slovakia

Matkavinkkejä Slovakiaan Matkustamiseen

Slovakia on maa Keski-Euroopassa, jossa on kauniita vuoristomaisemia, rikasta historiallista perintöä ja erittäin monimuotoisia kulttuureja. Se sopii parhaiten ihmisille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa luonnon sydämessä ja niille, jotka ovat kiinnostuneita vanhojen perintökohteiden tutkimisesta. Sen naapurivaltioita ovat Itävalta, Unkari, Ukraina, Puola ja Tšekki. Maan asukasluku nn 5,4 miljoonaa ja pinta-ala on 49 035 neliökilometriä.

Nähtävyydet

Alta löydät Slovakian mielenkiintoiset matkakohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, jotka ovat osa maan koskematonta luontoa.

Bratislava
bratislava

Jos tulet maahan lännestä, saavut heti sen pääkaupunkiin Bratislavaan. Kaupunki sijaitsee kahden itsenäisen valtion rajalla, lännessä Itävallan ja etelässä Unkarin kanssa, mikä tekee siitä ainutlaatuisen maailmanlaajuisesti. Bratislava on kansainvälinen kaupunki, jossa on vaikutteita unkarilaisista, saksalaisista, itävaltalaisista, turkkilaisista ja romaneista.

slovakian nähtävyydet

Kävellessäsi pikkukivikaduilla ja kompakteilla aukioilla huomaat yhdistelmän romanialaista, itämaista, unkarilaista secessionistista ja nykyaikaista arkkitehtuuria, jotka täydentävät toisensa täydellisesti. Vanhassakaupungissa on keskiaikaisia rakennuksia, jotka toimivat nykyään kahviloina, ravintoloina ja kauppoina.

bratislavan linna

Bratislavan linna on komea historiallinen rakennus, joka sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa näkymät Tonavalle ja tarjoaa silmiä ilahduttavat näkymät. Kirkkaalla säällä voit nähdä jopa Itävallan ja Unkarin.

sininen kirkko

Muita pääkaupungin kohokohtia ovat Sininen kirkko, Tonavan ranta, jossa on paljon viihdettä, Historiallinen museo ja Musiikkimuseo.

Keski-Slovakia
slovakiaan matkustaminen

Keski-Slovakia on paikka, jossa voit tutustua luontoon, kokea perinteistä kulttuuria ja oppia maan historiaa. Alueelle on ominaista pehmeästi kumpuilevat kukkulat, mutkittelevat sammaleiset polut ja rehevät viljelypellot. Kaupungit ovat täynnä rikasta historiallista perintöä ja romanttista nationalismia tärkeimpien kansallisten kapina vuosisatojen ajalta, jotka alkoivat maan keskustassa.

Banská Štiavnica
banska stiavnica

Banská Štiavnica on Slovakian vanhin kaivosyhteisö. Vaikka kaivostyöt täällä lopetettiin kauan sitten, kaupunki on edelleen turistinähtävyys, jossa on kaunis asemakaava ja mutkittelevat mukulakivibulevardit, jotka on koristeltu romanttisesti ja joita reunustavat lämpimin pastellivärein maalatut rakennukset. Joitakin mieleenpainuvia maamerkkejä ovat Pyhän kolminaisuuden pylväs, goottilainen kirkko kelloineen ja Uusi linna.

Banská Štiavnican ympärillä olevat kukkulat sopivat erinomaisesti patikointiin, retkeilyyn ja marjastukseen. Voit kävellä kiemurtelevia polkuja samalla kun nautit kaupungista uppoutuneena vehreään vehreyteen. Kiehtovin polku on se, joka johtaa Golgatalle, kappeleihin ja kirkkoihin, jotka sijaitsevat toimimattoman tulivuoren huipulla.

Itä-Slovakia
tatravuoret

Idällä on enemmän korrelaatiota menneisyyden kanssa kuin lännellä. Tatravuoret toimivat luonnollisena esteenä ja auttoivat paikallisia yhteisöjä pitämään kansanperinteet ja vanhat murteet elossa. Itä-Slovakiassa on monia paikkoja, jotka voivat herättää matkailijoiden kiinnostuksen, erityisesti niiden, jotka ovat intohimoisia perinnöstä ja historiasta.

Košice
kosice

Kosice on maan toiseksi suurin kaupunki ja suosittu turistikohde idässä. Keskus muodostaa vilkkaan kävelykadun, jossa on kauppoja, kahviloita, ravintoloita, kirkkoja, puistoja, museoita ja hotelleja. Kaduilla vaeltelemalla pääset tutustumaan Kosicen monipuolisiin arkkitehtuurityyleihin, renessanssiin, barokkiin, historismiin ja jugendtyyliin. Kun olet päättänyt kaupunkikierroksen, älä epäröi vierailla yhdessä monista ravintoloista kokeillaksesi slovakialaista perinteistä ruokaa ja paikallisia erikoisuuksia.

Muita idän kohokohtia ovat Pyhän Elisabetin katedraali, Vojtech Löffler -museo ja Spiš-linna.

Slovakian videoesittely

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …