmanneksi parhaat lumilautailumahdollisuudet ja paras uusi tulokas Freestyle-lumilautailussa. LAAXin suosio on myös johtanut rinnettä operoivan yrityksen jatkuviin investointeihin rakentamalla hämmästyttävän hiihtohissin, joka kestää yli 80 tonnin painot noustessa vuoren rinteelle. Hiihtohissin ainutlaatuinen ominaisuus on sen tasapainotustekniikka, jonka avulla hiihtohissi voi kantaa valtavia määriä painoa samalla, kun kulma ja nopeus säilyvät tasapainossa.

LAAX:n suosio ei ole vain innokkaiden laskettelijoiden ja lumilautailijoiden keskuudessa. Myös huippumusiikin nimet ja DJ:t saapuvat LAAXiin kokemaan upeita tapahtumia omakohtaisesti. Lumilautailun nousun myötä monet näistä muusikoista kokevat voivansa houkutella tiettyä yleisöä rinteillä, varsinkin pimeyden varjossa DJ:t tarjoavat viihdettä, kun yleisö lumilautailee ja laskettelee aamun auringonpaisteeseen. Näkymät ja kokemus ovat aivan uskomattomia ja ne ovat varma tapa varmistaa huippuluokan viihde LAAXissa vieraileville nuorille matkailijoille.

laax

Nuorille laskettelijoille ei kuitenkaan kimaltele vain öisiä DJ-settejä ja ilotulituksia; myös rinteiden ulkopuolella on runsaasti heidän tarpeisiinsa räätälöityjä paikkoja. Paikallisten pubejen, klubien ja jopa uima-altaiden ansiosta nuoret viihtyvät varmasti LAAXin lumisilla vuorilla. Huolimatta siitä, että se on upea paikka nuoremmille laskettelijoille, paikka vetoaa myös niihin, jotka eivät ole koskaan ennen lasketelleet. Heillä on monikielisiä harjoitustiloja ja sisäkeskuksia, joissa he kouluttavat ensikertalaisia laskettelijoita ennen rinteille viemistä. Heillä on myös upeat harjoittelutilat edistyneille laskettelijoille, tilat, joita maailman huippulaskettelijat ja lumilautailijat varmasti käyttäisivät rinteessä lähes joka vuosi järjestettävissä maailmantapahtumissa.

Paikalliset hotellit ja majoituspaikat ovat hämmästyttäviä, koska toisin kuin useimmat laskettelupaikat, ne eivät rajoita laskettelijoita ja lumilautailijoita yhteen valintaan. On hostelleja, jotka sopivat täydellisesti niille, jotka haluavat lasketella halvalla ja on 5 tähden hotelleja niille, jotka haluavat ylellisyyttä ja niiden välissä on monia vaihtoehtoja. LAAXissa on enemmän kuin vain pubeja, klubeja ja uima-altaita sillä myös pankit ja supermarketit ovat realistisen kävelymatkan päässä. LAAXin sesongin sanotaan olevan huipussaan elokuussa, mutta tämän sanotaan pätevän useimpiin Euroopan huippuhiihtokohteisiin. Tästä syystä vierailulle kannattaa löytää hiljaisempi aika, mieluiten lyhyt aika kiireisen ajan jälkeen. Sesongin jälkeen hienoa on se, että voit tulla noin puolet halvemmalla kuin sesongin aikaan.

LAAXin Videoesittely

Katso myös

san marino

Matkavinkkejä San Marinoon Matkustamiseen

San Marino on Italian kokonaan ympäröimä mikrovaltio Apenniinien niemimaalla Etelä-Euroopassa, joka ylpeänä kantaa maailman vanhimman …