belgia

Matkavinkkejä Belgiaan Matkustamiseen

Belgia sijaitsee Länsi-Euroopassa. Maa koostuu enimmäkseen tasaisista rannikkotasangoista koillisessa ja kaakossa on Ardennien metsä. Hollanti, flaami, ranska ja saksa ovat Belgian virallisia kieliä ja laajalti puhutaan hollantia ja ranskaa.

Belgiassa sää on aika ennustettavissa. Kuukaudet huhtikuusta syyskuuhun ovat lämpimimmät. Muuten sää on melko kostea ja taivas harmaa mikä selittää sen, miksi sateenvarjot ja sadetakit kuuluvat pukeutumiseen. Joten jos loma suunnitellaan sadekauden ajaksi ei saa unohtaa riittävää suojaa maksimaalisen sadesuojan takaamiseksi, sillä kyseessä on rannikkoalue. Hätätapauksessa soita numeroon 100 tai 112.

Kulttuuri

Belgialaiset ovat ystävällisiä ja tekevät kaikkensa puhuakseen englantia ulkomaalaisen kanssa. Muista aina ottaa mukaan pieni lahja tai ainakin kukkia varsinkin kun saat kutsun päivälliselle. Pukeutuskoodi mainitaan kutsussa, jos saat kutsun juhliin. Tupakointi julkisella paikalla on sallittua.

Shoppailu

Tärkeimmät ostoskeskukset ovat Brussel, Antwerpen, Brugge, Oostende, Namur, Mons, Liège, Gent ja Mechelen. Belgia on kuuluisa Dinantin keramiikasta ja käsin tehdyistä kuparitavaroista, Bruggen pitsistä, Val Saint Lambertin kristalleista, Span puuveistoksista ja Belgian hienoimmista suklaista. Koruissa Antwerpenistä peräisin olevat timantit ovat erittäin kysyttyjä.

belgiaan matkustaminen

Ulkona syöminen

Useimpien ravintoloiden erikoisuutena ovat hevos- ja kaninliharuoat. Vaikka vierailijat voivat löytää laajan valikoiman etnisiä ruokia tunnetuimpia ovat perunat ja majoneesi sekä mitraillette. Mitraillette on iso sämpylä, joka on täytetty perunoilla, donair-lihalla ja valkosipulikastikkeella ja kasvissyöjät voivat pyytää kasviksia, joka on oiva korvike donair-lihalle.

Ravintolassa syödessä juomarahaa pidetään normaalina arvonlisäveron lisäksi. Jätä elokuvateattereissa juomarahaa 0,50 € hoitajalle ja 0,25 € yleisten wc-tilojen käytön jälkeen.

Sähkö

Jännite on 230 V ja taajuus 50 Hz.

Belgiaan matkustaminen

Delta Air Transportin SN Brussels Airlines lentää yli 58 kohteeseen Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Brysselin Zayentemin lentokenttä on 12 km:n päässä kaupungista, ja matka kaupunkiin lentokentältä kestää 35 minuuttia. Lentokentällä on palveluita, kuten verovapaita kauppoja, parkkipaikka, taksivaraus, autonvuokraus, pankit, posti, ravintoloita ja apteekki.

Matkustajille tarjotaan Internet- ja faksipalvelut. Airport City Express -juna kuljettaa matkustajia kolmelle päärautatieasemalle – Brysselin pohjois-, keskus- ja eteläosaan. Voit käyttää bussia, joka kulkee säännöllisesti lentokentältä tai voit myös vuokrata takseja, jotka odottavat tuloaulan ulkopuolella. Taksinkuljettajille maksetaan yleensä myös juomarahaa. Juna kulkee 15 minuutin välein.

belgian kulttuuri

Toinen lentokenttä, Brussels South Charleroi, on 5 km:n päässä Charleroista ja 46 km:n päässä Brysselistä. Ryan Air toimii paikallisena lentoyhtiönä ja sillä on edullisia tarjouksia useisiin Euroopan kohteisiin ja takaisin. Palveluihin kuuluvat bussi- ja junapalvelut, kahvila, autonvuokraus ja verovapaita liikkeitä. Voit lentää myös Finnairin ja yhteistyökumppaneiden lennoilla Belgiaan.

Oostenden lentokenttä on 5 km:n päässä kaupungista ja siellä on pysäköintimahdollisuus, autonvuokraus, verovapaita kauppoja ja ravintoloita. Antwerpenin lentokenttä on vain 2 km:n päässä kaupungista. Bussit kulkevat Brysselin päärautatieasemalle muutaman minuutin välein. Liege sijaitsee 5 km:n päässä kaupungista ja Bussit kulkevat säännöllisin väliajoin.

Lähtömaksu Brussels Zayentemissa on 20,93 €, Brussels South Charleroissa 3,49 €, Oostendessa ja Antwerpenissä 10 € ja Liegessä 7 €.

Thalysin liikennöimä suurnopeusjunaverkosto Belgiasta Ranskaan yhdistää Brysselin muihin kohteisiin, kuten Bordeaux’n, Chambéryn, Cannesin, Marseillen, Lyoniin, Nizzaan, Valence Perpignaniin ja Rennesin. Näihin juniin kannattaa varata lippu etukäteen. Kansallinen rautatie liikennöi koko päivän ja tarjoaa liikennettä muutaman minuutin välein esimerkiksi Andorraan, Itävaltaan, Ranskaan, Tšekkiin, Saksaan, Italiaan, Puolaan, Luxemburgiin, Sveitsiin, Iso-Britanniaan ja Alankomaihin.

Opiskelijat voivat hyödyntää Inter-Rail-passia, jonka avulla vierailijat voivat matkustaa lähes 29 Euroopan maahan. Palvelu on voimassa yli kuusi kuukautta. Belgia on edelleen meille suomalaisille melko tuntematon maa, vaikka se tarjoaakin matkailijalle erittäin monipuolista nähtävää Atlantin rannoilta Ardennien vuoristoon saakka.

Videoesittely Belgiasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …