työnhaku verkossa raahe

Työnhaku Verkossa

Oli aika, jolloin työnhakijan täytyi ostaa sanomalehti ja käydä läpi työpaikkailmoitukset. Internetin tulo ja työnhaku verkossa on muuttanut tätä luomalla ihmisille mahdollisuuksia työskennellä etänä joko eri kunnassa tai toisessa maassa. Se on tehnyt maailmasta pienemmän paikan, minkä ansiosta kuka tahansa, jolla on tietokone, voi etsiä työtä ja hakea sitä.

On monia sivustoja, jotka tarjoavat tällaisia palveluita. Sinun tarvitsee vain luoda tili, täyttää tarvittavat kentät ja lähettää CV. Nämä sivustot kysyvät yleensä asiaankuuluvia tietoja, kuten henkilön nimen, iän, osoitteen, yhteysnumeron ja sosiaaliturvatunnuksen.

Lisätietoina pyydetään koulutustaustaa. Työhistoria on myös toinen mainittava asia, joka sisältää työnkuvan ja korostaa asioita, joita on kokenut kyseisen henkilön uran aikana.

Tiliä luodessa kysytään myös työala toivetta, onko henkilö halukas tekemään osa-aikatöitä tai valmis muuttoon ja odotettua palkkaa, mikäli työhön hyväksytään.

Kaikkien toimitettujen tietojen avulla nämä sivustot näyttävät pätevyyttäsi vastaavia tarjolla olevia työpaikkoja. Palvelu on ilmainen ja osumat näkyvät, kun henkilö kirjautuu tilille tai saa ilmoituksen sähköpostitse.

Jotkut sivustot tarjoavat maksullisen lisäpalvelun, joka asettaa ansioluettelosi muiden hakijoiden edelle ja antaa sinun CV:lle enemmän näkyvyyttä, mutta sekään ei ole tae työn saamisesta.

Työnhaku verkossa ei ole vain ammattilaisille. Se sopii kaikille, jotka haluavat työskennellä joko kokopäiväisesti, osa-aikaisesti tai projektikohtaisesti.

Verkkohakemusta ei tehdä vain työpaikkasivustojen kautta. Voit myös tarkistaa yritysten omilta verkkosivuilta onko heillä rekrytointia käsittelevä osio nähdäksesi, mitä avoimia työpaikkoja on tarjolla. Sinun tarvitsee vain antaa pyydetyt tiedot ja ladata ansioluettelosi.

Markkinoilla on jatkuvasti tarjolla monia avoimia työpaikkoja. Internet on helpottanut yritysten mahdollisuutta jakaa omia työpaikkailmoituksia. Se on myös helpottanut hakijoiden työnhakua verkossa sen sijaan, että he kävelevät yrityksen toimistoon ja jättäisivät ansioluettelonsa. Kaikki on nykyään vain parin klikkauksen päässä ja vaatii sinulta vain vähän vaivaa istuaksesi tietokoneen tai puhelimen ääressä.

vinkkejä työnhakuun verkossa

Vinkkejä työnhakuun verkossa

Työnhaku verkossa on nykyään erittäin kilpailullista ja toisinaan tylyä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat etulyöntiaseman unelmiesi työpaikan etsinnässä ja hakemisessa.

Ansioluettelo

CV on ensimmäinen ja useimmiten tärkein osa työnhaussa. Koska potentiaalisten työnantajien on karsittava käytännössä satoja hakemuksia muutamaan pätevään hakemukseen he joutuvat karsimaan työnhakijat keräämiensä CV:iden perusteella.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että noin puolet työnantajista päättää hyväksyä tai hylätä työhakemukset CV:ssä mainitun työkokemuksen perusteella. Kolmannes työnantajista päättää hylätä tai hyväksyä nämä työhakemukset hakemusten ulkoasun perusteella.

Tee CV:stäsi erottuva

Kun kirjoitat CV:täsi varmista, että CV erottuu muiden joukosta. Sen tulee olla sellainen, joka miellyttää silmää ja saa arvioivan henkilön haluamaan lukea CV:tä. Seuraavaksi sinun on varmistettava, että CV:ssäsi on lueteltu haettuun työhön liittyvä työkokemuksesi.

Tee CV:stäsi ytimekäs ja relevantti

Vältä tekemästä CV:täsi liian pitkää. Se voi tehdä siitä epäolennaisen arvioijan kannalta. Muista, että työnantaja on henkilö, jolle aika on tärkeä. Jos CV:stäsi käy ilmi, että arvostat hänen aikaa ja näytät tärkeimmät tiedot mahdollisimman lyhyessä ajassa olet osoittanut osaavasi olla tarvittaessa ytimekäs.

Räätälöi CV:si aina työtehtävää vastaavaksi

Sinulla saattaa olla aikaisempaa kokemusta, joka ei välttämättä liity hakemaasi työhön. Jotkut ihmiset säilyttävät useita eri versioita CV:stään eri työpaikkojen hakemista varten. Varmista, että CV:si sopii haettavaan tehtävään. Aina sama CV ei ole paras tapa edetä, koska työnantaja saa vaikutelman, että aikaisemmat työkokemuksesi eivät ole olleet tarpeeksi kohdennettuja hakemaasi työtehtävään.

Muista kirjoittaa saavutuksistasi

Voit lisätä saavutuksesi, mutta tee väitteistäsi tosiasioihin perustuvia ja oleellisia. Itsesi mainostamisesta ei ole koskaan haittaa vaan se tekee ansioluettelostasi persoonallisen. Voit jättää luettelematta heikkouksiasi sillä CV ei ole oikea tapa käydä tällaisia keskusteluja.

Viimeistele CV:si

Mahdollinen työnantajasi huomaa kyllä oletko käyttänyt tarpeeksi aikaa ansioluettelosi laatimiseen. Jos hän näkee, että olet panostanut riittävästi ja perusteellisesti omaa aikaasi CV:si kanssa hän olettaa sinun tekevän samoin työssäsi. Tämä on sinulle iso plussa. Ei ole harvinaista, että jotkut ihmiset viettävät päiviä tai jopa viikkoja CV:nsä hiomiseen.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …