vinkkejä työnhakuun raahe

Vinkkejä Työnhakuun

Etsitkö parhaita vinkkejä työnhakuun ja työhaastatteluun? Olemme keränneet vinkkejä ja neuvoja, jotka auttavat sinua työnhaussa. Ennen kuin alat etsimään sinulle parhaiten sopivaa työpaikkaa opettele markkinoimaan kykyjäsi tehokkaasti. Tämä auttaa sinua arvioimaan mahdollisuutta päästä haluamaasi työhön. Ensinnäkin taidot ja kiinnostuksen kohteet tulee arvioida henkilökohtaisesti. Listan kirjoittaminen olisi ehdottomasti paras tapa määritellä kykysi ja toiseksi tietää rajoituksesi.

On olemassa työpaikkoja, jotka ovat liian vaativia ja jotka eivät välttämättä sovi sinulle tai työpaikkoja, joihin saatat olla liian pätevä. Kun oma listasi on tehty niin rohkeasti mene yrityksiin tapaamaan mahdollisia työnantajia aikaisin aamulla, jotta tämä antaa sinusta hyvän ensivaikutelman ja sinulle jää aikaa viimeistellä työhakemus, jos he pyytävät sinulta sellaista.

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä työnhaun aikana on laatia vaikuttava ansioluettelo. Ansioluettelo riippuu aina haettavasta työstä. Joskus työnantajat vaativat ansioluettelon ja jopa suosittelijan. Nykyään jokainen työnantaja odottaa saavansa hyvin kirjoitetun ansioluettelon työnhakijalta.

Kun hakemukseen tarvittavat asiakirjat on laadittu niin seuraavaksi sinun pitäisi etsiä avoimia työpaikkoja. Kannattaa tutustua paikallisiin verkkosivustoihin netissä. On olemassa monia sivustoja, jotka listaavat avoimia työpaikkoja ja tämä helpottaa sinun työpaikan etsintää.

Mistä muualta voit etsiä avoimia työpaikkoja?

Ensimmäinen askel on katsoa paikallisia sanomalehtiä ja lukea sieltä kaikki avoimet työpaikkailmoitukset. Aluksi useisiin yrityksiin hakeminen omalla paikkakunnalla voi säästää hakijalta enemmän aikaa ja rahaa. Jos satut löytämään työpaikkailmoituksen myöhään päivällä soita heille välittömästi. Älä koskaan jää odottamaan ja anna ajan kulua, kun mahdollisuuksia tulee.

Kuinka etsiä työpaikkoja, joita ei ole ilmoitettu julkisesti?

Joskus yritykset ja muut työnantajat eivät ilmoita avoimista työpaikoista julkisesti. Hakijan kannalta on parasta vain rohkeasti lähettää potentiaalisilla työnantajille työhakemus liitteineen esimerkiksi verkkosivuston lomakkeen kautta. Aloita työnhaku henkilökohtaisesti. Kerro kaikille työnhaustasi. Sukulaiset ja ystävät tai yrityksen työtekijät voivat antaa vihjeitä avoimista työpaikoista nykyisessä yrityksessään.

Professorit tai opettajat voivat myös suositella kouluja ja oppilaitoksia, jotka etsivät nyt uusia työntekijöitä. Näillä ihmisillä ei ehkä ole heti mielessä yhtään avointa työpaikkaa yrityksessään, mutta he varmasti tietävät jonkun, joka tuntee tai tarvitsee uuden työntekijän. Sitä kutsutaan verkostoitumiseksi.

Usein paikalliset yritysrekisterit tekevät tärkeän tehtävän tarjotakseen tietoa siitä, miten ja mihin soittaa työnhakua varten. Yritysrekisterit näyttää tarkan luettelon valitun alueen yrityksistä ja mahdollisista työnantajista. Kirjastossa käynti on myös hyvä työkalu, josta voi olla hyötyä työnhaussa. On kirjastoja, joilla on luettelo paikallisista työnantajista, joten kysy vain kirjastonhoitajalta lisätietoja.

Ota yhteyttä näihin työnantajiin henkilökohtaisesti, vaikka he eivät olisikaan ilmoittaneet avoimista työpaikoista. Tarkkaile kauppojen ja liikkeiden oviin ja ikkunoihin kiinnitettyjä kylttejä. Jos olet onnekas ja huomaat avoimen työpaikan niin kävele sisään ja kysy tietoa työstä ja hakuohjeista.

Kun olet lähettänyt työhakemuksen ja ansioluettelot asianomaisille yrityksille niin seuraa edistymistä luomalla kaavio, johon voit kirjoittaa yrityksen nimen ja hakemuksen jättöajan.

Tässä on työnhakijan tarkistuslista, joka auttaa sinua matkallasi:

  1. Tunnista oma työkokemuksesi
  2. Tunnista mahdolliset työnantajasi
  3. Valmistele asiakirjat
  4. Suunnittele aikataulut
  5. Ota yhteyttä yrityksiin ja/tai työnantajiin
  6. Valmistaudu haastatteluun
  7. Arvioi kuinka haastattelu eteni
  8. Suorita mahdolliset kokeet
  9. Aloita uudesta työstä!

Toivomme, että opit avullamme lisää vinkkejä työnhakuun. Muista, että työnhaku vaatii sinulta aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Omia työnhakutaitojaan voi ja kannattaa aina kehittää.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …