tunnista taitosi

Tunnista Taitosi ja Hanki Uusi Työ

Tunnista taitosi, ole ylpeä niistä ja hanki uusi työ. Työpaikkaa hakiessa on parasta tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet ja valmistautua puuttumaan niihin. Kun tiedät vahvuutesi mahdollisuudet saada haluamasi työpaikka helpottuu varmasti. Mutta sinun ei pitäisi olla liian itsevarma, koska tämä on yksi yleisimmistä työnhakijoita vaivaavista virheistä. Liian itsevarmalta näyttävä henkilö saa haastattelijan leimaamaan sinut työhön sopimattomaksi.

Tunnista taitosi

Ensimmäinen asia ensin. Sinun tulee tunnistaa taitosi. Tämä on pääsylippusi työpaikan saamiseen ja sinun pitäisi pystyä ilmaisemaan taitosi ja asiantuntemuksesi mahdollisimman hyvin. Monien ihmisten on vaikea kertoa taidoistaan ja kyvyistään, koska tämä saattaa tuntua kerskumiselta. Mutta sinun ei pitäisi olla ujo tai pelätä keskustella taidoistasi. Itse asiassa on tärkeää, että kerrot potentiaaliselle työnantajallesi mitä taitoja sinulla on.

Sinun pitäisi pystyä myymään taitosi työnantajallesi. Näin saat haluamasi työn. On tärkeää, että et vaikuta ylimieliseltä tai epävarmalta, mutta sinun tulee myös välttää myymästä itseäsi liian helposti. Jos haastattelija kysyy vahvuuksistasi tai siitä, mikä erottaa sinut muista hakijoista, sinun pitäisi pystyä antamaan helposti hyvä vastaus. Mutta ennen kuin menet edes haastatteluun, ansioluettelosi tulisi korostaa taitojasi ja kykyjäsi mahdollisen työnantajasi nähtäville.

Taitojen tyyppi

Taitoja on kahta päätyyppiä, kovat taidot ja pehmeät taidot. Kovat taidot ovat konkreettisia siinä mielessä, että pidät näistä asioista: erilaisten koneiden käyttötaito, erikoistietokoneohjelman tuntemus, nopea kirjoituskyky, monenlaisten työkalujen käyttötaidot, erikoiskäsityötaidot, jne. Pehmeät taidot ovat taitoja, jotka ovat luonteeltaan melko abstrakteja, kuten henkilökohtaisia ominaisuuksia. Tähän voi sisältyä seuraavaa: olla hyvä tiimipelaaja, kyky toimia itsenäisesti, olla innostunut tai organisoitunut ja päättäväinen.

Seuraavat vaiheet

Listan tekeminen aikaisemmista työpaikoistasi ja hankituista kokemuksistasi.

Ensimmäinen asia on tehdä luettelo kaikista yrityksistä, joissa olet työskennellyt ja asioista, joita olet oppinut näistä töistä. Luetteloitavia asioita tulee olemaan paljon ja sinun tulee olla riittävän varovainen ettet unohda pienimpiäkään asioita tai aktiviteetteja, joissa olet ollut mukana tai järjestänyt. On myös hyvä idea listata vapaaehtoistoiminta, johon olet osallistunut.

Liitä mukaan lista harrastusistasi

Vaikka se saattaa aluksi kuulostaa triviaalilta on erittäin hyödyllistä luetella kaikki harrastukset. On olemassa monia taitoja, joita mahdollinen työnantajasi voi nähdä harrastusluettelostasi. Tämä antaa myös kuvan persoonallisuudestasi. Jos esimerkiksi kuuluit koulun keskusteluryhmään työnantajasi voi päätellä, että sinulla on hyvät analyyttiset taidot. Jos olit mestari shakinpelaaja työnantajasi saa vaikutelman, että olet hyvä tekemään kriittisiä päätöksiä.

Ajattele päivittäisiä rutiinejasi ja asioita, joita teet ja pidät usein itsestäänselvyytenä. Oletko järjestelmällinen ihminen, joka pitää tavarat aina järjestyksessä? Oletko ekstrovertti, joka ystävystyy helposti muutamassa minuutissa? Nämä saattavat tuntua sinusta tavalliselta tai normaalilta, mutta tuleva pomosi saattaa ajatella toisin.

Päätä minkä ammatin haluat

Kun olet listannut kaikki taitosi ja asiat, jotka osaat hyvin voit nyt päättää millä alalla tai uralla haluat päästä etenemään. Valitse listaltasi sopivat taidot ja yhdistä ne hakemaasi työpaikkaan. Ota aina aikaa pohtiaksesi ovatko taitosi olennaisia hakemassasi työssä. Älä huolehdi, jos joudut poistamaan joitain taitoja luettelostasi. On myös tärkeää sisällyttää luetteloon taitoja, joita mahdollinen työnantaja todennäköisesti arvostaa.

Pysy siinä mitä kirjoitit ansioluetteloon

Sinun tulee olla realistinen taitojen ja asiantuntemuksen suhteen. Jos esimerkiksi osoitat olevasi hyvin organisoitunut henkilö sinun pitäisi pystyä näyttämään tämä haastattelijalle pystymällä organisoimaan ajatuksesi ja käyttämään tehokkaasti haastattelullesi annettua aikaa.

On tärkeää tietää taitosi joka kerta, kun etsit työtä. Anna aina parhaasi ja onnea!

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …