latvia

Matkavinkkejä Latviaan Matkustamiseen

Latvia on eloisa ja kulttuurisesti rikas maa Itämeren alueella. Vaikka se on pieni, siinä on lukemattomia kauniita paikkoja ja kiehtovia aktiviteetteja, joista turistit voivat nauttia. Latvia eli Latvian tasavalta on yksi Baltian maista. Se rajautuu etelässä Liettuaan, idässä Valko-Venäjään sekä Venäjään ja pohjoisessa Viroon. Sen väkiluku on n. 1,9 miljoonaa ja viralliset kielet ovat Latvia ja Englanti.

Jos haluat tutustua Eurooppaan sen ikonisten kohteiden lisäksi niin Latvia on täydellinen matkailukohde kokeiltavaksi. Matkasi aikana voit vierailla luonnonkauniissa kaupungeissa, tutustua upeaan luontoon, kävellä hiekkarannoilla, kokeilla herkullista paikallista ruokaa ja osallistua kulttuuritapahtumiin.

Pääkaupunki Riika

riika

Riika on maan suurin kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa matkailijoille, upeasta arkkitehtuurista ja eloisista mukulakivikaduista laajaan valikoimaan paikallisia ruokia ja vilkasta yöelämää. Aloita seikkailusi hitaasti kävelemällä Tuomiokirkon aukion poikki nauttiaksesi vanhan kaupungin tunnelmasta.

riian tuomiokirkko

Aukion päänähtävyys on punatiilinen Riian tuomiokirkko, joka on peräisin vuodelta 1211. Lähellä on Riian historia- ja merenkulkumuseo, jossa on esillä esineitä eri historiallisilta aikakausilta. Muita maamerkkejä ovat Riga Boursen taidemuseo, Riian linna ja joukko 1400-luvun keskiaikaisia taloja.

riian linna

Jos olet historian ystävä, voit vierailla Riian ghettomuseossa, joka rakennettiin juutalaisen geton paikalle. Museo esittelee juutalaisten kärsimyksiä natsien ja neuvostovallan aikana ja kertoo juutalaisuuden herätystarinasta itsenäisessä Latviassa. Miehitysmuseossa on todisteita natsien ja Neuvostoliiton latvialaisia vastaan tekemistä julmuuksista.

riian vanha kaupunki

Jos olet vanhojen autojen fani, voit vierailla Moottorimuseossa, jossa on vaikuttava kokoelma retroajoneuvoja, mukaan lukien Stalinin panssaroitu limusiini. Riika tarjoaa monia majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille budjeteille. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja itsepalvelukahviloita, jotka tarjoavat täyttäviä aterioita paikallisesta ja kansainvälisestä keittiöstä.

Latvian muut nähtävyydet

latviaan matkustaminen

Maan kauneus ulottuu Riian ulkopuolelle ja se sisältää vehreitä metsiä, kultaisia rantoja, mahtavia kartanoita, merilomakohteita, luontopolkuja ja kansallispuistoja.

Jūrmala
jurmala

Jūrmala on merenrantatunnelmaa kaipaavien suosikkikohde. Kaupunki sijaitsee Itämeren rannikolla, ja se on täynnä merenrantakohteita. Puhtaat hiekkarannat ovat ihan mäntymetsien takana.

Rundāles pils
rundalen palatsi

77 km:n ajomatka Riiasta etelään vie sinut Latvian arkkitehtoniselle helmelle, Rundālen palatsille. Näyttävässä barokkilinnassa on 138 huonetta, jotka on rakennettu kahdessa vaiheessa 1700-luvulla. Jokainen huone oli sisustettu yksilöllisesti ja niillä on oma tarina kerrottavana.

Sigulda
turaidan linna

Jos sinulla on pehmeä paikka keskiaikaisille linnoille, voit vierailla Siguldan kolmessa linnassa. Näyttävin on 1200-luvulla rakennettu Turaidan linna. Voit ihailla kellarin näyttelyitä ja kiivetä päätorniin ja saada henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään maisemaan.

Gaujan kansallispuisto
gaujan kansallispuisto

Gaujan kansallispuisto kattaa laajan metsien, laaksojen ja vesistöjen peittämän alueen. Puistoon tutustuessasi voit nauttia laajasta valikoimasta kasvi- ja eläinlajeja. Lisäksi siellä on monia mahdollisuuksia patikointiin ja pyöräilyyn, koska laaksossa on luontopolkuja. Erämaasta löydät runsaasti leirintäalueita, joissa voit levätä ja nauttia välipalaa. Jotkut suuret leirintäalueet tarjoavat myös yön yli koskenlaskumatkoja.

Videoesittely Latviasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …