luxemburg

Matkavinkkejä Luxemburgiin Matkustamiseen

Luxemburg eli Luxemburgin suurherttuakunta on yksi Euroopan pienimmistä itsenäisistä valtioista noin puolen miljoonan asukkaan perustuslaillisena suurherttuakuntana ja sisämaavaltiona Länsi-Euroopassa. Maan pohjoisosa on siunattu vehreydellä ja kukkuloilla. Ardennit tarjoavat upeat maisemat. Maa on pieni ja kaikki turistinähtävyydet ovat lähellä. Luxemburgissa voi sataa lunta talvisin, mutta siellä ei ole niin kylmää kuin sen naapurimaissa ja kesä on lämmin, joka alkaa toukokuussa ja kestää syyskuuhun. Luxemburgin naapurimaat ovat Belgia, Saksa ja Ranska. Soita hätätapauksissa numeroon 112.

Kulttuuri

Yleensä kättelyä käytetään ihmisten tervehtimiseen. Vaikka suurin osa paikallisista puhuu englantia, letzeburgesch on Luxemburgin kansallinen kieli. Monet luxemburgilaiset puhuvat myös ranskaa ja saksaa. Kun tulet vieraaksi jonkun taloon niin on hyvä käytäntö tuoda mukana lahja tai kukkia. Ihmisten odotetaan pukeutuvan rennosti, mutta olisi parasta pukeutua virallisemmin muodollisissa tilaisuuksissa tai kerhoissa. Ei ole suositeltavaa tupakoida julkisilla paikoilla.

luxemburgin nähtävyydet

Shoppailu

Villeroyn ja Bochin kristallit ja posliinit ovat erittäin kuuluisia ja Nospeltin keramiikka on ostajan pakollinen tuliainen Luxemburgista. Arvonlisävero peritään kaikista muista kuin leirintäalueelta, hotellista ja ravintolasta ostetuista tavaroista. Tippiä ei yleensä jätetä.

Nähtävyydet

Pääkaupunki Luxemburg on paikka, jossa kannattaa viettää aikaa tutustuaksesi kaupunkiin. Viadenin kylässä on kallion huipulla oleva linna, joka on kuuluisa maamerkki. Voit esimerkiksi ottaa taksin koko päiväksi ja liikkua ympäri kaupunkia. Ne veloittavat 10% lisämaksua klo 22-06 ja sunnuntaina vuokrattaessa veloitetaan 25% lisämaksu, jos se vuokrataan koko päiväksi.

Majoitukset

Luxemburgissa on monia ylellisiä hotelleja, joista suurin osa sijaitsee Lux Cityssä. Muita vaihtoehtoja ovat majatalot, jotka on koristeltu kauniisti kukilla ja kasveilla.

Luxemburgiin matkustaminen

luxemburgiin matkustaminen

Luxemburgissa liikennöivä kansallinen lentoyhtiö on Luxair. Lentoja Lontoosta Luxemburgiin on tunnin välein. Luxemburgin lentokenttä on 5 km:n päässä kaupungista ja matka kestää noin 20 minuuttia. Matkustajille on tarjolla esimerkiksi verovapaita kauppoja, pankki-, matkailuneuvontaa ja autonvuokrausta.

Eurostar tarjoaa nopeat junayhteydet Lontoosta, Pariisista, Belgiasta, Ranskasta tai Brysselistä Luxemburgiin. Varaukset voi tehdä puhelimitse ja puhelinvarauksesta veloitetaan 5 euroa. Tarkista joillakin reiteillä tarjolla olevat tarjoukset. Maan sisällä matkustamiseen voi ostaa Inter-Rail-passin, joka tarjoaa rajoittamattoman junamatkan 29 Euroopan maahan.

Maantiellä ajaessasi on suositeltavaa käyttää junaa tai lauttapalvelua, kun ohitat Doverin ja Calais’n välisen kanavan. Tarkista avoimet paikat etukäteen, erityisesti ruuhka-aikoina. Ajon aikana kuljettajan tulee pysyä oikealla puolella ja ajon aikana juomista ja turvavyöden käyttöä koskevat tiukat säännöt.

Videoesittely Luxemburgista

Katso myös

portugali

Matkavinkkejä Portugaliin Matkustamiseen

Portugali oli maailmanvalta 1400- ja 1500-luvuilla, mutta taantui rajusti vuoden 1755 maanjäristyksen, Napoleonin hyökkäyksen ja …