monaco

Matkavinkkejä Monacoon Matkustamiseen

Monaco on Ranskan Rivieralla sijaitseva mikrovaltio, jota kolmelta puolelta ympäröi Ranska ja etelästä Välimeri. Se on pinta-alaltaan vain 2 neliökilometriä, asukasluku on noin 38 350, viralliset kielet ovat englanti ja ranska ja se on Vatikaanin jälkeen maailman toiseksi pienin maa. Samanaikaisesti ruhtinaskunta on yksi rikkaimmista paikoista maapallolla, ja se on täynnä loistoa ja glamouria.

Upeita arkkitehtonisia luomuksia, panoraamanäkymiä merelle, muodikkaita kauppoja ja gourmet-ravintoloita täynnä oleva maa houkuttelee turisteja. Tässä on joitain tämän pienen ruhtinaskunnan pakollisia nähtävyyksiä.

Monacon nähtävyydet

Monte Carlo
monte carlo

Monte Carlo on maan loistavin alue, joka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, josta on näkymät lahdelle. Kasinon aukion lähellä sijaitsevalta terassilta on laajat näkymät Herculen satamaan ja merelle. Tyylikkään alueen kaduilla on korkeatasoisia ravintoloita, luksushotelleja ja muotiliikkeitä. Oopperatalo sijaitsee myös Monte Carlossa. Se tarjoaa klassisia oopperaesityksiä, arvostettuja konsertteja ja baletteja.

Monacon prinssin palatsi
monacon prinssin palatsi

Monacon prinssin palatsi sijaitsee mereen ulkonevalla kalliolla Le Rocherilla, ja se toimii maailman vanhimman monarkian asuinpaikkana. Palatsi rakennettiin vuonna 1297 genovalaisena linnoituksena, joka auttoi maan perustajaperhettä Garimaldia puolustamaan pienen ruhtinaskunnan rajoja.

monacon nähtävyydet

Linnoitusta kunnostettiin ja sitä on muutettu vuosisatojen ajan yleväksi renessanssiajan asuinpaikaksi, josta on upeat panoraamanäkymät. Yksityisomistuksessa oleva palatsi on suljettu yleisöltä, mutta joskus vuodesta se sallii vierailijat joissakin huoneissa, mukaan lukien freskoilla koristeltu Hercule-galleria ja valtaistuinhuone, jossa järjestetään virallisia kokouksia ja vastaanottoja.

Valtameren museo
valtameren museo

Museossa on jatkuvasti kehittyvä kokoelma merinäyttelyitä, mukaan lukien prinssi Albertin tutkimusten aikana löydetyt lajit ja Jacques-Yves Cousteaun löydöt. Jokaisessa kolmessa akvaariossa on erikokoisia ja värisiä harvinaisia kalalajeja, joita pidetään realistisissa luonnonympäristöissä. Museon katolla on ravintola, josta on kauniit näkymät rannikolle.

Eksoottinen puutarha
monacoon matkustaminen

Betonin ja lasin viidakona tunnetussa Monacossa on myös viheralueita. Näkyvin niistä on Jardin Exotique, hyvin hoidettujen puutarhojen kokonaisuus, jossa on runsaasti erilaisia kasvillisuutta. Kaljuisella rinteellä sijaitsevasta puutarhasta on upeat merinäkymät.

Monacon katedraali
monacon katedraali

Uusbysanttilainen katedraali rakennettiin 1800-luvun lopulla ja se toimi ruhtinaiden hautapaikkana. Sisätiloja hallitsevat taidemaalari Louis Bréan 1500-luvun alttaritaulu ja Carraran marmorista rakennettu piispanvaltaistuin.

katedraalin sisätilat monacosta

Toinen kohokohta on massiiviset urut, joita käytetään uskonnollisiin jumalanpalveluksiin ja kuoromusiikkiesityksiin. Katedraalissa voi vierailla joka päivä klo 9-18 paitsi yhteisen jumalanpalveluksen aikana.

Vanhakaupunki
vanhakaupunki monacossa

Monacon vanhakaupunki tarjoaa laajan kontrastin Monte Carlon moderneihin pilvenpiirtäjiin ja kerrostaloihin. Le Rocher -kukkulalla, lähellä Prinssin palatsia, kaupunginosa on säilyttänyt vanhan tunnelmansa, jossa on kapeita keskiaikaisia katuja, joita reunustavat historialliset rakennukset.

le rocher

Le Rocheriin johtaa monia tapoja. Paras reitti kulkee Rampe Majorin kautta, joka on luonnonkaunis ylämäkeen kulkeva kävelytie, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Matkalla ylös katso prinssi Rainier-patsasta, joka katsoo ylpeänä Monacoon.

Joihinkin mielenkiintoisiin kohteisiin voit vierailla historiallisella alueella, suurenmoisen palatsin lisäksi, kuten Armon kappeli, Pyhän Nikolauksen aukio, Vanha Monacon museo ja Prinsessa Gracen irlantilainen kirjasto.

Videoesittely Monacosta

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …