viro

Matkavinkkejä Viroon Matkustamiseen

Viro on Baltian maa, joka rajoittuu Latviaan ja Venäjään maalla. Sen erottaa Suomesta Suomenlahti ja Ruotsista Itämeri. Neuvostoliiton menneisyydestä johtuen maassa on suuri venäjänkielinen vähemmistö. Sen asukasluku on noin 1.3 miljoonaa ja virallinen kieli on Viron kieli.

Vaikka Viro ei ole valtavirran matkailukohde niin se on yksi Baltian piilotetuista helmistä, jolla on paljon tarjottavaa ihmisille, jotka etsivät kauneutta ja aitoja kokemuksia. Tässä on joitain paikkoja, joita suosittelemme näkemään kun vierailet Virossa.

Pääkaupunki Tallinna

tallinna

Tallinna on vilkas ja kompakti kaupunki, jossa erilaiset kulttuurit, arkkitehtuurit ja elämäntavat kohtaavat. Vanhakaupunki on keskiaikaisten muurien reunustama Viron historian ulkoilmamuseo. Voit kävellä mukulakivikatuja ihaillen keskiaikaisen arkkitehtuurin kauneutta ja nauttia perinteisten tavernojen ja gastropubejen ruoasta. Sata vuotta vanha arkkitehtuuri luo täydellisen kontrastin nykyaikaisten rakennusten kanssa.

raekoja plats

Tallinnan sydäntä hallitsee historiallinen markkinapaikka Raekoja Plats. Toompean linna sijaitsee kukkulan laella torin yläpuolella ja tanskalaiset ritarit käyttivät sitä keskiajalla kaupungin hallitsemiseen.

toompean linna

Vanhastakaupungista kaksi kilometriä itään on Kadriorgin puisto, laaja alue, jossa on monipuolista kasvillisuutta ja idyllisiä kävelyreittejä.

kadriorgin puisto

Yksi puiston nähtävyyksistä on Kadriorgin palatsi, italialaisen arkkitehti Niccolo Michetti vaimolleen rakentama barokkityylinen asuinpaikka. Palatsissa sijaitsee Kadriorgin taidemuseo, jossa on kokoelma hollantilaisia ja venäläisiä maalauksia.

kadriorgin palatsi

Kadriorgin puiston itäpäässä on upea futuristinen rakennelma KUMU, jossa on laaja kokoelma virolaista taidetta, joka edustaa erilaisia liikkeitä, kuten surrealismia, poptaidetta ja abstraktiota.

taidemuseo kumu

Älä epäröi vierailla muissa tärkeissä museoissa, kuten Miehitysmuseossa, joka esittelee virolaisten elämää natsi- ja neuvostovallan alaisina, sekä merenkulkumuseota, joka ylistää maan merenkulkuhistoriaa. Tallinnan Piritan satamasta pääset venematkalle viehättävälle Aegnan saarelle. Se on rehevän metsän peittämä, ja siellä on puhtaita rantoja ja leirintäalueita, jotka ovat kesäleiriläisten suosikkikohde.

Viron muut nähtävyydet

viron nähtävyydet

Älä kiirehdi poistumaan maasta Tallinnan matkan päätyttyä, sillä pääkaupungin ulkopuolella on joitain vierailun arvoisia nähtävyyksiä.

Saarenmaa
viroon matkustaminen

Saarenmaa on matkailijoiden rakastama puhtaan virolaisen autenttisuuden, laadukkaiden kylpylähoitojen ja upeiden maaseutumaisemien vuoksi.

kuressaaren linna

Saaren päänähtävyys on 1200-luvulla rakennettu Kuressaaren linna. Linnassa on upeita valokuvanäyttelyitä ja nykytaiteen kokoelmia.

Pärnu
pärnu

Merenrantaelämyksiä varten suuntaa Pärnuun, rauhalliseen kaupunkiin, joka täyttyy kesällä ihmisistä. Se on ylpeä puhtaista hiekkarannoista ja maailmanluokan merenrantakohteista. Sen lisäksi, että hautaat jalkojasi hiekkaan, voit kävellä kauppojen ja ravintoloiden reunustamalla kaupungin kadulla ja vierailla taide- ja historiamuseoissa.

Lahemaa
lahemaa

Jos olet luonnonystävä, voit vierailla Lahemaan kansallispuistossa. Tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva puisto ulottuu länsirannikolle, jossa on runsaasti metsäisiä maita, rauhallisia järviä ja karuja lahtia.

Pienet kylät on yhdistetty päällystetyillä teillä, joten voit tutustua alueeseen pyörällä nopeammin, vaikka jalan tutustumisella on oma viehätyksensä. Metsässä asuu karhuja, ilveksiä, hirviä ja muita lajeja. Matkasi aikana voit vierailla 1700-luvun Sagadin kartanossa ja nauttia suussa sulavia paikallisia ruokia kylän tavernassa.

Videoesittely Virosta

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …