hollanti alankomaat

Matkavinkkejä Hollantiin Matkustamiseen

Hollanti eli Alankomaat on maa ja itsenäinen valtio, joka sijaitsee pääosin läntisessä Euroopassa, Pohjanmeren rannalla. Hollanti on täällä virallinen kieli. Englanti, ranska ja saksa ovat muut puhutut kielet, joista englantia puhutaan laajalti. Hätätapauksessa soita 112.

Kulttuuri

Kädenpuristus on yleinen tervehdyksen muoto. Vaikka juomaraha ei olekaan pakollista niin ravintoloissa ja takseissa on kohteliasta maksaa tippiä. Yleensä isännälle viedään lahja aina, kun sinut kutsutaan aterialle. Rentoja vaatteita käytetään päivittäin, mutta ihmisten odotetaan saapuvan hyvin pukeutuneena juhlatilaisuuksiin ja ravintoloihin.

Sijainti

Hollanti rajoittuu etelässä Belgiaan, idässä Saksaan ja lännessä sekä pohjoisessa Pohjanmereen.

Shoppailu

Delftin, Makkumin ja Workumin keramiikka on pakollinen hankinta. Hopeaesineet Schoonhovenista, kristallit Leerdamista ja timantit Amsterdamista ovat erittäin suositeltavia.

Nähtävyydet

Apenheul Primate Park on vierailukohde, jossa asuu yli kolmekymmentä nisäkäslajia. Se on suljettu talven ajan. De Hoge Veluwe on Hollannin vanhin ja suurin puisto. Puiston 5 500 hehtaarin alueelle voi tutustua polkupyörillä. Paleis Het Loo on upea palatsi, jota ympäröivät puutarhat ja joka on avoinna ympäri vuoden paitsi yleisinä vapaapäivinä.

hollantiin matkustaminen

Ilmasto

Hollanissa kesät ovat viileitä ja talvella on lumisateen mahdollisuus. Sateita voidaan odottaa minä tahansa kuukauden aikana vuodesta.

Sähkö

230 V ja 50 Hz

Hollantiin matkustaminen

Hollannissa liikennöivä kansallinen lentoyhtiö on KLM-Royal Dutch Airlines. Se yhdistää lähes kaikkiin Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian suuriin kaupunkeihin. Amsterdamin lentoasema on monien kansainvälisten ja paikallisten lentojen keskus. Se sijaitsee 15 km:n päässä kaupungista ja sinne kestää 20 minuuttia junalla. Lentoyhtiö KLM tarjoaa 15-30 minuutin välein bussiliikennettä, joka vie matkustajat joihinkin kaupungin kuuluisiin hotelleihin.

Myös julkisia busseja voidaan käyttää määränpäähän pääsemiseksi. Junat kulkevat Amsterdamin keskusasemalle ja Zuidin asemalle. Taksit kuljettavat turisteja lähes mihin tahansa paikkaan. Lentokentällä on verovapaita kauppoja, pankkeja, suihkuja, bisneskeskus, vauvahuoneita ja autonvuokraus.

Rotterdamin ja Eindhovenin lentoasemat ovat 8 km:n päässä kaupungista. Junat ja linja-autot kulkevat 15 minuutin välein kuljettaakseen matkustajia hotelleihinsa. Näillä lentoasemilla voi käyttää palveluita, kuten verovapaita kauppoja, ruokapaikkoja, autonvuokrausta ja internetiä.

hollannin nähtävyydet

Tärkeimmät merisatamat ovat Hook of Holland, Vlissingen ja Rotterdam. Stena Line, P&O-lautat ja DFDS Seaways tarjoavat lauttapalvelun päästäkseen Hollantiin.

Jos matkustat junalla, Eurostar tarjoaa parhaan palvelun ja tarjoaa yhteyden kaikkiin Euroopan suuriin kaupunkeihin. Se tarjoaa korkealaatuisia palveluita. Hyviä tarjouksia tarjotaan säännöllisesti ja niiden hyödyntämiseksi niitä tulee seurata ajoittain. Käyttämättömät liput hyvitetään helposti. Inter-Rail-passin voi ostaa rajoittamattomaan toisen luokan junamatkaan 29 Euroopan maassa.

Huippuluokan tieverkosto yhdistää Hollannin useimpiin Euroopan kaupunkeihin. Ne ovat hyvin huollettuja ja kaikkialla on kyltit turvallisen ajamisen takaamiseksi. 120 km/h on nopeusrajoitus moottoriteillä ajettaessa. Voit myös vuokrata auton usealta eri autovuokraamosta, kuten Avis, Europcar ja Budget.

Pyöräily on myös tärkeä kulkuväline Hollannissa ja osa jokapäiväistä elämää. Turistit voivat vuokrata polkupyöriä lentokentältä tai muilta palveluntarjoajilta pienellä talletusmaksulla.

Videoesittely Hollannista

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …