norja

Matkavinkkejä Norjaan Matkustamiseen

Norja on uskomattoman kaunis maa, jolla on pitkä rantaviiva, lumiset vuoret ja henkeäsalpaavat vuonot. Oslo on Norjan pääkaupunki ja samalla myös suurin kaupunki. Siellä on paljon luonnon kauneutta, joka sisältää luonnonvaraisia metsiä, historiallisia kaupunkeja ja kauniita kalastajakyliä. Maa on erittäin vieraanvarainen turisteille ja ihmiset ovat myös erittäin ystävällisiä.

Arktisen alueen kuuluisa keskiyön aurinko houkuttelee monia turisteja. Kaikki kolme maan suurkaupunkia tarjoavat vierailijoille erilaisia elämyksiä. Se on paikka luonnon ystäville ja kulttuurin ystäville. Norja on todellakin yksi Euroopan suurimmista matkailukohteista.

norjaan matkustaminen

Väestö ja kielet

Sen väkiluku on vain 5,4 miljoonaa ja viralliset kielet ovat bokmal-norja ja nynorsk-norja. Muita maassa puhuttuja kieliä ovat saame ja suomi.

Sähkö

Jännite on 230 V, 50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Se sijaitsee Pohjois-Euroopassa Skandinavian niemimaan länsiosassa. Sen naapurimaita ovat Ruotsi, Suomi ja Venäjä. Noin kaksi kolmasosaa maan pinta-alasta on vuoristoa ja sen rannikolla on noin viisikymmentätuhatta pientä saarta. Sillä on myös yksi maailman pisimmistä rannikoista.

Ilmasto

Sen ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi, jossa on lämpimiä kesiä ja kylmiä pilvisiä talvia. Sisä-Norjan ylängöillä vallitsee arktinen ilmasto, jossa on lunta, kovaa tuulta ja pakkasta. Suurin osa sateista on rannikkoalueilla ja niitä tulee talvella melko voimakkaasti ja usein. Talvet ovat leutoja myös rannikkoalueilla.

Paikallisia tapoja

Kuten kaikilla muillakin mailla myös norjalaisilla on omat tapansa. On tapana olla juomatta ennen kuin isäntä on nostanut maljan. Vierailla on tapana tarjota lahjoja aterian isännälle. Tupakointi on kielletty useimmissa yleisissä tiloissa. Rento mekko sopii päivittäiseen käyttöön. Taksinkuljettajille ei ole tapana antaa tippiä mutta jopa viiden prosentin juomaraha on tavanomainen ravintolapalvelussa.

Nähtävyydet

norjan nähtävyydet

Bergen

Lukuisia museoita, gallerioita, akvaarioita, keskiaikaisia rakennuksia, köysirata Bergenin kukkuloiden huipulle ja veneretkiä vuonoille.

Oslo

Vanhoja keskiaikaisia rakennuksia, kirkkoja, modernia arkkitehtuuria, museoita, kuten Edvard Munch -museo ja Norjan kansanmuseo, taidegallerioita, Vigeland-puisto ja Akershusin linnoitus.

Fjordland

Geirangerfjorden, joka tunnetaan pienestä S-muotoisesta vuonosta.

Sognefjord

Pisin ja syvin vuono, kauniit kylät kuten Balestrand ja Flam sekä vanhat sauvakirkot.

Nærøyfjord

Sognefjordin ja Jostedalsbreen-jäätikön Palteau:n kapein haara.

Tromssa

Arktinen katedraali, Polaria ja Tromssan museo.

Geilo

Geilo oli maan ensimmäinen hiihtokeskus ja se on edelleen yksi suurimmista.

Norjaan matkustaminen

norjalaisia maisemia

Lentoteitse

Monet lentoyhtiöt lentävät sinne, kuten Norwegian, Braathens SAFE ja SAS Scandinavian Airlines, Air France, British Airways, Finnair, Icelandair, KLM, Lufthansa, Ryanair ja Swiss Lentoyhtiöt. Oslon kansainvälinen lentokenttä (OSL) on Norjan suurin lentoasema, joka sijaitsee 50 mailia Oslosta pohjoiseen.

Meritse

Tärkeitä matkustajasatamia ovat Bergen, Kristiansand, Larvik, Oslo ja Stavanger. Iso-Britanniasta lähtevät tärkeimmät merireitit, joita operoi Fjord Line ja DFDS Seaways ovat Newcastlesta Bergeniin ja Kristiansandiin.

Junalla

Maa on osa laajaa junaverkostoa, joka yhdistää Euroopan kaupunkeja. Jos tulet Iso-Britanniasta niin yhteydet ovat Lontoosta Doverin/Ostendin kautta (Tanskan, Saksan, Alankomaiden ja Ruotsin kautta) tai Harwich/Hook of Hollandin kautta tai Newcastlesta Bergeniin Stavangerin kautta. Se on myös yhteydessä Ruotsiin kahdella reitillä, päivä- ja yöjunalla Kööpenhaminasta, Malmista ja Tukholmasta.

Videoesittely Norjasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …