puola

Matkavinkkejä Puolaan Matkustamiseen

Puola on yksi muinaisista kansoista, joka syntyi noin 1000-luvulla. Se on Keski-Eurooppa, Itä-Eurooppa ja suurin osa alueesta on tasaista aluetta ja vuoria etelärajalla. Varsova on Puolan pääkaupunki, joka tuhoutui täysin toisessa maailmansodassa ja rakennettiin uudelleen tyhjästä. Varsovan kuninkaallinen linna, joka rakennettiin uudelleen maailmansodan jälkeen on nähtävyys, joka on pakko nähdä. Lazienky-palatsia ei myöskään pidä hukata, sillä siellä on ulkoilmateatteri ja Chopinin muistomerkki.

Krakova on maan toiseksi suurin kaupunki, joka todistaa sen keskiaikaisesta aikakaudesta. Puolalaiset pitää vahvasti musiikista ja teatterista, joten siellä on monia teattereita ja oopperataloja. Suosittuihin puolalaisiin ruokiin kuuluu Zrazy Zawijane (sienillä täytetyt pihvikääryleet hapankermassa), joka tarjoillaan keitetyn kaszan (tattari) ja siannystysten kera.

puolan nähtävyydet

Väestö ja kielet

Sen väkiluku on noin 38 miljoonaa ja virallinen kieli on puola.

Sähkö

Jännite on 230 V, 50 Hz.

Maantieteellinen sijainti

Se sijaitsee Keski-Euroopassa, Saksan itäpuolella ja se rajoittuu Itämereen, Venäjän federaatioon, Valko-Venäjään, Ukrainaan, Liettuaan, Tšekin tasavaltaan, Slovakian tasavaltaan ja Saksan liittotasavaltaan.

Ilmasto

Maan ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi. Talvet ovat ankarat sisämaassa ja Varsovan keskilämpötila on -5 °C. Kesät ovat kuumia sisämaassa ja heinäkuun keskilämpötilat ovat noin 19 °C. Sadetta esiintyy ympäri vuoden.

Paikallisia tapoja

Kättely on yleinen tapa. On tapana tuoda kukkia, jos olet menossa jonkun kotiin. Pukeutuminen on melko konservatiivista ja rentoa. Tupakointi on kielletty joissakin julkisissa rakennuksissa. Ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa juomarahat ovat n. 10-15 prosenttia.

Nähtävyydet

Varsova

Kaupunki tuhoutui täysin toisessa maailmansodassa ja rakennettiin kokonaan uudelleen sodan jälkeen. Suosittuja nähtävyyksiä ovat Varsovan historiallinen museo, Lazienki-palatsi ulkoilmateatteriineen ja Chopinin monumentteineen sekä Kulttuuri- ja tiedepalatsi.

Krakova

Pyhän Marian kirkko, kuninkaallinen linna ja kuninkaallinen katedraali Wawel-kukkulan päällä.

Puolaan matkustaminen

puolaan matkustaminen

Lentoteitse

Valtion kansallinen lentoyhtiö on LOT Polish Airlines. Monet sinne lentävät suositut lentoyhtiöt ovat Aeroflot, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Easyjet, El Al, Lufthansa, Ryanair, SAS ja Swiss Air. Suurin lentokenttä on Varsovan Frederic Chopinin lentokenttä, joka sijaitsee noin 6 kilometriä kaupungista lounaaseen.

Meritse

Pol Ferries yhdistää sen Ruotsiin, Tanskaan ja Suomeen.

Rautateitse

Valtionrautatiet liikennöi Eurocity-junia sieltä useisiin suuriin Euroopan kaupunkeihin. Mutta kaikki palvelut Länsi-Euroopasta Puolaan kulkevat Tšekin, Saksan tai Slovakian tasavallan kautta. Pääreitit yhdistävät Varsovan Berliiniin ja Kölniin, Budapestiin, Prahaan ja Wieniin. Hollannin rajalta Poznaniin/Varsovaan on myös autovaunupalvelu.

Videoesittely Puolasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …