suomi matkakohteena

Suomi Matkakohteena

Vaikka Suomi ei aina ole valtavirran matkailukohde niin Suomella on paljon tarjottavaa sekä talvi- että kesämatkailun ystäville. Suomi osaa yllättää vierailijansa elävillä kaupungeilla, joissa on runsaasti taidetta ja historiallisia maamerkkejä sekä valtavilla järvialueilla ja saaristoilla, joissa on upea luonto.

Helsinki

helsinki

Suomen suurimpana kaupunkina Helsinki on täynnä kiinnostavia kohteita. Paras tapa on aloittaa kävelyllä kaduilla ja aukioilla nauttiaksesi kaupungin tunnelmasta ja kauniista arkkitehtuurista. Joitakin kohokohtia, joita et halua missata, ovat luterilainen tuomiokirkko, Suomen kansallismuseo, vuoden 1952 olympiastadion ja Uspenskin katedraali.

Jos olet ainutlaatuisen arkkitehtuurin ystävä, sinun kannattaa vierailla Temppeliaukion kirkossa. Tämä upea luterilainen kirkko rakennettiin kiinteästä kalliosta, jossa on kuparikupoli, jonka läpi auringonvalo virtaa sisään. Kirkossa kannattaa käydä aamulla, kun auringonvalo valaisee ja lämmittää sisätiloja. Seurasaaren ulkoilmamuseo sijaitsee yhdellä Helsingin saarista ja sisältää kokoelman kylistä tuotuja vuosisatoja vanhoja taloja, joiden tarkoitus on osoittaa suomalaisten elämistä kaukaisessa menneisyydessä.

Savonlinna

olavinlinna

Jos olet ihastunut luonnosta, kulttuurista ja historiasta niin tämän Järvi-Suomen maalauksellisen kaupungin pitäisi olla seuraavan kotimaan matkasi kohde. Pienessä kaupungissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, jotka ovat vierailun arvoisia. Näkyvin nähtävyys on aivan järven keskellä sijaitseva Olavin linna, joka toimii itsenäisenä saarena. Vaikuttava linnoitus rakennettiin 1400-luvulla, mutta koska sille oli vuosisatojen aikana annettu vain vähän sotilaallista ja poliittista arvoa, se säilyi suurelta osin koskemattomana tähän päivään asti.

Muita historiallisia paikkoja, joissa voit vierailla ovat Ortodoksinen museo, Maakuntamuseo ja Kerimäen kirkko, joka on maailman suurin puukirkko. Älä myöskään epäröi tutustua Savonlinnan torille, jossa saat kokea historiallista kaupunkitunnelmaa ja maistella perinteistä muikkua, jota tarjoillaan kaupungin monissa ravintoloissa.

Turun Saaristo

turun saaristo

Turun saaristo on yli 20 000 saarella Suomen suurin ja viehättävin saaristo. Vaikka saaret näyttävät melko samanlaisilta, jokaisella niistä on ainutlaatuinen viehätyksensä ja ainutlaatuiset maisemat. Voit matkustaa saariston sisällä lautalla. Pyörä on suosituin kulkuväline kuivalla maalla, mutta sinua rohkaistaan myös kävelemään idyllisille poluille tutustumaan saarten koskemattomaan luontoon.

Turku on suuri kaupunki, joka oli Suomen pääkaupunki 1800-luvulla. Vaikka se on menettänyt pääkaupunkiasemansa niin se on edelleen tärkeä kohde matkailijoille, koska se on täynnä historiallisia maamerkkejä. Suosituimpia kohteita ovat 1200-luvulla rakennettu Turun linna, tuomiokirkko, kaksoismuseot ja merenkulkukeskus.

Järvi-Suomi

järvi-suomi

Järvi-Suomi on laaja Keski- ja Itä-Suomeen levinnyt alue, jolla on noin 55 000 yli 200 metriä leveää järveä. Järvet tarjoavat upeat maisemat ja ovat täydellinen paikka luontoretkille. Matkailijat suosittelevat menemään suurimmalle järvelle, Saimaalle, jossa voit nauttia uinnista, kalastuksesta, melonnasta, veneilystä ja rantakävelystä maisemista nauttien.

Talvella luistelu on myös mahdollista. Järven ympärillä on myös 60 km:n vaellusreitti, jonka avulla retkeilijät ja pyöräilijät voivat olla yhteydessä luontoon ja samalla pitää kehonsa kunnossa.

Lappi

lappi

Lappi tunnetaan joulupukin kotina ja siellä on monia kauniita paikkoja, joissa kannattaa käydä talvella. Kemi on teollisuuskaupunki, jossa on kaksi päänähtävyyttä, sellutehtaat ja vaikuttava lumilinna. Linna rakennetaan joka vuosi ja siellä voi järjestää häitä, juhlia ja musiikkiesityksiä. Vierailijoilla on myös mahdollisuus viettää yö lumihotellissa. Toinen suosittu aktiviteetti Kemissä on nousta matkailujäänmurtajalle ja risteillä arktisilla vesillä sekä nauttia upeista näkymistä.

Lapin kiertue ei ole täydellinen ilman vierailua alueen pääkaupungissa Rovaniemellä. Vilkkaan kaupungin tärkein nähtävyys on Joulupukin Pajakylä, jossa Joulupukin koti sijaitsee. Voit tutustua luonnonkauniiseen kylään, ottaa valokuvia, hankkia postimerkkejä Joulupukin postitoimistosta ja pitää hauskaa maanalaisessa huvipuistossa.

Raahe

raahen saaristo

Raahe on pieni ja elinvoimainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla Oulun läänissä, joka on palkittu Suomen Vuoden ulkoilukohteeksi 2016 kauniin luontonsa ja runsaiden ulkoilumahdollisuuksiensa ansiosta. Kaupungin rannikon lähellä on 50 pienestä saaresta koostuva saaristo, joka houkuttelee vuosittain turisteja. Voit tehdä risteilyn saaristoon vierailemalla sen kauniilla saarilla, tutustua Raahen merenkulun historiaan, tutustua vaellusreitteihin, vaeltaa hiekkarannoilla ja ihailla 1800-luvun puisia majakoita.

Lisäksi tarjolla on monia kiehtovia aktiviteetteja, kuten veneilyä, melontaa, sup-laitailua ja uintia. Talvella meren jäätyessä saaristossa voi hiihtää, lumikenkäillä ja luistella. Suurimmilla saarilla on veneen kiinnityspisteitä, tulentekopaikkoja, grillauspaikkoja, penkkejä, pöytiä ja wc:itä. Toiseksi suurimmalla saarella Iso-Kraaselissa on jopa sauna ja luotsitalo 13 hengelle.

Suomen Luonnon Esittelyvideo

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …