ukraina

Matkavinkkejä Ukrainaan Matkustamiseen

Ukraina on suosittu matkailukohde erityisesti Länsi-Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta tulevien matkailijoiden keskuudessa. Pääasiallinen myyntivaltti on maan rikas historia, jossa on jopa viisisataa kaupunkia, jotka ovat peräisin jo yhdeksänsadan vuoden takaa. Maan arkkitehtoninen kauneus lumoaa vierailijoita. Kiova on Ukrainan pääkaupunki ja suurin kaupunki, josta suurin osa matkustajista aloittaa matkansa.

Väestö ja kielet

Sen väkiluku on noin 44 miljoonaa ja virallinen kieli on ukraina. Muita täällä puhuttuja kieliä ovat venäjä, romania, puola ja unkari.

ukrainan nähtävyydet

Sähkö

Jännite – 220 volttia,50 Hz. Tavallinen eurooppalainen pyöreä nastainen töpselin.

Maantieteellinen sijainti

Itä-Euroopassa sijaitseva Ukraina on yksi Euroopan suurimmista maista ja se rajoittuu koillisessa Venäjään, pohjoisessa Valko-Venäjään, lännessä Puolaan, Slovakiaan ja Unkariin, lounaassa Romaniaan ja Moldovaan sekä Mustaanmereen ja Azovinmereen etelässä. Sen strateginen sijainti Aasian ja Euroopan välillä teki siitä alueen liikenteen solmukohdan.

Paikallisia tapoja

Ukrainalaiset ovat lämminsydämisiä ja ystävällisiä ihmisiä. Täällä pukeudutaan pääosin rennosti, vaikkakin teattereissa on hyvä pukeutua tyylikkäästi. Pieniä lahjoja arvostetaan. Tippaaminen ei ole kovin yleistä, sillä palvelu sisältyy yleensä hienoihin ravintoloihin ja hotellilaskuihin.

Nähtävyyksiä

  • Pyhän Sofian katedraali on jo yhdeksän vuosisataa vanha ja se on yksi Ukrainan arkkitehtuurin ihmeistä
  • Kiev-Pechersk Lavra luolat ovat 1100-luvulta
  • Suuren isänmaallisen sodan museo
  • Isänmaan patsas, Kiova

Ukrainaan matkustaminen

ukrainaan matkustaminen

Lentoteitse

Valtion kansallinen lentoyhtiö on Ukrainian International Airlines. Yhteistyössä Aer Fi Groupin ja Austrian Airlinen kanssa se yhdistää Kiovan Amsterdamiin, Barcelonaan, Berliiniin, Brysseliin, Kööpenhaminaan, Frankfurtiin, Lissaboniin, Lontooseen, Madridiin, Milanoon, Pariisiin, Roomaan, Rotterdamiin, Wieniin ja Zürichiin.

Siellä on vielä yksi lentoyhtiö nimeltä Air Ukraine, joka palvelee suhteellisesti vähemmän Euroopan kaupunkeja. Lviv on myös yhteydessä New Yorkiin, Varsovaan ja Washingtoniin. Se on yhteydessä Turkkiin Simferopolin kautta ja Iso-Britanniaan IvanoFrankivskin kautta. Suurin lentokenttä on Boryspil State International Airport (KBP), joka sijaitsee 25 mailin päässä Kiovasta.

Meritse

Maan tärkeimmät satamat ovat Izmail ja Odessa, jotka sijaitsevat Tonavan varrella. Lauttayhteydet yhdistävät sen Venäjään ja Georgiaan. Ne yhdistävät myös useita Mustanmeren ja Välimeren kaupunkeja. Sevastopol on satama, joka yhdistää Istanbulin Turkissa.

Rautateitse

Maassa on noin 14 000 mailia rautateitä, jotka yhdistävät useimmat kaupungit. Kiova ja Lviv ovat tärkeimmät asemat, jotka yhdistävät Moskovaan päivittäin. Ukrainalla on myös suorat yhteydet Berliiniin (Saksa), Budapestiin (Unkari), Varsovaan (Puola) ja Bukarestiin (Romania).

Maanteitse

Siellä on laaja tieverkosto, joka on noin 175 000 kilometriä, josta lähes 30 000 kilometriä on pää- tai valtateitä.

Videoesittely Ukrainasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …