liettua

Matkavinkkejä Liettuaan Matkustamiseen

Liettua on Baltian maa, joka rajoittuu Latvian, Valko-Venäjän, Puolan ja Venäjän Kaliningradin eksklaaviin. Maan metsäinen maisema on täynnä järviä. Suurissa kaupungeissa, Vilnassa ja Kaunasissa, on vilkasta yöelämää, lukuisia ostos- ja ruokailupaikkoja sekä monia historiallisia ja kulttuurisia maamerkkejä, joita kannattaa tutkia. Sen väkiluku on noin 2,8 miljoonaa ja virallinen kieli on Liettuan kieli.

Vaikka kaupunkikeskukset ovatkin pitkälle modernisoituneita, maaseutualueet eivät ole täysin eronneet neuvostoperinnöstä. Tärkeä kohde paikallisille ja ulkomaalaisille on Itämeren rannikko, jossa on merenrantakohteita, hiekkarantoja ja kansallispuistoja koskemattoman luonnon kanssa.

Pääkaupunki Vilna

vilna

Vilna on eloisa ja arkkitehtonisesti monimuotoinen kaupunki. Se tarjoaa laajan valikoiman nähtävyyksiä, lukuisia majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita, kauppoja ja vilkasta yöelämää. Löydät erilaisia arkkitehtonisia tyylejä, jotka sulautuvat omituiseen mutta erittäin houkuttelevaan kaupunkikuvaan.

vilnan vanha kaupunki

Vanhassakaupungissa on yksi parhaiten säilyneistä barokkiarkkitehtuurin kokoelmista Pohjois-Euroopassa ja mukulakivikatuverkosto, joka sopii erinomaisesti rauhallisiin kävelyretkiin. Vanhankaupungin pohjoispuolella on Katedraaliaukio, jota hallitsevat keskiaikaiset rakennukset ja uusklassinen katedraali, joka on rakennettu 1200-luvulla.

suurherttuan palatsi

Katedraalin takana on 2000-luvulla kunnostettu Suurherttuan palatsi, jossa on vaikuttava kokoelma maalauksia ja esineitä, jotka heijastelevat Liettuan suurruhtinaiden ylellistä elämäntapaa.

gediminasin linna

Toinen Vilnan keskustan kohokohta on linnakukkula ja sen huipulla kruunattu Gediminasin linna. Vaikuttavan punatiilisen rakennuksen rakensi suurruhtinas Gediminas, jolla oli tärkeä rooli Liettuan itsenäisyyden vahvistamisessa. Linnassa on museo, jossa on sotilaallisia jäänteitä ja malleja keskiaikaisista linnoituksista. Pelkästään tornin huipulta avautuva upea näkymä vanhaankaupunkiin tekee Gediminasin linnasta vierailun arvoisen paikan.

aamunkoiton portti

Jos olet tykästynyt museoihin niin Vilnassa on paljon museoita, joista voit nauttia, mukaan lukien Liettuan kansallismuseo, Kansallinen taidegalleria ja Juutalainen museo. Vilnassa on myös lukuisia pubeja, rustiikkityylisiä tavernoja ja upeita ravintoloita, joissa voit nauttia perusruokia ja juomia. Yöelämää hallitsevat rennot valtavirran klubit, joissa on sekoitus länsimaisia tanssikappaleita sekä liettualaista ja venäläistä diskomusiikkia.

Liettuan muut nähtävyydet

liettuan nähtävyydet

Pääkaupungin ulkopuolella on useita maamerkkejä, jotka kannattaa ottaa matkasuunnitelmaasi.

Kaunas
kaunas

Kaunas on toiseksi suurin kaupunki ja täydellinen viikonloppumatkailu, jossa on ihana keskusta, jossa on ravintoloita, baareja, kauppoja ja museoita.

Kuurin kynnäs
kuurin kynnäs

Kuurin kynnäs on Liettuan rannikkoa Itämereltä suojaava maakaistale, jolle on ominaista laajat dyynit ja tiheät metsät. Se on suosittu päiväretki Klaipedasta, mutta sinun on parasta jäädä ainakin kahdeksi päiväksi nauttiaksesi uskomattomasta näköalasta. Voit tutustua siihen pyörällä mäntymetsien ja dyynien halki kiemurtelevilla luontopoluilla.

Palanga
liettuaan matkustaminen

Palanga on tärkeä merenrantakohde, joka on kesäisin tungosta. Siellä on 18 km pitkä hiekkaranta ja puinen laituri, jonne ihmiset kerääntyvät katsomaan auringonlaskua. Joitakin koko yön kestäviä musiikkitapahtumia järjestetään kesäkuukausina. Monipuolistaaksesi vierailuasi voit vierailla Palangan kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on 25 000 Itämeren meripihkaa ja Anatanas Mončysin kotimuseossa, jossa on esillä laaja kokoelma puuveistoksia ja naamioita.

Videoesittely Liettuasta

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …