moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole vielä löytäneet. Vaikka maa ei ole kovin tunnettu, se on viime vuosina yrittänyt lujasti vapauttaa valtavan matkailupotentiaalinsa. Sen pinta-ala on 33 851 neliökilometriä, asukasluku on noin 4 miljoonaa ja virallinen kieli on Romania. Tarjolla on paljon elämyksiä, kuten poikkeuksellisia viinejä, herkullista ruokaa, kaunista luontoa, luolakirkkoja, luostareita, erilaisia kulttuureja ja vuosisatoja vanhoja perinteitä.

Moldovan nähtävyydet

Orheiul Vechi
vanhan orhein kirkko

Orheiul Vechi on arkeologinen ja uskonnollinen kohde, joka sijaitsee kalkkikiviharjanteella, joka kohoaa Raut-joen viehättävän laakson yläpuolelle, noin 60 kilometriä pääkaupungista pohjoiseen. Kompleksin turistikohde on noin 2000 vuotta sitten kallioon kaiverrettu luolaluostari. Siellä on myös raunioita, jotka ovat peräisin Dacian-heimojen ajoilta. Harjanteen huipulle pääsemiseksi sinun on tehtävä 20 minuutin vaellus Butucenin kylästä.

moldovan nähtävyydet

Kylä on itse matkailukohde, jossa on etnografinen museo ja joukko maalaismaisia majataloja, jotka tarjoavat yöpymistä ja herkullisia perinteisiä ruokia. Täydellisen kokemuksen saamiseksi voit yhdistää Orheiul Vechin vierailun Tipovan luolaluostarissa, joka on 40 km pohjoiseen, josta on näköala Dniestr-joelle.

curchin luostari

Lisäksi 20 km itään Orheiul Vechistä on 1700-luvun Curchin luostari, joka sijaitsee kauniissa maaseutumaisemassa.

Chişinău
chisinau

Chişinău on Moldovan hallinnollinen, kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Eloisa kaupunki, jossa on rikas arkkitehtoninen perintö, puistoja, museoita, ravintoloita ja brändiputiikkeja. Kaupungin keskustassa on eniten kulttuurisia ja historiallisia nähtävyyksiä.

kristuksen syntymän metropolitan katedraali

Kristuksen syntymän metropolitan katedraali on Moldovan tärkein ortodoksinen kirkko, joka rakennettiin 1830-luvulla ja jossa on upeita sisustusfreskoja. Kansallisessa etnografiassa ja luonnonhistoriallisessa museossa on jättimäinen luonnollisen kokoinen malli dinotterin luurangosta, joka löydettiin vuonna 1966 maan pohjoisosasta. Muita esillä olevia näyttelyitä ovat kasvitiede, eläintiede, kansalliset tavat, kansanpuku ja vanhat työkalut.

valea morilor

Chişinăussa on laaja puistoverkosto. Näkyvin niistä on Valea Morilor, jossa on idyllinen järvi, jota ympäröi metsä ja kävelyreittejä. Kohokohta on portaat ja suihkulähde, joista on upeat näkymät järvelle ylhäältä.

milestii mici

Aidon viinikokemuksen saamiseksi lähde Mileştii Mici maanalainen viinitila -kiertueelle 20 km Chişinăusta etelään. Ennätykselliset maanalaiset kellarit ulottuvat yli 200 kilometriä, ja niissä on noin 2 miljoonaa viinipulloa.

Viinitilamatkat

Moldova on ylpeä kehittyneestä viinintuotantoteollisuudesta ja kukoistavasta viinimatkailusta. On huomattava määrä viinitiloja, jotka tarjoavat loistavia viininäytteitä ja gastronomisia elämyksiä. Voit liittyä viinitilakierroksille, joilla tutustut viinin tuotantoprosessiin ja uusimpiin viininvalmistustekniikoihin sekä tutustut viinitarhoihin ihaillen lumoavia maalaismaisia maisemia.

moldovaan matkustaminen

Useimmissa viinitarhoissa on maisteluhuoneita ja ravintoloita, joissa voit hemmotella itseäsi virkistävällä Sauvignon Blancilla tai intensiivisellä Merlotilla perinteisten herkkujen ja kansainvälisen keittiön perusruokien kera.

Soroca
soroca

Tässä Moldovan pohjoisosassa sijaitsevassa pienessä kaupungissa on useita houkuttelevia maamerkkejä. Dniesterjoen länsirannalla sijaitsevaa upeaa Sorocan linnoitusta käytettiin aikoinaan puolustamaan maata hyökkääjiltä.

Moldovan hallitsijan Ştefan cel Maren 1400-luvulla rakentamassa ympyränmuotoisessa linnoitteessa on viisi linnaketta ja keskiaikaisia näyttelyitä, jotka ovat säilyneet vuosisatojen ajan. Linnoituksen lisäksi Soroca tunnetaan mustalaiskukkulasta, kukkulan laella sijaitsevasta asuinalueesta, jota hallitsevat romaniväestön ylelliset kartanot.

Videoesittely Moldovasta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …