tšekki

Matkavinkkejä Tšekkiin matkustamiseen

Tšekki on pohjimmiltaan sisämaavaltio, joka sijaitsee strategisesti joidenkin Euroopan tärkeimpien maaväylien varrella. Tšekin tasavallan pääkaupunki on Praha, joka on myös Tšekin tasavallan suurin kaupunki ja suosittu matkailukohde. Tšekin tasavalta liittyi Euroopan unionin jäseneksi toukokuussa 2004. Tšekin tasavalta oli aiemmin osa Tšekkoslovakiaa, joka hajotettiin tammikuussa 1993 ja jaettiin nykyisiin Tšekin ja Slovakian tasavaltioihin.

Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc, České Budějovice, Zlín, Hradec Králové, Ústí nad Labem, Pardubice ja Karlovy Vary ovat muita Tšekin tasavallan tärkeitä kaupunkeja. Tšekin tasavalta on jaettu kahteen osaan maantieteellisen ja kulttuurisen luokituksen perusteella. Ne ovat Böömi ja Määri. Böömiläiset kaupungit ja kylät ovat suosittuja kylpylöidensä ja viinitarhojensa ansiosta. Siellä on myös monia linnoja, jotka ovat avoinna vierailijoille. Yksi muista matkailun nähtävyyksistä on satojen kilometrien pituiset vaellus-, pyöräily- ja hiihtolatureitit.

tšekkiin Matkustaminen

Väestö ja kielet

Tšekin tasavallassa on noin 10,6 miljoonaa asukasta ja virallinen kieli on tšekki.

Sähkö

Jännite on 230 V ja taajuus 50 Hz. Käytetty pistoke on pyöreänapainen pistoke ja pistorasia, jossa on urospuolinen maadoitus.

Maantieteellinen sijainti

Tšekki sijaitsee Keski-Euroopassa ja rajoittuu Puolaan pohjoisessa, Saksaan luoteesssa ja lännessä, Itävaltaan etelässä ja Slovakiaan idässä.

Ilmasto

Tšekin tasavallan ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi, sillä kesät ovat kuumia, talvet kylmiä ja siellä sataa myös lunta. Suurin osa sateista tulee kesällä. Korkeuseroista johtuen lämpötilojen vaihtelut ovat erilaisia. Lämpötilat ovat suhteellisen alhaisia korkeilla alueilla ja siellä on enemmän sadetta. Keskilämpötilat korkeilla alueilla ovat vain -0,4 °C, kun taas matalilla alueilla lämpötilat voivat olla jopa 10 °C.

Paikalliset tavat

Pukeutumisen tulee olla konservatiivista ja rentoa paitsi virallisilla illallisilla tai hyvissä hotelleissa tai ravintoloissa. Juomarahat ovat yleensä 5-10 prosenttia ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa.

Nähtävyydet

  • Prahan linnan alue (Hradèany) – Siellä on joitain parhaista kirkoista ja museoista. Siellä on myös kauniita puutarhoja, linnoituksia ja valtion asuntoja.
  • Pyhän Vituksen katedraali – Se sijaitsee linnan alueella, ja tämän katedraalin näkyvä piirre on korkealle taivaalla kohoavat tornit. Se on myös maan suurin kirkko upealla arkkitehtuurillaan.
  • Kaarlensilta (Karluv Most) – Tämä on yksi kaupungin suosituimmista turistikohteista, eikä sitä kannata jättää välistä.
  • Vanhankaupungin aukio (Staromĕstské Námestí) – Se on Prahan vilkkain aukio, jossa on monia historiallisia rakennuksia. Se isännöi myös erilaisia markkinoita joka vuosi, kuten vuosittaisia joulumarkkinoita.
  • Juutalainen museo – Se on Keski-Euroopan suurin juutalainen museo, jossa on laaja kokoelma juutalaista taidetta.
  • Vyšehrad – on suuri linnake, joka on rakennettu kalliolle joen yläpuolelle.
tšekin nähtävyydet

Tšekkiin matkustaminen

Lentoteitse

Tšekin tasavallan kansallinen lentoyhtiö on Czech Airlines. Tšekin tasavallasta liikennöi monia muita pieniä ja suosittuja kansainvälisiä lentoyhtiöitä. Suurin lentokenttä on Prague Ruzyne International Airport (PRG). Lentokenttä sijaitsee noin 10 mailia Prahasta luoteeseen.

Junalla

Maa on osa laajaa junaverkostoa, joka yhdistää Euroopan kaupunkeja. Jos tulet Länsi-Euroopasta, kätevimmät yhteydet ovat Berliinin, Frankfurtin, Münchenin, Wienin ja Zürichin kautta Prahaan.

Videoesittely Tšekistä

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …