kypros

Matkavinkkejä Kyprokselle Matkustamiseen

Kypros on saari, joka sijaitsee Välimerellä. Se on asutettu vuorilla pohjoisessa sekä etelässä ja etelärannikko on tasankojen peitossa. Lämpötilat ovat todella kuumia Välimeren ilmastoa. Talvet on viileämpiä. Nikosia on Kyproksen pääkaupunki. Valuuttana käytetään Kyproksen puntaa.

Kulttuuri

Kyproksella puhutaan kreikkaa, englantia ja turkkia. Kreikan ja Lähi-idän kulttuuri on sekoittunut. Paikalliset ovat erittäin ystävällisiä ja toivottavat ulkopuoliset avoimin mielin tervetulleiksi ja saavat heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi tarjoamalla heille juotavaa. Kädenpuristus riittää tervehtimiseen. Vieraalle on tapana tarjota pieni lahja, kun hänet kutsutaan päivälliselle. Pukeutua voi rennosti, mutta uimapuvut saa olla vain rannoilla. Sosiaaliset toiminnot vaativat muodollista pukeutumista.

Nähtävyydet

Maa on täynnä viinitarhoja, 1100-luvun rakennuksia, hedelmätarhoja ja luostareita. Ole varovainen, kun kuvaat ulkona. Se on kielletty sotilasalueilla ja kuvien ottamiseen on hankittava erityinen lupa paikoissa, kuten museoissa ja taidegallerioissa. Useimmat niistä eivät salli salaman käyttöä valokuvattaessa. Kyproksen suurissa kaupungeissa liikkumiseen voi vuokrata takseja, jotka veloittavat hallituksen määräämien taksojen mukaan. Kuljettajien tippaaminen on tapana.

Sähkö

240 V, 50 Hz

Kyprokselle matkustaminen

kyprokselle matkustaminen

Famagustan satama Ammochostosissa ja Kyrenian satama sekä Ercanin lentoasema on julistettu laittomiksi, joten tarkista ne suunnitellessasi Kyprokselle matkustamista. Kansallinen lentoyhtiö on Cyprus Airways. Se yhdistää useimmat Euroopan suurimmista kaupungeista. Myös muut neljäkymmentä lentoyhtiötä palvelevat Larnakan lentokentällä, jotka ovat 5 km:n päässä Larnakasta ja 50 km:n päässä Nikosiasta.

Sieltä voi vuokrata takseja mihin tahansa kohteeseen, koska lentoasemalla on pulaa bussi- ja junapalveluista. Muita tällä lentoasemalla tarjolla olevia palveluita ovat verovapaat kaupat, pankki-, matkailu- ja hotellitiedot, ravintolat, autonvuokraus, posti ja varaustoimisto. Toinen lentokenttä Pafos on 15 km:n päässä kaupungista ja matka kaupunkiin lentokentältä kestää noin 35 minuuttia. Se tarjoaa samat palvelut kuin Larnakan lentoasema.

Kyproksen suurimmat satamat ovat Limassolin satama ja Larnakan satama, jotka yhdistävät muut Lähi-idän ja Kreikan satamat. Täällä tarjotaan paitsi lauttapalveluja, myös risteilypalveluja.

Kyproksen saarelta ei ole teitä muihin maihin, mutta tiet kulkevat Kyproksen halki yhdistäen kaikki kaupungit ja kylät. Bussit kulkevat teillä paitsi sunnuntaisin, mutta kesällä ne kulkevat myöhään keskiyöllä. Turistit voivat käyttää myös busseja matkustaakseen syrjäisten kylien läpi, mutta ne ovat hyvin hitaita. Jos suunnittelet vuokra-auton käyttöä niin suosittelemme ennakkovarausta varsinkin kesällä, koska autot ovat suurimman osan ajasta varattu. Muista ottaa mukaan ajokortti tai passi.

Kypros on erinomainen lomakohde auringosta ja rantaelämästä nauttiville. Kyproksella aurinko paistaa jopa 300 päivänä vuodessa.

Videoesittely Kyproksesta

Katso myös

portugali

Matkavinkkejä Portugaliin Matkustamiseen

Portugali oli maailmanvalta 1400- ja 1500-luvuilla, mutta taantui rajusti vuoden 1755 maanjäristyksen, Napoleonin hyökkäyksen ja …